måndag 16 april 2012

Måndagstema: ”I fokus”

Självklart lägger jag upp tre bilder till detta tema! Annars skulle jag ju inte kunna presentera tre ”minisskulpturer” för er, något jag har fokuserat på stort som ni ser på fotona.
Men som komplement till detta och helt utan relevans till temat vill jag gärna bjuda er på ett måndagsskratt. Det vill ni väl inte gå miste om eller hur;-)

Kollegan Grrr
Kollegan – vi kan kalla honom för Grrr – är en väldigt berest herre. Han har hittills besökt drygt 70 länder och satsar på att avverka minst 100 totalt innan han tackar för sig. Trots, eller på grund av det har han aldrig något positivt att säga om resmålet han varit på. Idag var inget undantag:

Shanghai, Kina
Grrr kom hem från Kina igår, där han besökt Shanghai. På frågan hur han hade haft det fick vi höra följande:

1. Alla kineser ljuger.
Kommentar: Oooops, det var väl ändå att ta i. Jag menar hur många av de 1 338 299 512 kineser hinner man träffa på två veckor.

2. Temperaturen på förväntade 24 grader uteblev. Det var som bäst 15 grader och regnade mest.
Kommentar: Allt är ju relativt. Nollgradigt och snöstorm Stockholm låter ju inte så lockande heller;-)

3. Maten i så kallade hål i väggen var både billig och bra. På finare restauranger var det svindyrt och man blev magsjuk.
Kommentar: För att konstatera detta räcker det helt och hållet med att åka till Sydeuropa exempelvis, där det också är varmare så här års.

4. Inköp av Björn Borg kalsonger blev det minsann inte. De kinesiska varianterna liknade visst inte dom svenska modellerna. Det blev Diesel kallingar i stället, storlek XL (mot normalt M), fyra par för 30 kronor/par, Made in Italy. Det blev några sidenscarfar av märket Hermès också, men dom var det visst några små fel på. Vid närmare titt visade det sig att de dessutom var gjorda av polyester.
Kommentar: Överflödigt, helt överflödigt. Ni förstår. Men Gud så roligt jag hade – hela dagen - och jag skrattar än:-)

Fler fokuserade bidrag hittar ni här.

PS. Skulpturerna är "fyllnadsmaterial" för en väg vid Norra Stationsområdet. De är gjorda av lättbetong och väger bara några gramm. DS

18 kommentarer:

Anna sa...

Tänk att vissa människor är födda för och hitta fel, tror han överdrev lite va?

Rantamor sa...

När man sett så många länder blir man säkert lite grinig...
men inte vill man väl att det ska vara som i Sverige när man är utomlands...
och näe inte kan väl alla kineser ljuga för vem ska lita på vem dådåd...
men dom lurar säkert oss turister för att dom vet att vi vill ha billigt...vill ha varmt...och vill ha bara bästa maten...
och absolut inte magsjuka...

Tur du som har underhållande kollegor...
då behöver du inte gå på NorraBrunn å lyssna på stand up artisterna...

Tjingelingen...

Della sa...

Herr kollega verkar inte ha så mycket positivt att komma med efter sin resa. Så synd för den stackaren :( Eller så vill han bara ha stället för sig själv och uttrycker sig så för att ingen ska vilja åka dit... Eller så är han rädd att någon annan ska hinna ifatt honom innan han når 100 (först!) så han vill få alla att skippa det där dumma med att resa...
Eller... Kul att läsa i alla fall. :D

Benita sa...

Jag tycker sådana som bara gnäller då dom är på resa kan hållas hemma. ;)

Fina bilder på fina stenar. :)

llhertz sa...

Lite tragikomisk herre.
Gnällspikar finns. Ibland är det uppenbarligen mycket lättare att finna fel än att vara en naivt glad och tillfreds ;)
Riktiga kanonbilder föresten :)

Mona sa...

Första bilden är gôrhäftig, som vi säger i Götet! Det ser ut som om kyrkan - eller stationshus är det kanske - är begravd i gatstenar. På närmare håll ser jag ju att det än annat material än sten. Och vilka läckra skulpturer du hittat!

Det är ett lås till en container på min bild (fotad på en byggarbetsplats!).

Susanne sa...

*asg* Kollegan Grrr kan verkligen underhålla, synd att jag missade eller NOT

Marit Johansson sa...

Det blir ibland kul när någon är så där negativ hela tiden! Om man är på rätt humör i alla fall.. jag har en sådan i min bekantskapskrets, klarar bara honom i små doser men han kanske är ännu värre...

Så du har lagt vantarna på fyllnadsmaterial :)
Är lättbetong poröst? När jag var liten snodde vi någon slags stenar på en byggarbetsplats och använde som kritor, alltså för att rita på asfalten, dom såg ut så där fast var vita!

4U2 sa...

Du fick mig att tänka på alla stenar jag släpat hem från olika länder vi besökt med bil ... jag skall ... med de ... och hittills har jag inte kommit längre! :)
Många klagar på att de blivit lurade och fått plagiat de köpt utomlands för några få kronor när de egentligen kostar flera tusen om de är äkta, hur tänker de?
:)
sv: fd rökare, tuggar nikotintuggummin nu och kan inte förstå alla som måste blåsa rök på mig och så luktar de så illa och ... de säger att fd rökare blir de som klagar mest när någon röker, ja, det sägs så ... ;)

pruddelutt sa...

Ojojoj....den sortens människor blir på något vis snabbt en parodi på sig själva...

Olga T sa...

Stackarn som behövde åka till Kina!

En triss så här på måndagen det uppskattas :) Speciellt gillar jag första bilden. Vilken rejäl hög det där!

P.S. Kul att du köpte en lärkruta!!

Toril sa...

Kjempekreativt og fint bilde til temaet denne gangen! Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke!:)

Per-Anders sa...

Stenhårda bilder där...

Monica sa...

En del blir aldrig nöjda ;-))))
Gillar dina små skulpturer,bra måndagstriss.
Ha en bra dag;-)

Inge sa...

Fine fokusbilleder. :-)

Ama de casa sa...

Haha! Han är nog förebilden för "En idiot på resa" som visades på svt :-)

Bildgatan sa...

Jag skrattar också och inser att jag inte är ensam om att möta sådana människor - inget är bra. Men de kan ge en bra skratt och genom dem kommer jag att leva längre samtidigt som jag kan fundera varför det överhuvudtaget går ut genom sin egen ytterdörr.

Jag hade kunnat ta alla deras resor istället. =)

Hade han varit på min underbart roliga resa i helgen hade han absolut inte överlevt - men ni hade fått goda skratt för hans resebeskrivning hade inte låtit som min. =)

Ps. Det är mycket just nu och ikväll är det lite firande som gäller. Efter ett litet gäng väntar vi nu på en son och flickvännen - kommer kanske i periodpausen. =)

Jess sa...

Hahaha! Fantastiskt att man kan se det negativa i allt! Hahaha!