lördag 5 april 2014

Veckans fönster: Valfritt

Valfria fönster som tema är bra, speciellt om man står i valet av kvalet, vilket fönster man ska välja. Alltså lägger jag upp tre varianter med mina egna tankar som ni förhoppningsvis kommer att gilla – fönstren och tankarna alltså;-)

Älvsjö Station

Eftersom jag besökte Nordbygg mässan i veckan tog jag pendeltåget till Älvsjö. Förortens pendeltågstation har alltid varit en skamfläck, så man har försökt att piffa upp den samtidigt som man har byggt ett nytt flerfamiljhus. Om ni tittar på bilden kan jag inte låta bli att undra om stadsplaneraren är färgblind. Dessutom ställer jag mig frågan vem vill bo så nära en tågstation där även SJ tåg dundrar förbi. Med andra ord tycker jag att skylten ”Livsfara” är väldigt väl placerad…

Vasastan

Varsågod – här ser ni ett väldigt konstigt beskurit träd med massvis med fönster i husen bredvid. Kollegan H. är inspiratör till bilden. Med lite fantasi kan man tycka mycket om det här trädet. Valfria tankar liksom;-)

Täby Centrum

Kommer ni ihåg Rapide Browbar som jag la upp på bloggen. Jag trodde att den var ett aprilskämt. Som ni ser på bilden hade jag fel. Bilden är dagsfärsk och kvinnan som noppas är den första kunden jag sett i baren. Det kostar förresten 790 kronor att få sina ögonbryn uppiffade och färgade. Observera att det priset gäller när en trainee utför jobbet, vilket klart och tydligt framgår av en skylt. Mmmmhhhhh…

Fler valfria fönster hittar ni här.

Det här är mitt 36:e bidrag till Blogg 100. 36 down, 64 to go.

17 kommentarer:

Freja sa...

Hmm, jag är ju färgblind så jag förstår inte vad som är färgfelet i den första bilden. Vackert grönt ser jag i alla fall, och det är grönt och brunt som är svårast för mig att skilja på, men det där kan INTE vara brunt...

Kicki sa...

Hm, jag fastnade i den sista bilden och klickade vidare för att se vad du hade skrivit tidigare! Jag kan förstå att du trodde det var ett aprilskämt ....790 kr!!!
Jag är inte färgblind och det jag tänker på med den första är bara att färgerna känns så helt olika...en glad och en ledsen;)

Guldkryckan sa...

790 spänn för att fixa ögonbrynen, det går lika bra med en "trimmer" om du frågar mig ;)

Förstår inte det där, fast sett till den samhällsekonomiska helheten så är det väl inte så mycket, fast jag köper hellre whiskey för de pengarna.

Ja du BP, vårt samhälle är knepigt på många områden.

Ha en fin kväll nu. :)

Margareta sa...

Den där gröna färgen känner jag igen men tänker, var inte mitt gröna lite högre upp och cykelgaraget?
Nej, att bo så där känns inte helt ok. Sedan känns hus nummer två som mitt även om detta är snyggare med tanke på port och fasad - hur likt var det då? =)

790 kronor? Det kostar säkert så överallt men jag har aldrig testat och tänker inte göra det heller - även om någon skulle kunna tycka att jag behöver lite puts.

Sedan kommer jag till det där med tatueringar - varför? Får vi inte i oss nog med gifter utan att behöva tillföra dem frivilligt?

Däremot betonghalsbandet superläckert. Skålen läcker, om inte - loggan funnits där.

Jag har också haft en sådan där manlig kollega som hade smak och tänkte (på mig) han har till och med köpt snygga linnegardiner (tyg) till mig i Lettland eller något sådant östland som jag själv aldrig skulle åka till.

Ha en fin lördag och hoppas att du gör som jag - ett gott vin och god mat. Ha det.

En plats i solen sa...

790kr för får det fixat så alla kan se, hell nooo, jag betalar 240kr och ingen ser på haha..

Den första bilden var verkligen underbar med livsfara :) Tänker som du där skull inte jag vilja bo i af :)

Precis, tycker regeringen skall åka till england och se hur de fick bukt på deras våld, de hade ju mega problem där, bara se och lära och ta efter. Jag tänker ta bort ståplats för bortasupportrar så minskar man hetsen och kräv idkort på de som skall stå på ståplats bland hemmafans.

Ja hårdare straff är ett måste för få bukt med det.

Eva Trillian sa...

Första bilden har BP-grönt i sig - snyggt i.o.f.s - men inte skulle jag vilja bo så nära tågstationen - avsett färg på detaljerna :/
Bra att du la in sista bilden - jag HAR undrat som det verkligen var sant det där. Nu vet jag att det är det och kan börja fundera på hur galen världen är ... men det kanske inte är bättre ... *suckar*

Olga T sa...

Att det inte var ett aprilskämt sa jag ju. Men 790:-!!! Det borde vara ett skämt...

Unknown sa...

Älvsjö passerar jag ofta, så detta är ett bekant område för mig. Hus, tågstation och busstation bakom husknuten, dagens lyx.
Isspiken till träd tar sig fram i vår ska du se.
Rapide Browbar är för mig fortfarande ett aprilskämt lik de stackare som inte fattat att en skönhetssalong måste ha en lyxig avkopplande miljö inte fungera som en busshållplats. Fast å andra sidan fick man ju skorna putsade vid vägkanten för ett antal år sedan, kanske har de inspirerats av något sådant.
/Kiki

larans sa...

Vilken triss i bilder och texter, alltid lika intressant att titta in här!
Det vingklippta trädet harmonierar ju rätt bra med skylten iaf: "enkelriktat"! :-)

Geddfish ♥ sa...

Det knotiga trädet på mellanbilden fastnade jag för.
Därför att jag upplevde VÄLDIGT många knotiga träd i Bryssel och undrade över dessa. Såg ut som fågelskrämmor.
Tummen ner för priset på sista bilden.
Första bilden väckte tankar på min barndom, då en släkting hade ett hus preciiiis jämte järnvägen!

Linnéa sa...

Det var ett härligt inlägg in till veckans fönster. Den första är ju för härlig. Du har rätt, stationen i Älvsjö är lika ful som förut men modernare. Hela Älvsjö är en lustig företeelse om man inte bor i villa!

Gillar de andra bilder också. Du hade kommit in med kommentar på Ordlös hos mig. Har inte lagt in något annat, har inte bestämt mig.

ansepanse sa...

ja, vem vill bo så nära järnvägen, men det är likadant i den lilla staden som ligger ungefär 12 km härifrån oss, där har det byggts många hus alldeles nära järnvägsstation
Sv: hahahaha - nej, inte kan man skjuta dem, fast vid den tiden på dygnet funderar man väl lite i de banorna
kramar

Marina sa...

Ok, nu är jag ändå mer övertygad om att mina ögonbryn ska få fortsätta att vara sådär "härligt buskiga"!

Ama de casa sa...

Jösses... Det ser ut som om Anders varit framme och beskurit det där trädet... :-)

Delar av färgsättningen där vid stationen ser ändå ut att vara i din smak.
:-)

LissenTo sa...

Intressanta tankar, hur kan man bygga hus så nära tågstationen. Vm betalar 790:- för att noppa ögonbryn?

Hmmm!!!

Erik Semlan sa...

Usch, skulle aldrig tillåta någon att noppa mina ögonbryn och dessutom betala dyrt för tortyren. Nej tack! Då tar jag hellre full middag med drycker och får pengar över och har kvar mina buskiga ögonbryn. ;-)
Ja, Älvsjö station har de försökt piffa upp. Tveksam till om de lyckats så bra. Illa att de inte har rulltrappa även ner till bussarna, en brist som flera rörelsehindrade resenärer har klagat på.
Kallas det neongrönt som de målat delar av stationen med?!
Men du fann en massa fönster i det nya huset som så fint fångar upp bullret från järnvägens alla spår!
Håller med dig, vem vill bo där? Vem vill störas av alla tåg som passerar dagligen? På nätterna kör de ju godståg, så det lär inte bli mycket sömn...
Den brutala trädklippningen ger träden ett lustigt utseende, men snart får de nya grenar med löv på och då är trimningen glömd. ;-)
Kanske skulle låta trädkillen ta hand om mina ögonbryn?

Anni sa...

Jo du, den där stationen och nybyggnaderna omkring får även mig att undra varför skönhetsrådet inte har något att säga till om längre ...