onsdag 20 oktober 2021

Oförskämt bra – del 1

Alltså jag måste säga att jag är mäkta överraskad. Jag mår helt enkelt oförskämt bra efter operationen. Noll smärta, noll biverkningar och noll andra besvär. Så jag har ingen anledning/ursäkt att INTE blogga. Men den lokala bedövningsblockaden lär visst släppa ikväll...

Några BP-iakttagelser
Enkelrum på NKS (Nya Karolinska Sjukhuset) är en myt. Rummen som byggdes som enkelrum på ”min” avdelning har alla två sängar. Bättre än på Danderyds Sjukhus, då man fick dela rum med tre killar, varav en var muslim.

48-tums tv finns på väggen. Wifi fungerar klanderfritt.

Rumskompisen Annica från Älmhult som hade opererats för struma tackade för den nattliga underhållningen. Dessutom skrev hon en lapp till mig medan jag låg på operationsbordet samtidigt som hon blev utskriven. Hon var cool.

Extrasängen som jag landade i har full insyn mot Förlossningen i byggnaden mitt emot. Kan alltså vinka till Susjos där. Full insyn även för avdelningarna på andra sidan rakt in till ”min avdelning”. Persienner finns, men är så knepiga att hantera att inte ens personalen vet hur de fungerar.

På Uppvaket gällde ”löpande band principen”. Narkosläkaren var en ung, snygg kille under utbildning. Tackar och tar emot;-)

Vatten är ju en bristvara. Detsamma gäller olika energikällor nuförtiden. Det är NKS väl medveten om. Duschvattnet är långt ifrån riktigt varmt och strålen extremt snålt. Tack och lov att Annica var tekniskt begåvad, då jag inte ens fick igång just duschen. Rumstemperaturen gjorde att Annica och jag huttrade hela natten.

Läcker färg på badrumsväggen. De blåa skåpen är desinfektionsskåp för medicinska instrument.

Den hemlagade maten är en stor POSITIV överraskning. Den är helt enkelt outstanding. Långt ifrån den beryktade sjukhusmaten. Deras ”Coq au vin” hade jag inte kunnat laga själv. Dessert och dryck ingår. Känner man för ett mellanmål är det bara att gå till cafeterian och ber killen om en smörgås till exempel. Imponerande måste jag säga, nästan som på hotell.

PS. Imorgon följer del 2 från min vistelse på NKS även om jag troligen blir utskriven. Nästan synd kan jag tycka. DS.

16 kommentarer:

LillaSyster sa...

Skönt att allt gått bra och att du har hamnat på en superfin avdelning. Krya på dig, så är du nog snart hemma, de brukar ju inte vilja ha kvar sina patienter så länge.

Micke sa...

Herrejösses vad jag blev glad nu, härligt BP.
Ha det nu så bra du kan.

Kram från guldkryckan.

Geddfish ♥ sa...

Så gott att höra från dig och att allt har gått bra! Nu får du säkert komma hem i morgon.
Kryapådigkram!

femfemman sa...

Härligt att det gått så bra ! Vården fungerar ju jättebra, bara man kommer in i den. Hoppas att natten också blir bra!

Anki sa...

Härligt att läsa att det gått bra - och att du får så fin vård!
Krya på dig nu, så får du säkert komma hem i morgon,
Kram

Emma, Sol som sol? sa...

Men så glada nyheter! Och så bra att maten blivit bättre. På KS förlossning år 2005 var den INTE bra så allt var inte bättre förr. Minns fortfarande hur mannen min tvingade i mig maten för jag behövde energin. Huuuu...

Ha det bra nu!

Ditte sa...

Så skönt att allt gått bra. Och en fröjd att maten är ätbar och mer därtill. Och inte minst att allt fungerat fint.Det är ju den upplevelsen jag också har. Men från SÖS Ja, förutom maten då.
Har en vän som var hör på NKS i våras och då fick mat tas med. Gick inte att äta den mat som serverades.
Kanske beror det på att NKS idag har betydligt färre patienter än tidigare.
Vad gäller mellanmål kanske man kan få "room delivery" om man inte själv kan gå och hämta.
Glad att du är så pigg.
Önskar dig en bra natt.

Susjos sa...

Men så kul att du gillar vistelsen på "mitt" sjukhus! Trodde du skulle opereras på Danderyd! Känner igen toaletten och duschen, exakt så ser det ut på förlossningen också, och med en smart-tv på alla rum. Jag jobbade i natt och måste varit väldigt nära dej, har ju nästan likadan utsikt från eftervården, men min nya avdelning ligger i det gamla thorax-huset, så fullt så fräscha rum har inte "vi", gamla element och kallt, tyvärr!
Tack för länken, och krya på dig! Ha det fint!

Susjos sa...

...och tack för länken!!!!! Kram

Ama de casa sa...

Men vad glad jag blir att höra att du mår oförskämt bra, att allt har gått bra, att du blir väl omhändertagen och har haft trevligt sällskap! Sååå himla skönt!

Hoppas du blir utskriven ändå, för det är alltid härligt att komma hem trots allt. Sen vet du väl att det är viktigt med glass för konvalescensens skull? Men visstja... Du är ju inte så förtjust i glass. Du får hitta (på) nåt annat som funkar som botemedel :-D

Stor KRAM på dig!

Gunnel sa...

Måste kännas skönt att allt är över och att du mår bra. Jag har också den erfarenheten att sjukhusmaten är bättre än sitt rykte, men det kan klart variera från lasarett till lasarett. Kan tänka mig att du blir snabbt utskriven och det är ändå skönare att vara hemma. Ta det lugnt nu ett tag framöver. Kram

christian sa...

Först: Grattis till en lyckad operation och jag önskar dig ett snabbt tillfrisknande!
Intressant att få lite rapport från sjukhus, det var ju både ris å ros vad jag förstår. Sen är det väl alltid glädjande/uppmuntrande att träffa trevliga/fina msk!

Ha det gott å krya på dig!

Carita Liljendahl sa...

Eftersom jag läser din blogg baklänges och även annars på grund av arbetsbörda inte hunnit läsa allt är jag nu helt bortblandad med vad som hänt, men jag vet att du inte varit där för att föda 🤣
Bra verkar allt ha gått, rentav underhållande för dig och andra.
Inte illa med sjukhusvistelse som känns som på ett hotell 🥰

Klimakteriehäxan sa...

Svensk sjukvård är nog fantastisk när allt kommer omkring. Så skönt att du är pigg och på hugget!

Annika sa...

UNDERBART alltså!!!

Paula Merio sa...

Du är många erfarenheter rikare, allt verkar till belåtenhet utom avsaknad av varmt vatten i duschen! Och det vill man förstås ha! Du får ta igen det nu då du åter är hemma, minns bara inte om du hade badkar att njuta i också...