fredag 11 april 2014

Vad sak förvarar var


Visst låter "floorball" lite snoffsigare än innebandy. Snygg loggo har dom i alla fall - Swedish Floorball Open i Västervik.


Värt ett försök, men inte riktigt lyckat skulle jag vilja säga. Smileyn på cappuccinon är antingen extremt ung eller väldigt gammal med tanke på antalet tänder.


Visst gör sig Kungstornen betydligt bättre mot blå himmel. Det ena är det södra och det andra det norra tornet. Någon som vet vilket är vilket. Om ja, använd höger och vänster. Har lite svårt för väderstreck mitt i stan;-)

Om ni tycker att denna rubrik är konstig så har ni helt rätt. Den kom till igår under en "blixtutryckning" med favo kollegan Yvonne igår. Hon läste upp olika rubriker/ändringar i en artikel och jag skrev in texterna på tangentbordet – ungefär som jag gör när jag kommenterar på bloggar under buss- eller tågresor. Fast okej, då läser bara min egen hjärna upp texten, det är endast mitt högra pekfinger som knappar in texten på miniskärmen, men visst finns det likheter med ovan felstavade rubrik.

Gott skrattli
När kollegan kom tillbaka med artikeln idag skrattade vi gott åt min ganska så roliga fadäs. Rubriken är ju faktiskt kul om man tänker efter. Kan ni gissa vad det borde ha stått?! Klart ni kan: Vad ska förvaras var. Härligt med ett fredagsskratt på jobbet:-)

Bilder
Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. De är dagens skörd från en grå och regnig huvudstad. Tänkte ni ville se dem i alla fall;-) Å jag förstår då verkligen inte proffsfotografer som påstår att grått väder är perfekt för bra bilder.

Det här är mitt 42:e bidrag till Blogg 100. 42 down, 58 to go.

21 kommentarer:

En plats i solen sa...

Håller med de gör sig bättre med blå himmel, hoppas sthlm visar sig från sin fina sida när vi skall upp i maj :)

Haha javisst var bilden söt, har dock inte sett så mycket på simpsons :)

Margareta sa...

Var ska jag börja i slutat eller börja av det jag inte läst.

Jag kan väl börja med att jag inte tycker att gult är fult och det beror kanske på att jag är en av de personer som passar i gult och blir glad av det. När jag såg de gula verktygen tänkte jag på ett annat, mer välkänt men nu vet jag inte om det är bra eller inte.

Din balkong verkar utvecklas superläckert eller så har det alltid varit så men att du väljer att byta ut detaljer varje år.

Tycker att ni firar påsken väldigt tidigt, visst har sett det även i Luleå men den 8:e och redan påskgodis? En ursäkt för att äta godis kanske. Vi har nästan slutat.

En blytungt regnväder, kommer inte ihåg vad vi hade men visst har det varit lite dåligt men mest sol de senaste dagarna och idag vår den så jobbig när jag skjutsade sambon på hans "herrkväll" kunde knappt köra tillbaka då jag inte såg något pga solen, hade ändå solglasögon.

Jag är ju inte under... så jag minns alla de där grejerna. Men hatar alla sladdar på din kompis bord.

Korrektur är bra och påminns varje gång om den gången jag gjorde en affisch för ett stort evenemang i ett samhälle och även korrekturen missade årtalet - i början av ett nytt år.

Din cappuccino är bara för gullig gillar den. Jag skulle påstå (från det håller jag ser) att höger är söder och vänster är norr - har inget med något politiskt att göra och hur vi röstar i norr.

Skulle skriva mer angående din senaste kommentar men nu har jag nog snart fått tangentvärk - ha det gott och mys av livet.

Olga T sa...

ett litet feltryck på tangenten kan bli kul, som i ditt fall, men också ödesdigert...eller pinsamt...

Längtar till huvudstan känner jag när jag ser fotot på Kungstornen.

Kicki sa...

Där någonstans i en lägenhet har jag varit...
Du har ju talang för att göra mönster, ser ut som dockan i Beppe Wolgers godnattsaga!!:-D

Unknown sa...

Skratt är mycket nyttigt och allt blir lite roligare.
Jag storgillade smileyn.
/Kiki

Marina sa...

Faktum är att foton taget i lite gråmulet väder kan ofta bli väldigt bra. (Även om det kanske är trevligare med blå...)
Din smiley tycker jag var underbar!

Anna sa...

Floorball som sagt låter ju bättre!
Ja dom säger ju att lite halvmulet är den bästa fotostunden, man måste nog gå en hel utbildning om man ska bli proffs :)
Gillar dina bilder! :)
Anna

PS: Brorsan är strong :)

Lottisen sa...

Visst är det vackert med blà himmel men jag gillar din bild trots att himlen är grà.. Söt smiley!

Ama de casa sa...

Det måste vara det (goddag, goddag) högra tornet som är det södra :-)

Som jag undrade över rubriken, tack för att du förklarade ännu en gång :-)

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt bra att du förklarade rubriken - jag stirrade på den jättelänge medan hjärnan stod helt stilla ...! :-D
Tror f ö inte heller att jag visste att innebandy heter floorball på engelska. Där ser man: lärorikt att kolla lite bloggar!
Men Blogg 100 vet jg inte riktigt varför jag hoppade på. Inte har jag hunnit leta upp nån ny att läsa - och inte tror jag att jag själv fått några nya besökare den vägen heller. Men "plikten" att skapa nåt varje dag, DEN märker jag!

ansepanse sa...

:) ett gott skratt förlänger livet :) och det bara med ett litet feltryck :)
fina bilder, själva byggnaderna blir nog bättre mot grå himmel
kramar

Ama de casa sa...

sv: Åh! Så du var utbytesstudent i Paris - häftigt! Då är du en fena på franska alltså :-)

Jag minns en gång när vi hade en liten balkong i Nice och satt och studerade gatan nedanför. Det var skitkul att se hur alla bilarna puffade omkring på varandra när dom skulle parkera. Gissar att det är förbud att lägga i handbromsen om det är plant där man parkerar :-D

Geddfish ♥ sa...

Jag gillade sista bilden på tornen, även om inte himlen var blå, tror den gjorde sig bäst så här just nu.
Här sken solen igår och gör så idag.
Mitt tillstånd har vänt, tack och lov, så nu orkar jag säga Trevlig Lördag!

Guldkryckan sa...

Vädersträck har jag aldrig kunnat nåt om, det blir lite på ett ungefär varje gång jag ska hjälpa någon som frågar på skolan och ibland blir det helt åt fel håll.

När ungarna kommer på det säger jag bara att de stod vända åt fel håll när jag förklarade så det är dem det är fel på ;)

Ha de gott nu BP, är klar med tvättstugan nu, så nu ska jag ta en kall :)

En plats i solen sa...

haha ja han måste ha gjort det jocke berg :)

Mias Mix sa...

Måste erkänna att jag läste rubriken både två o tre ggr innan jag började läsa :) Men nu förstår jag ju :) Skönt när man bjuda på ett skratt.

Ja idag är ju SM-finalerna i innebandy. Håller på Mora i damfinalen o Falun i herrfinalen. Sonen spelade ju tre år i Mora så det blev mycket innebandy-tittande där uppe.
Ha en skön helg!

Guldkryckan sa...

SV: Ja fan, tänkte gått ner med kameran efteråt men då hade tiden gått ut för att komma in i tvättrummet.

Nu ska jag inte ner dit på minst nio år igen ;)

Anonym sa...

Jag läste först "rätt" rubrik snabbt innan mina ögon fastnade och hjärnan gick på. Hm! Skum rubrik. Nej. Nu ska jag ut och lira lite Grassball. Trevlig helg

Erik Semlan sa...

Det blir bara mer och mer engelska i vårt språk. Varför?
Bra och beskrivande med innebandy, det är ju precis vad det handlar om!
Fjantigt döpa om det till floorball.
Du var inte långt ifrån en av Stockholms tydliga väderstrecksgator, Sveavägen som går från syd rakt norrut upp mot just norrtull nära Wennergrens center med sitt höghus. Så på ditt foto är det norra Kungstornet det högra till vänster om bron över Kungsgatan som då sträcker sig från öst (Stureplan) till väst (förbi Hötorget ner till Oscarsteatern!
Puh, blev en lång mening. Och du, med dagens mobiler kan du även ha en kompass som app och då ser du tydligt väderstrecken!
Om inte våra större gator räcker till. ;-)

Linnéa sa...

Kul rubrik, men får medge att den kändes lite underlig. Fina bilder fick du ju med också. Gillade innebandy på engelska.

Anonym sa...

If you wish for to obtain a great deal from this
post then you have to apply these methods to your won webpage.


Also visit my weblog - Lutheran Church Missouri Synod near Bellevue NE