torsdag 11 december 2014

Fest(ligt) hela dagen

Luciaframträdande

I morse uppvaktades mitt företag av 20(!!!) 6-åringar och tre fröknar som lussade för oss anställda. Ungarna var inte bara otroligt söta utan mycket duktiga också. Anledningen att de kom till oss var att de ville tacka för alla möbler och röda ljusstakar(!!!) det fick av mitt företag i samband med vår flytt till nya lokaler. Återvinning när den är som bäst:-) Och om ni undrar varför ni endast får se de nedre delarna av sötnosarna beror det på att en lärare upplyste mig om att det fanns barn med skyddad identitet i gruppen. Oooops, det var på håret.

Paparazzi

Fortsatte festandet med en (väldigt snygg) lunchdejt som introducerade Paparazzi för mig. Kan bara säga som så – gå dit när ni är i stan. Fantastiskt god ”dagens” - kalventrecôte med råstekt potatis och rödvinssky, enastående salladsbuffé samt bröd rostat i vitlöksolja. Macchiato och cantuccini ingår – till endast 98 kronor.

Canapéer

Till sist får jag väl tacka kollegan Susanne för dessa läckerheter. Hon ogillar - precis som jag - tårta och då hon fyllde jämt uppmärksammades hon i stället med (alkoholfri) skumpa, canapéer och ett presentkort hos en tatuerare.
Behöver jag lägga till att jag hoppade över middagen ikväll. Tänkte nämligen lämna lite plats för morgondagens julbord också. Det sistnämnda betyder att det troligen inte blir ett inlägg imorgon. Så nu är ni helt uppdaterade igen;-)

27 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Trevlig när de kommer små luciafölje och hälsar på!! Jösses vad gott de såg ut, jag håller med, bättre än tårta.
Vad ni frossar, julbord me, de lär jag inget få i år...snyft..bara mitt egna.
Ta o ärt lite för mig oxå är du snäll.
Kramiz

Per-Anders sa...

Blir man smygfotad på Papparazi? Fast maten såg god ut.

Rantamor sa...

Näe Rantafar brukar vika till dom där jultårtorna varje år, men sen har han gjort sitt för ett år framåt vad gäller bakandet...
Och jag tycker den där Ernst är lite läskig och förstår inte att alla tycker han är så cool. Urk...

Men du hade då fint besök på jobbet, dom där små luciorna, stjärngossarna och tärnorna är nog det finaste i luciafirandet. Gulligt när dom inte riktigt kan stå stilla och det kliar lite överallt...

Och din lunch behöver jag nog inte skriva om, det syns ju på ditt foto att den var supergod.
Och sen lite plockmat på det, mums säger jag bara.
Hoppas att julbordet också blir till belåtenhet imorronkväll.

Tjingelingen från Rantamor.

Geddfish ♥ sa...

Oh, wow!
Sött lussetåg!
Jo, jag vet det där med fotografering av barn.
Men när jag lade ut mina lussebilder, så fick vi lov att fotografera utan restriktioner när de sjungit färdigt. Allt får man respektera!

Lunchtallriken norpar jag, den såg jättegod ut och i min smak!

Stare Ström sa...

Mysigt med ditt luciatåg!

svar: nej kan inte skylla några problem på Telia. De har jag inte inblandade. Större problem än så. Får se om det är löst.

Mias Mix sa...

Å så charmigt med luciatåg av så små barn! Tjänster o gentjänster, helt suveränt! Nej man ska passa sig för att lägga ut bilder på barn. När vi hade idrottsskola med 100-talet barn i fotbollsföreningen så fick föräldrarna skriva under en liten talong om de gick med på att deras barn var med på hemsida och blogg eller inte. Där fanns också en med skyddad identitet. Hon fick inte ens stå med på några anmälningslistor.
Canapéerna ser inte ut att vara något för mig, men lunchen ser grymt god ut!

Eva Trillian sa...

Ytterst gulligt och trevligt sätt att tacka på :)
Och jag blev inte förvånad över att du har läst "min" bok :) Det har många kloka människor gjort - avsett övrig boksmak!

Husbilen-Ellen sa...

Magen kurrar, när jag ser alla läckerheter!! Elisabeth

Susanne sa...

Tror att det var många som föredrog bubbel och snittar framför tårta. Jag bad även att skänka min blompeng till Barncancerdonden, där gör pengarna större nytta.
Jag gör inte riktigt som alla andra kollegor ;)

KajsaLisa sa...

Jaha, här går man in till dig efter frånvaron och naturligtvis blir man hungrig som vanligt
.Jag kommer med ett livstecken eftersom du frågade om jag dött. Så väl är det inte :). Däremot har jag haft lite struligt ett tag,och inte kunnat uppdatera. räknar med att vara igång till helgens fototriss eller helgbild.

Marit Johansson sa...

Kul med luciatåg :) ja det är inte alltid så bra att fota och lägga ut bilderna utan att tänka sig för...
Vilka godsaker och så julbord imorgon, vilken lyx!!

Marina sa...

De absolut bästa luciatågen är de som består av lyckliga ungar som läspar fram alla sånger mellan sina tandgluggar och tycker det hela är så kul och spännande.

Olga T sa...

Jag är lite blasé på Luciatåg så jag dreglar över allt gott i matväg du visar! Mmmmm!!

Monica sa...

Jag vet inte vad jag ska säga om fotoförbuden, satt senast i går och tittade på fullbilder från min barndom kul att ha men det är väl slut med det;-(
Härligt med en massa god mat, sitter och dreglar;-)
Ha en skön helg;-)

Spanaren sa...

Du vilka rätter se jättegoda ut *mums*
Har hon gjorde dem själv eller ...
Många fritids + dagis har infört fotoförbud *bra att tänka på* Själv sätter jag inte ut några ansikten på min blogg, bara för att ....
Mys och ät din goa julmat idag!
Ha en bra dag/ kram

cat sa...

Vad gulligt att ni fick lussebesök, men tragiskt att barn ska behöva leva med skyddad identitet.

Inte riktigt min sorts mat på bilderna, men kul att det var gott.

Ha en fin helg.

arvidochlydia sa...

Underbart med skönsjungande barn och så god mat. :-)

...och idag blir det ännu mera fest!

Ha en härlig fredag!

Unknown sa...

Oj,oj va mycket gott. mat hör ju till när det ska firas jul. Ha ett trevligt julbordsmums.
Kul utbyte med de unga.
/Kiki

LissenTo sa...

Verkligen återvinning på bästa sätt. Förskolor har ofta inga pengar möbler.

Julen är verkligen barnens högtid, men jag gilla den också för stämningen och ofta vänligheten.

Ama de casa sa...

Tråkigt att det ska behövas att leva med skyddad identitet... Men dom såg söta ut ändå :-) Gillar tåföringen på barnet längst till... vänster :-)

Life of Johanna sa...

Härligt med lucia tåg! Och du det är många som inte tänker på att det kan finnas barn med skyddad identitet. Så det var bra de informerade om det, men kanske skulle gjort det innan! :)

god mat, blir hungrig igen haha


Susjos sa...

Mysigt med luciatåg, och vilka bilder på god mat, alltihop! Smart drag att hoppa över tårtan av Susanne!

Life of Johanna sa...

Ja det är skönt Alexander blev lugnare än tänkt. Men alla de jag känner som heter Alexander är rätt lugna av sig. :) Låter som jag känner mängder med med killar som heter så haha...

åh nej säg inte man skall behöva ha det så här i klimakteriet också.... :P

Steve sa...

Det kallar jag en bra dag på jobbet.

Anki sa...

Så mysigt med luciatåg... och den där lunchen ser helt OK ut... liksom de läckra kanapéerna... mums!

Guldkryckan sa...

Jo..många med skyddade identiteter på vår skola med..en del papperslösa och några som lever gömda pga andra orsaker.
Så man får vara restriktiv med fotandet när man har med skola att göra.

Jo..julbord är gott..tyvärr får vi inget på mitt arbete..kommunalt du vet ;)
Blev tydligen en middag för 200 spänn per person..jag gick inte dit.."orka" masa sig ner efter jobbet en Torsdag utan att det är julbord...protest när den är som bäst ;)

Men mest var det att jag inte orkade..hade whiskyprovning med vänner på onsdagen..det fick räcka för denna veckans begivenheter av extraordinär karaktär.

Ha de gött nu BP.

Anitas Malta sa...

Vad mysig att bli lussad men lite synd det där med skyddad identitet. Bilden blev ju ändå huvudlöst bra ;-)!! ..och återvinnning det är bra det med.

Påminner mig om när jag var liten och blev vald till Lucia för mitt långa ljusa hår. Ja, det var då det för väldigt, väldigt, väääldigt länge sen.

Vilka läckra canapeér du frestar med. Tårta är inte riktigt min grej heller.

Hoppas julbordet smakade !! Ja, inte själva bordet det kan ju vara lite hårdsmält men alla juliga, ljuvliga delikatesser. Gillar buffeér när man får välja själv och inte får en färdig tallrik.

Nu ska jag sluta svamla. Kan tala om att jag vaknade inatt och låg i timmar och vred o vände på mig i sängen. Tänkte nästan gå upp och starta datorn för att ta tag i mitt dåliga samvete. Känner att jag försummat Drottningen i min bloggvärld under flera dagar nu och vet inte om jag direkt kan skylla på tidsbrist.

Nåja, har skrollat mig ner till Tisdagsrapporten och vidare uppåt mot onsdagsreFLEXioner. Du är fyndig och makalös på att finna ämnen att blogga om och att finna bilder därtill.

Nu flyger jag som du vet till Malaysia imorgon söndag = Bloggpaus. Vill tacka för alla fina, raka och uppmuntrande kommentarer jag fått under året som snart är slut och alla år dessförinna.

Önskar dig inte God Jul för varken du eller jag ska ju jula men en riktigt skön semester önskar jag dig. Vi hörs igen år 2015. Många varma kramar till dig från Malta :-)

P.s. Egentligen skulle vi rest i februari när vädret här är som sämst. Nu reser vi i värsta högsäsong då det mesta är dubbelt så dyrt. Orsaken är att maken ska påbörja sin behandling mot HCV i januari under fyra månader. Så istället för värme blir det några besök till Stocholm istället. Ja, mitt virus det får vara kvar men det är en annan historia. Grrr..