måndag 11 oktober 2021

Glad måndag

Jo, det var nog en rätt så glad måndag idag, speciellt då solen faktiskt kom fram cirka klockan 15 så att jag kunde njuta av balkonghäng med infravärmaren Conny som sällskap i en timme ungefär.

Hoppas ni gillar mina glada bildbevis. Sedan fick jag två väldigt positiva telefonsamtal också som jag firade med en Cortado på Balders Bröd. Glömde fota – oooops;-)

Än så länge är den här blomman den enda på min novemberkaktus. Ja, den är före sin tid om man säger så - blomman alltså.. Men kaktusen har massvis med knoppar. Novemberkaktusen är den enda blomman som överlevt i över 40 år. Bara en sådan sak gör mig glad:-)

En femton bitars från Gima - mums. Det kallar jag för måndagsglädje:-)

Nej, jag gillar inte julpynt i oktober. Däremot blev jag väldigt glad när jag såg Mun- och fotmålarnas "julkuvert" på hallgolvet. Det innehöll bland annat två nya bokmärken och så det här kortet. "Tomtens lilla hjälpreda" heter tavlan och är en fantastisk målning av munmålaren Walery Siejtbatalow. Tycker katten på bilden är förvillande lik Susjos Molly och LillaSysters Busan.
Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Höll på att glömma gårdagens publikrekord på Tele2 Arena. 18 537 åskådare på läktaren för att kolla damfotbollsmatchen mellan Hammarby och AIK. Ett fantastiskt rekord. Att Hammarby sedan vann med 4-1 var en härlig bonus. Mera sådana "glädjebesked", tack:-) DS.

 


17 kommentarer:

femfemman sa...

Samma brev fanns i vår brevlåda. Betala eller ej..?Det är frågan.
Nobemberkaktus... har ingen kvar. Får skaffa ny. Tacksam växt!
Glad måndag på dej!

LillaSyster sa...

Vilken söt stjälpreda! Helt otroligt att kunna måla så, full av beundran. Mmmm Vilken god måndag du haft. Bra gjort att ha överlevt den fina kaktusen så länge. Min blommade i juli.....Får se om den orkar att blomma igen i år. Tur att du har Conny, för ute är det då ingen värme längre. Ha det bäst!

Geddfish ♥ sa...

Jag har få.tt flera dagars solstunder på balkongen faktiskt, senast idag. Nu skymmer grannhuset så inte förrän vid 11-12 tiden kan jag nyttja solstolen och det till klockan 14. Kanoners!

Vilken trogen kaktus du har! Jag har några små överlevare, som blommade förra året men inte säker de sköter sig nu.

Mycket musik i mitt huvud nu. Nöjd.
Glad kväll!

Paula Merio sa...

Nu tar vi en sak i taget:
1/ har för första gången hört ordet curtado, låter som kurtis i mina öron, men det var det alls inte, det var en kaffedryck talade wikipedia om för mig
2/ novemberkaktusen är så vacker, har aldrig själv haft någon men hört att de kan få för sig att blomma lite vilken månad som helst på året. Bravo där till långlivade blomman
3/ har du fått julkorten allaredan? Jag brukar få varje år men ännu har de inte hunnit upp till Dalarna!
4/ hörde faktiskt att man satt publikrekord för tjejmatch. Bra jobbat
Over and out, tack för idag

Emma, Sol som sol? sa...

Den är fantastisk din novemberkaktus! De kan vara riktigt långlivade de där.

Kortet var faktiskt lite gulligt. Hade julkulan varit trasig så hade den även varit realistisk. 😁

Paula Merio sa...

Hjälp, glömde nämna sushin, såg marvellous och delicious ut! Den knallröda längst till vänster har jag inte sett förut? Vad består den av?

Kina sa...

Kan inte bli annat än en glad måndag när man får en sån sushilåda! Gud så gott det ser ut! Katter är mysiga djur tycker jag, lite egensinniga och går sin egen väg. Må gott!

Susjos sa...

Din novemberkaktus är makalös! Jag har en liten sådan, den har inte blommat på flera år, borde jag kanske plantera om den?
Sushin ser helt ljuvlig ut, mums!
Å tack för länken och den fina bilden på katten, visst är den lite lik Molly!
Ha det gott!

Anki sa...

Absolut en riktig toppenmåndag! Dessa konstnärer är verkligen fantastiskt duktiga! Hoppas de hittar hit till min nya adress :)
Sushin ... ser god ut, men jag har ju liksom liten erfarenhet av sådan mat ...
Nu redan en ny dag - så jag önskar dig en bra tisdag!

Ama de casa sa...

Helt otroligt att din novemberkaktus har överlevt så länge! Jag har också haft en sen men den gick till dom sälla jaktmarkerna för många, många år sen.

Haha! Jag tänkte också på Molly och Busan när jag såg det fantastiskt fina kortet :-)

Kul med publikrekordet och grattis till det (för din del) braiga resultatet :-D

Gunnel sa...

En 40 år gammal krukväxt! Jag är djupt imponerad. Något sådant hade aldrig kunnat hända här. Inte för att jag gillar fotboll, men det var glädjande att så många var intresserade av damfotboll. Det är betydligt roligare att se damerna spela för de är inte så mesiga och ligger och vrider sig så fort de blir tacklade. Kvinnan...det starka könet. Ha det gott

Ditte sa...

Jätteroligt med publikrekordet när Hammarby mötte AIK. Hörde delvis hejaramsorna hem till mig.
Vilken vacker novemberkaktus! Och inte gör det något att den är före sin tid. Det kommer nog knoppar och blommor allteftersom. Glad blev jag också av att se den fräscha sushin. Troligen var den också god.
Hoppas dessa kort även når mig. Jag brukar stötta de försändelser jag år från Mun och fotmålare. Och visst är bilden på katten läcker. Vad gäller jul i oktober så ogillas det här också. Men just dessa kort får passera.

KajsaLisa sa...

Färgglad Måndag hos dig, håller helt med dig om julhysterin som börjar tidigare för varje år, men visst är katten fin och om man tänker sig hur den målats så är det fantastiskt.

christian sa...

Novemberkaktusar är ju så fina å kan hålla i evighet . . ., vad jag (inte) tycker om sushi har jag nog kungjort flera gånger. Blev också glatt överraskad av årets julkort, de var mkt fina!

Annika sa...

Så skönt att kunna sitta ute med Conny och njuta av lite höstsol!!
Hörligt.
ÄLSKAR sushi!!!
ÅÅÅ så gott det är! Nu blev jag sugen på det. Måste äta det snart, mums!!
OTROLIGT så fint vissa kan måla med sin mun eller med sina fötter!

Carita Liljendahl sa...

Glad för jul i oktober - nää :-) Inte jag heller.
Men de där julkorten och bokmärkena är fina, jag betalar också ibland för dem.
Och Conny med värme är toppen. Min systers son heter ju också Conny :-)

Anni sa...

Jag är så grymt imponerad av publikrekordet - en eloge till Bajen som dessutom krossade Gnaget. Snyggt!