måndag 9 april 2012

Måndagstema: ”Prickigt”

När jag hör ordet ”prickigt” tänker jag spontant på vattenkoppor, finnar och akne. Med andra ord så gillar jag inte prickigt. Dessutom har inga sådana prickar att tillgå;-) Alltså får ni två helt olika bilder till temat.

MQMQs loggo är toppen tycker jag. Prickarna påminner absolut inte om vattenkoppor utan för mig föreställer dom mångfalden av klädesmärken i deras butiker. MQ är min absoluta favo butik där jag hittar allt på ett ställe.

Flexible Micro KeyboardOm ni känner för att skratta kan jag presentera mitt senaste (totalt värdelösa) inköp i form av detta mikro tangentbord. Tangenterna är som små prickar och de synliga dammkornen är onekligen prickiga dom också.
Köpte tangentbordet för facila 49 kronor på Dustin Expo för två veckor sedan. Såg många fördelar med det, speciellt att jag från och med då skulle kunna blogga under vatten. För mojängen är vattentät. Varför skulle jag vilja börja skriva inlägg i badkaret är en annan obesvarad fråga. Tog för givet att denna prickiga sak skulle kunna kopplas ihop via usb-uttaget till såväl iPhone som läsplatta. Nu - två veckor och otaliga besök i gubbdagis senare - vet jag att det inte går. Eller ja, visst kan jag köpa en adapter förr 399 kronor och koppla tangentbordet till läsplatten. Men personligen ser jag inte riktigt poängen. Men visst är det sött tangentbordet;-)

Fler prickiga saker hittar ni här.

PS. Vännerna N och R kommer att gapskratta åt mitt senaste inköp, de är nämligen också lagt åt det "prylbögiga" hållet. Skillnaden är bara att det dom köper går att använda;-) DS

29 kommentarer:

Äppelrosen sa...

Jag gillar prickigt =)

pruddelutt sa...

Och jag som gillar prickigt skarpt - men har aldrig gjort kopplingen till vattenkoppor :-) Kanske beror på att jag inte haft det?

Della sa...

Ett intressant köp. :-)

Monica sa...

Haha blogga under vattnet varför inte, ja alla gör vi våra misstag sa igelkotten och klev av rotborsten;-)))
Vi har lite vara bra saker här hemma också som ingen vet hur dom funkar och vad man ska ha dom till.
Ha en bra dag;-)

Pumita sa...

Men vilken tur att du inte har vattkoppor... inte så att det smittar via nätet men inte så kul för dig heller. De prylar jag skaffar mig (sån bögeri ägnar jag mig inte åt) ska vara användbara men det är klart att nån onyttig sak har väl jag också fallit för nån gång.

4U2 sa...

En prickig svart/vit tröja står på min önskelista ;) Gillar typen som du faktiskt fotat: M:et ovan. Sedan är du inte ensam om fallenheten för prylar (som ofta blir fel, fel ändå är ditt tangentbord fint) ... skillnaden är kanske att jag har en budget att hålla mig till annars skulle jag ha rätt mycket som var bra i affären liksom :) och ... värdelöst hemma. ;)
sv: blå himmel blev gråblå och det blåser mycket. :(

Gärdsmygen sa...

Jadu, när man gör dåliga inköp är det ju tur att de är billiga. Å andra sidan borde ju just priset varit en varnande faktor. Nu tycker jag att du kan göra en tavla av tangentbordet eller varför inte dekorera med led-lampor!
Jag har inte kommit upp med något prickigt ännu.

Freja sa...

Jag har sett det där tangentbordet och varit lite sugen på det... Kanske bäst att kolla upp om det är kompatibelt med vår platta (som vi aldrig använder) innan jag kostar på mig det...

Ezter sa...

Hrm, ja ibland förköper man sig ;)

Annemor sa...

Vet at det ikke er pent å le, men blogge under vann???
Ok, ser at det er søtt, men tror vel at det egentlig er litt ... unødig?
Hilsen mormor på klagemuren

cat sa...

Jag kan trösta dig med att du inte är den enda som gör misslyckade elektronikinköp. Jag skulle nog aldrig våga visa vissa av mina billighetsinköp för någon. Senaste köpet var ett par billiga datorhögtalare som jag snabbt "slet ut"

Fina prickar är det i vilket fall!

Rantamor sa...

Hahahaha...
ja du hoppas du kan hålla andan också om du ska ligga under vattnet och blogga, för gör nu inte så att du drunknar !!!

Förresten Rantafar hälsar att han håller tummarna för Hammarby nu när du har hållit dom för Timrå i vinter...
för du hejar väl på dom ????
Annars vore det väl logiskt att du skulle heja på BP-pojkarna....=D

Ha en bra vecka...

Toril sa...

Så kjempestilig og kreative bilder du viser frem til dagens tema! Ønsker deg en kjempefin 2.påskedagskveld!:)

Pialotta sa...

Otroligt sött.. men absolut inget jag skulle köpa, ha, ha.. Har nog med vad jag har.. stationär dator och inget annat.. Tangentbordet finns med :) Tycker än så länge det funkar alldeles utmärkt.. bärbar Dator eller läsplatta.. kanske en annan dag.. MQ-s signatur.. den gillar jag :) Trevlig fortsatt Annan dag.. Påsken snart slut.. det går fort.. men det gör inte mig något alls. Ha de gött:) Nu ska jag snart kolla in Bönderna på TV4 .. ska du? Alltid lika spännande ;)

Susanne sa...

MQ är absolut min favvo-butik med.
Klart att du ska ligga i badet och blogga ;)

S-A Sandberg sa...

Smart sätt att lösa det aktuella temat på!

Marianne sa...

Fikk meg en god latter nå!
Synes absolutt at blogging under vann er et must!

Det øverste bildet var jo bare kjempeflott!

Mona sa...

MQ:s logga är verkligen snygg och ännu snyggare blir den fotad i en häftig vinkel. Haha, det där med att köpa "käcka" grejer för en billig penning känner jag till. Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Har kollat igenom alla dina bilder sedan jag var här inne sist. En bild satt jag länge och studerade: häcken i randiga kalsonger. Ett riktigt scoop du gjorde där!

Bildgatan sa...

Snygga prickar och gillar speciellt bokstaven M av någon konstig anledning. MQ har snygga och bra kläder kan jag hålla med om.

Skrattade åt din första mening eftersom jag avslutade mitt prickiga med samma tanke men i sista meningen.

Sedan ler jag åt ditt tangentbord för jag har sett det någonstans och varit sugen på att köpa. Mer för att det skulle vara lätt att ha med sig - jag gillar att ha ett löst när jag sitter och arbetar, det på mina laptopar är inte jag så förtjust i. Får datorn så nära. =) Nu vet jag att det inte är bra och med små tangenter blir det ganska jobbigt.

Pryltokig vet jag en till som är när det gäller vissa saker och "några" gånger har det hänt att det jag köper inte går att nyttja som jag önskat. Har ibland ganska många exemplar av samma sak men i olika utföranden för att jag inte varit nöjd med det första, kanske inte heller det andra och så handlar jag till något känns ok. =)

Är det kanske dit alla mina pengar går när jag funderar över hur de bara kan försvinna, pengarna alltså.

Egentligen var det bra med ditt köp då får dina vänner sig ett riktigt gott skratt och det är bra för hälsan vilket de behöver.

Godnatt

Bildgatan sa...

Glömde ... tack för kommentaren på min videkisse. =) Ja, det var en videkisse och såg du något rosa? Kom ihåg vad jag läst hos någon annan när du skrev och gillade mina videkissar. =)

Jane sa...

Tänk vad de kommer på ... att fundera ut en massa saker som man bara måste ha är säkert en lönsam affär :) Tänk om man kunde göra samma sak med konst ... få folk att inse att de bara måste ha ;))
Utställningen gick bra, ganska många besökare men snåla ...
En av dem som är med i vår ateljégrupp är fotograf, jag tror att han är något för dig ;) Jag menar hans bilder, ha ha. Kanske något för din konstklubb till nästa utställning. Kolla på hans hemsida: http://jostein.se/
Ha det gott!

Gillisbloggen sa...

Flotte og morsomt kom på fine bilder :)))

Ama de casa sa...

Prickigt är fint :-)

LissenTo sa...

Gillar också MQ:s prickar och andra prickar fallaer jag också för. På tyger och även chokladprickar är jag svag för, :-)

Hmm ja ibland köper man saker som man tror är bra, men tji fick man.
Skönt att kompisarna får sig ett garv i allfall, vet ju att du bjuder på det, Beate.

SigridfraEnget sa...

Härliga prickar!!

Anitas Blogg - Malta sa...

När jag tänker på prickigt blir det min svarta klänning med vita prickar som inköptes för ett par år sedan. Gud vad skön och mjuk den var. Gud vad ful den var sa maken, du ser ju ut som en tant! Så var det med det ;-) Vill inte se ut som en tant. Handlade ofta på MQ då jag bodde i Stockholm. Hittade alltid nåt där och du hittade dessutom ett utmärkt tema objekt. Snyggt ! Tangentbordet, he,he.. No comments. Blogga under vattnet. Ja, nu fick jag mig ett gott skratt. Tack ! Precis vad jag behövde.

Gun sa...

Hahaha, det är ju toppen, nu kan du blogga från poolen på alla dina resor. ;)

Jag gillar också MQ. Och prickar. :)

Guldkryckan sa...

haha..ja fan..vem behöver uppdatera sin FB i badkaret?
Fast en o annan jag känner skulle nog vilja ha en sån..! :)

ha de gött..

Lennart sa...

Jag gillar inte heller prickigt. Har några randiga skjortor, det går an men sen är det stopp. Mest håller jag mig till enfärgat, det är enklast och därför har jag också bara svarta kostymer. Passar till allt. För ett antal år sen hade jag en Nokia 6150. Hittade ett litet minitangentbord på gubbdagis som jag kopplade in i botten på mobilen och sen kunde jag skriva mina SMS som på en skrivmaskin istället. Fast det var inte 100% bra, knapparna var så små att ibland tryckte jag på två samtidigt och jag var tvungen att lägga mobilen och tangentbordet på ett bord eller liknande varje gång. Sen försvann det plötsligt, minns inte när eller hur?