torsdag 4 december 2014

”Big mistake” 1 och 2


”Big mistake” 1

Ja, den här halva Djurgårdscykeln är då inte stöldbegärligt om man säger så. Dagsfärsk bild.

Kollegan T är kille, en väldigt trevlig sådan. Han är även civilingenjör, tvåbent och tvåhjulig, det vill säga han kör motorcykel under sommaren och trampar till jobbet under vintern, Dette gjorde han idag. Vi har dock inte fått tillgång till ett cykelgarage än, och kollegan vågade inte ställa cykeln, som var sprillans ny och kostade 20 000 kronor på gatan. Så han tog helt enkelt in den till vårt kontor och ställde den… i duschrummet. Vet inte om cykeln var smutsig och han tänkte tvätta den, men självklart blev han tillsagd att flytta cykeln, vilket han gjorde. Han ställde den på gatan vid Odenplan och låste den. Det tog inte många minuter för cykeln att genomgå ett ägarbyte, och det var då inte lagligt kan jag säga. Detta hände vid klockan 10:00 idag, mitt på dagen. Säger bara fy f*****n.

”Big mistake” 2

Det lär nog dröja flera år innan jag blir sugen på en kebab av någon sort igen...

Hade inget lunchsällskap idag så jag promenerade nerför Odengatan för att hitta ett nytt lunchställe. Där kunde jag konstatera att Odengatan är kebabrestaurangernas förlovade stråk. På mindre än 200 meter hittade jag hela fyra stycken. Förstår inte varför jag plötsligt blev väldigt sugen på en kebabtallrik, som jag inte ätit på år och dag. Mycket konstigt faktiskt;-) På bilden ser ni min lunch. Kan väl säga som så – mina hungerkänslor avtog rejält vid åsynen av denna gigantiska portion. Orkade inte ens äta upp en fjärdedel… Om ni undrar vad den där klicken på toppen av kebabberget är så kan jag upplysa er om att det är Hummus, som jag valde i stället för olika såser. Den smakade visserligen ingenting, men var nog det mest estetiska inslaget av den rätten.

24 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Opps..den där cykeln var läckert färgad!! Men vad tusan, ska man inte kunna ställa ifrån sig en sak en stund undan att den blir norpad. De måste ha de som yrke...AB Knyck o Sälj. Bläää

Den där maten ser ohälsosam ut..hihi.
Men säkert god

Kramiz

Rantamor sa...

Men fy va jädrans arg jag blir tänk att det ska vara så tjuvaktigt i vårt samhälle. Hoppas att han hade försäkringar som täcker, eller kanske företaget kan hjälpa till.
Tänk att det ska vara så svårt att skilja på ditt å mitt...
=( =( =(

Den cykeln du hade fotat var ju färggrann men inte heller denna gamla cykel hade fått vara ifred.

Förstår inte varför det tar sån tid att ändra mina blogginlägg i blogglistan hos mina bloggvänner???

Tjingelingen från Rantamor.

Margareta sa...

Ja, inte är jag förvånad och vet ju hur dyr självrisken är på sådana cyklar - tragiskt men det är så det är.

"Din" cykel var då absolut (eller har varit) superläcker men inte ens den.

Maten ... fy tusan jag, det passar nog en grovis i bästa fall men som vanlig lunchmat på stan, tur att jag knappt äter kebab.

Har kollat neråt och njutit av ert superläckra kontor, måste vara glädjande att komma till arbetet speciellt en grå och tris dag - jag blir då glad av att bara se.

Ps. Jag har ett mål av att vara klar med utmaningen senast nästa vecka vilket betyder att sedan är jag "fri" och bara kan lägga upp det jag vill och skriva hur mycket jag vill - stackars er då. =)

Ha en fin helg.

Eva Trillian sa...

Han kunde väl få haft cykeln i duschen? Var det många om stod på kö för en dusch just idag, eller?
Tråkigt att den blev stulen :) Det är så själva sjutton att folk inte kan låta bli sådant som inte är deras!

Anitas Malta sa...

Synd om den färggranna cykeln men mest synd om tvåbente och tvåhjuliga kollegan T.

Matbilden ser inte så där väldigt lockande ut. Har lite svårt när de lägger upp stora berg på tallriken. Men två morötter i kors och minimalt med resten är inte heller så kul ;-)

Hoppas du finner bättre lunchställen i din närhet. Hummus brukar ju vara ganska gott...

Husbilen-Ellen sa...

Kebab i Portugal är betydligt finare att både se och äta. Då kan man få i sig en stor portion, som vi gjorde i Alte. Så trist med cykelstölden. Elisabeth

Life of Johanna sa...

Fan att folk inte kan hålla sig till ditt och mitt, hoppas han har den försäkrad och att han kom hem fast den vart stulen :(

Och nej kebab blev man inte sugen på av den bilden nu, vissa bord gå kurs i upplänningar :)

Javisst var det en härlig tradition :) Mer sånt =)

Unknown sa...

Grymt taskigt och orättvist för kollegan, miljötänk och allt.
Jag har en gammal treväxlad cykel, som stått olåst här på Telefonplan utan att nån visat intresse för ägarbyte. Så orättvist är det.
Usch för tallriken...fast jag minns de första kebabtallrikarna som dök upp på 80-talet, wow, de var verkligen en sensation.
/kiki
svar: Kul att du gillade mitt telefonplansinlägg och tack för dina fina ord

llh sa...

Den maten hade varit perfekt om jag slitit med utomhusjobb i kylan hela förmiddagen. Idag funkade det bättre med Hotellets torskrygg för min del. Blir avskräckt av bara bilden trots att jag gillar pommes (fast äter den väldigt sällan).

Stackars Herr T! Han visste ju vad han gjorde när han släpade in cykeln i duschen. Usch vilken osis!!!

Svar: Låter lovande att tegel är på väg att få en renässans. Behändigt, vackert, prisvärt och robust - vad mer kan man begära.

Geddfish ♥ sa...

Jag vet inte om jag har änglavakt på min cykel, men mina cyklar har aldrig blivit stulna. Bara "förflyttade" ett kvarter bort, kanske med en skråma, typ.

Det är så förb trist att klåfingrigheten inte kan hålla sig istyr.

Kebabtallrik, tummen ner för mig ALLTID.

Ett PS. Idag lämnade jag tillbaka boken om Vila till bibblan, ej färdigläst, klarade inte av den ;)

Hörni sa...

Usch vad tråkigt att han fick cykeln stulen på en gång. Jag låser min cykel med dubbla lås, sätter fast den i cykelstället om det finns. Än har den klarat sig.

Marina sa...

Visst är det sanslöst att det finns så många som inte kan skilja på mitt och ditt!
Det finns en fördel med den där maten, , man kan utfodra en hel familj på en portion ;)

Spanaren sa...

Hoppas att företaget står för ersättning av en ny cykel? Finns inget cykel- eller bilgarage så ... All skräpmat ge alltid i stora portioner ... har ni tänkt på det ;.) /kram

Ps Äter det sällan men njuter då och då äter jag äter utan samvetskval också

Steve sa...

Menar du att cyklar stjäls mitt på ljusa dan i Kungliga huvudstaden. Upprörande! Stockholmare påstås ju vara smartare än lantisar. Där sprack den illusionen.
En måltid ska ju vara en fröjd för både ögat och gommen. Inte föra tankarna till en sopcontainer. Tomatklyftan till trots.

Life of Johanna sa...

De som röstar på Sd gör många det för de är missnöjda med politiken, jag tror knappast alla där röstar på Sd för att de bedriver en bra politik och att de vill att alla invandrare skall skickas ut ur landet.

Nej det går inte och blunda för det, och det tycker jag inte regeringen gjort heller, men de var tydliga att de inte ville ha samröre med ett parti som har de åsikter de har och har då försökt få till en blocköverskridande politik, så många i kommunerna med gjort för att sd inte skall kunna nyttja sin vågmästarroll, men högst upp går inte det, tydligen, de är väl bittra för de förlorade valet eller något....

Ja jag håller med, nyvalet kostar pengar som kunde gått till minskade barngruppen i förskolan,skolan, bättre villkor för de inom vården, och för pensionärerna mmm. Men vi kan skicka räkningen till alliansen sen, eller SD haha :)

Jag vet vad jag skall rösta och kommer rösta precis samma sak som i förra valet och som i alla andra val jag röstat i :)

Ama de casa sa...

Fy fasen för alla som inte kan skilja på ditt och mitt... :-(

Man blir verkligen ohungrig av alltför stora portioner. Till och med jag, faktiskt ;-)

cat sa...

Men varför kan inte folk lära sig att skilja på mitt och ditt! Så synd om cykelägaren.

Jösses den bilden på kebabtallriken var verkligen läbbig! Var det tänkt att en hel familj skulle äta från samma tallrik?!

Ama de casa sa...

sv: Dom har gjort det bra där vid dom olika uppgångarna från garaget till La Zenia Boulevard. Det finns stora figurer som lite visar var man kommer upp. Exempelvis en borrmaskin, sko, ölglas, handväska... Rätt fränt, faktiskt :-)

Monica o Jacob sa...

Hoppas man ser sej för innan man hoppar upp på cykeln, kan annars bli en resa till akuten HAHA
NÄ kebab har jag faktiskt aldrig ätit kan bero på att någon påstod att det var halalslaktat kött;-(
Ha en skön helg

Monica sa...

Nej men nära hans halvsyster Signe;-)

Susjos sa...

Jösses, det var nog en av de största portionerna jag sett- förstår dej att hungerkänslorna försvann. Lustigt att precis när jag funderade vad det var för klick på toppen av kebab berget, så upplyste du så fint om det! Älskar hummus.
Å så galet arg man blir på att cyklar blir snodda på det där sättet!!!

Anki sa...

Hm... den där kebabtallriken den ser då fasligt äcklig ut... jisses... hur kan de bara servera något sådant!
Blir så jä..a arg! Tänk att vissa inte kan låta andras egendom vara ifred. Tycker verkligen synd om din kollega!

Guldkryckan sa...

Satans surt med cykeln där...inget får man ha ifred nu för tiden...urk :(

Kebab gillar jag men jag tycker den skyldiga till din portion där borde gå en kurs i "uppläggning av maträtt".
Ser mer ut som om han kastat det till en hund...nä..inte snyggt :(

Marit Johansson sa...

Ser inte så aptitligt ut.. intressant kombination med hummus till :)
Så himla trist med cykeln!