söndag 28 januari 2024

Skyltsöndag #455

Veckans Skyltsöndag är en rolig mix från Täby Centrum. Som vanligt alltså under vintern, då jag inte frivilligt rör mig på isiga trottoarer utan håller mig till en varm året-runt temperatur på 18 grader i centrum.

Men jag börjar med ett strömavbrott som hände i norra Stockholm igår. Det drabbade bland annat Täby Centrum som utrymdes på nolltid, och det Döda Torget var livligt under åtta minuter. Det var nämligen den tid det tog för Ellevio att åtgärda felet. Eloge! Skyltar får ni på köpet;-) Foto: Aftonbladet.

Säg inte att allt har blivit dyrare!!! Gillar man Heinz bönor i tomatsås och vill preppa så är 10 kronor/burk ett riktigt fynd.

Den blandningen ger mig tyvärr kväljningar, men alla nyheter på "semmelfronten" välkomnas;-)

Snabba ryck! Så här såg det ut förra veckan. Nu öppnar Synoptik en flaggskeppsbutik för glasögon i Hästens gamla lokaler. Lycka till!

Veckans höjdare: Vilken trevlig registreringsskylt:-)Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

femfemman sa...

Vita bönor! Gott och nyttigt!
Semla med salta mandlar... nja.. prova kan man ju alltid. Är väl semletider nu. Har ätit en denna säsong

nalta norrland sa...

LYCKA så perfekt❣️
Strömavbrott är inte roligt.
Bra skyltat 👍

Guldkryckan sa...

Bönor är ju inte min grej alls men jag har allt fyllt nedre delen av mitt "prepperskåp" med sådant, blir det kris så går det säkert ner, fast sist av all proviant man sparat på sig naturligtvis. ;)

Semlor är ju grejen det. :)

Ha det väst Bp.

LillaSyster sa...

Mmmm vitabönor=)
Meeeen 69kr för EN semla, skulle jag aldrig betala!
Förståndigt att undvika skridskobanan som är ute nu på sina ställen. Ha en bra kväll! Kram

Åke sa...

WOW!!! Vilken lycka :) Semlor ja tack :) Dom där bönorna och korv ja tack :) Nu tillhör jag dom som tycker strömavbrott är mysigt, nu kanske inte på en affär då... jag vet att kassorna slutar fungera och butiker måste utrymmas. Eller folk kan inte handla då terminaler ligger nere. Ni är ruskigt sårbara. Men hemma får man tända ljus och hålla värmen med att vara nära varandra :) Konstigt att ett sådant stort köpcenter inte har ett så kallat reservkraft aggregat som oftast går på diesel. Det har en generator som håller upp belysning och sådant. Men snålheten bedrar väl visheten. Och tillika säkerheten. Vi sköter om oss på bästa sätt med en fortsatt trevlig söndagskväll :)

Susjos sa...

Mums med just Heinz vita bönor i tomatsås, billigt var det också!
Semlor är gott, men jag vill ha mandelmassa och grädde!
Verkligen veckans höjdare med den reg.skylten! Tack BP för att du håller i skyltsöndag!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Bilskylten är ju jättefin! Och jag tänker ofta när jag ser dina skyltar att jag borde ta mig till Taby C nån gång. Fast det verkar inte hända. Men att man ska hålla på och krångla med semlan begriper jag mig inte på. Råkade av misstag köpa en vaniljsemla ifjol, den var direkt vämjelig. Man tror att mandelmassan ska komma och så - blä, vaniljkräm.

byblixtra sa...

Det krävs alltså ett strömavbrott för att Döda torget ska fyllas med folk. ;-)
Vita bönor hoppar jag, likaså semlan. Men det var en dyr semla, ska bli intressant att se vad de kostar här. Jag har missat dem men de finns säkert att köpa på caféerna.
Läckert tak i gallerian som också är ljussatt med lila ljus.
Registreringsskylten är verkligen veckans höjdare! :-)

KajsaLisa sa...

Vita bönor, man kanske skulle köpa på sig några burkar. Semmelvarianterna bara ökar, själv blev jag besviken på vaniljvarianten som inte innehöll mandelmassa. Synoptik, man borde ju se den även om man är närsynt. Jag har varit borta ett tag, maginfluensa.

Hannas krypin sa...

Gillar vita bönor men inte tillsammans med majs. :-P Ja tack till semlorna. "Alla" skriver om semlor just nu så blir så galet frestad. Den med pistagenötter känns som en rolig variant. Fast jag vill ha min vaniljcreme och inte mandelmassa.

Äventyret framtiden sa...

Bönor, jaaaa! Semla med nötter...nej.
Lycka ja!
Bra skyltat JA! 😊

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Men vad gäller de vita bönorna i tomatsås hade jag avböjt även om jag fått några burkar gratis. Jo, jag had etagit emot dem och skänkt dem vidare.
Semla med nötter skulle jag nog kunna testa. Men jag brukar äta en semla per säsong och det gjorde jag häromdagen. Är ju inte så förtjust i sött så detta med salta mandlar hade jag nog gillat.
Intressant med strömavbrottet men snabbt jobbat av Ellevio.
Synoptik verkar gå bra och en snygg skylt är det.
Och en reg. skylt med LYCKA verkar hoppfullt.

Klimakteriehäxan sa...

PS inser just att prislappen på semlan är sensationell: SEXTINIO SPÄNN. Va?

christian sa...

Ja det må jag säga....det var snabbt jobbat, men å andra sidan kanske inte felet var så omfattande...
Heinz bönor måste man ha hemma, det är nåt som jag blir sugen på ibland, bra snabbmat som kan kryddas varierat å man kan även skära ner lite rester typ korv, salami, skinka, lök m.m.
Alltså alla dessa varianter på olika varor som t.ex. semlor, det kan ju hålla på i alla oändlighet.....å just den där du visar upp slipper jag gärna. Helst ska det vara den gamla vanliga.....
Lycka är att ha en fin bil ;)

Ha en bra vecka!

Hanneles bokparadis sa...

det var för länge sedan jag åt vita bönor... eller är det det som ingår i English breakfast

Paula sa...

En lycklig bilägare har en VW ser jag! Larmet går ofta i galleriorna i stan, inte alla samtidigt förstås men någon av dem, o sen ska det utrymmas, kontrolleras, det tar lite tid. Men det är bra att det funkar!
Visst finns det stapelvaror till bra priser, nu ska vi ju att ett lager hemma, ett tag tog visst varma-koppen slut i affärerna liksom annan torrskaffning. Jag har ett gäng nudelsoppor hemma, äter minst en i veckan, har soppan som bas och fyller på med grönsaker och protein. Så ni har Donken där också ser jag, brukar du ofta handla där? Vet inte när jag ätit en burgare sist.Synoptik syns! Jag behöver nya brillor så jag kollade lite på utbudet i stan, det är på tok för många aktörer, hur ska man välja? Alla kedjor finns här o dessutom ett par privata.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Härlig skyltning och vad bra att det blev en bra butik där som Synsam :) Hoppas det kommer gå bra för dem i dessa lokaler!

Trevlig vecka! :)

Åke sa...

Jag skrev upp: Semla och Heintz bönor på kylskåpets "Kom Ihåg" men ingen leverans har skett ännu!?!?!?

Carita Liljendahl sa...

Härlig registreringsskylt!
Och minsann, livligt på Döda Torget.
Vill det sig väl kommer jag till TC fredagen den 23 mars. Som jag längtat!