lördag 22 december 2018

20 minuter – jag är ett geni;-)





Sedan igår kväll har maken inte bara en vanlig fru – mig alltså, utan enligt mig har hon uppgraderats till ett geni också. Läs vidare så förstår ni varför.

Klockan 18:45
Efter att ha sett köerna till Täby Centrum under eftermiddagen stod det klart för geniet – mig alltså – att det inte var någon idé att handla hem julmaten just då. Beslutade mig för att göra en raid klockan 18:45 istället.

16 minuter senare
Inga bilköer till parkeringsgaraget, inga stod i kö till delidisken heller. Å kan ni tänka er – de sålde inte bara lutfisk med skinn (ett krav från min sida), de hade till och med bechamelsås till. Janssons, sillsallad och lite till fanns i lagom stora förpackningar för två. Lycka! Det tog totalt 16 minuter att handla all julmat.

20 minuter totalt
Inklusive bilfärd och parkering klarade jag av inköpen på ynka 20 minuter. Det kallar jag rekord! Julstress, nej skulle inte tro det.

Lite fiiiiina i kanten
Kan tänka mig att några av er tycker att vi är lite fiiiiina i kanten. Kan försäkra er om att vi absolut inte är det. Men att stå vid spisen i timmar och göra julmat är inte vår grej. Om det finns hemlagade delikatesser att tillgå på två minuters bilfärd hemifrån, så slår jag/vi till. Ingen tvekan där inte. Okej då, jag får koka lutfisken, maken skalar och kokar potatisen. Maximum 10 minuters ”arbete”. Perfekt med andra ord.

20 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Bara att gratulera! Täby C är pest kring jul, har provat och gör inte om det.

Hoppas att allt smakar bra! Själv kör jag ju med husmodersgrejen och gör det mesta själv. Vissa saker för att jag vill ,andra för att det finns liksom inget alternativ om jag vill ha det på julbordet.

Fast i år har jag inte kokat skinkan själv ...

Ditte sa...

Perfekt! Just julmaten är inte min grej, vare sig att äta eller laga. Men vi har handlat det vi tänkt oss i Hötorgshallen och lite till blir det i morgon här på ICA. Och utan köer. Men ditt rekord i tid slog vi inte med resan till och från Hötorgshallen. Men själva handlandet gick jättesnabbt. Varför hålla på om man nu inte har detta med julmat och lagandet av den som hobby. Vi har inte det.
Förra året var vi i Spanien och då var det mest skaldjur som gällde. Färsk hummer fanns då med till kvällens supé.
Instämmer helt i att du är ett geni.

Geddfish ♥ sa...

Gratulerar, geniet! Absolut!
Nej, här är minimalt, jag är bortbjuden och har lite förning med i resväskan. Resten fixar vi tillsammans, men jag tror det mesta har familjen i Örebro ordnat själva.
Sånt gillas!
God jul!

Unknown sa...

Opps..de där var bra prickat.
Vilka bilder, jag blev redigt hungrig. Så mycket godsaker....mums mums.

Annat var det i dag när vi handlade - folkhav, kan man säga. Men vi fann vad vi skulle.

Önskar dig en riktigt God Jul

Kramiz

Herr Nilssons Fru sa...

Hej igen
De var bara lilla jag som skrev anonymt

Kramiz Herr Nilssons Fru

Beppan sa...

Det gäller att spara krafter till det som är väsentligt!
Julkram :-)

nalta norrland sa...

Toppen 👍 inte helt fel att vara ett geni 😊
Jag hoppas maten smakar och lutfisken är som Du nu vill ha den... hade ingen aning om att det fanns lutfisk med eller utan skinn 🤔
Menar Du att inte alla har god ordning på sona bilder, plättlätt om Du vill veta min åsikt 😁

Susjos sa...

Perfekt! Lite avundsjuk blir jag, fast i år gör jag så mycket mindre än förra årets "Linas matkasse" höll på att ta livet av mej!

Svar: Såklart såg jag julspecialen med Barnmorskorna i East End, love it!

Marita sa...

I dessa tider har Täby Centrum öppet till 22 alla dagar t o m söndag 23. Det har varit lugnt och inte haft problem att hitta p platser när jag varit där. Tur att inte alla är medvetna om det.

Biggeros sa...

Man ska göra så enkelt som möjligt för sig och det är inte värt att trängas ihp med andra och må dåligt. Bra gjort!!!
Jag hatar även köer!
God Jul och Gott nytt år 2019🎅🌲🎅

Ama de casa sa...

Snyggt jobbat! Stora applåder och en stor ELOGE kommer här från Spanien :-)

Jag ska försöka mig på ett liknande genidrag som började redan igår när vi körde förbi Carrefour på väg hem från Murcia. Den knökfulla parkeringen fick oss att vägra köra in där, utan vi gör ett försök idag nu på morgonen och räknar kallt med att folk vill ha sovmorgon såhär på en söndag ;-) Har bara några smågrejer kvar att köpa och dom är egentligen inte ens julrelaterade :-D

Ha en lugn och fin fjärde advent nu :-)

Anki sa...

Japp ... du är ett geni! Härliga, aptitretande bilder också - snyggt jobbat!

Anni sa...

Fina i kanten? Nej inte alls. Alla gör det man vill göra (hoppas jag i alla fall, en del verkar göra mer sådant som de tror "måste" göras). Jisses, det finns folk som har som jobb att tillverka godsakerna! Jag håller helt med dig om att du är otroligt smart - i alla fall just när det gäller julmat ;-)
Önskar er båda en riktigt skön jul!

Marina sa...

Jag valde den andra varianten, jag var i affären väldigt tidigt istället! Önskar er en riktigt god jul!

Guldkryckan sa...

Det mesta köper man väl egentligen in o har det färdigt att äta...fast sillen började jag med att lägga in i år förstås...aldrig gjort det...får se hur det smakar.

Nä...varför stå vid spisen mer än nödvändigt förutom köttbullarna o skinkan då förstås.

Jag älskar att laga mat...men nån måtta får det väl ändå vara ;)

God jul på dig nu Bp

Johanna sa...

Vilket smart drag. Härligt för din man och vara gift med ett geni!

Och vi köper med julmaten, vi orkar inte heller stå och laga. Och så skall alla fixa lite, nä, bättre beställa =) Eller köpa färdigt. De gör ofta så gott med nu i affärerna =)

Åke sa...

Härlig tajming :) Fiffigt tänkt! Nu väntar vi oss en spännande Skyltsöndag :) Åhhh alla mat nu blev jag hungrig... tror jag vispar ihop en tomtegröt ;)

Steve sa...

Uppgraderingen till geni är välförtjänt. Ett synnerligen genialt drag av dig. Njut nu av allt det goda och ha en riktigt skön Jul!

Paula sa...

Mycket klokt val! Nu äter inte jag just lutfisk men nog köper jag gärna färdiglagad mat alltid. Förutsatt att det inte är Findus frysta eller nåt liknande. Färdigkokta skinkan griljerades, tio minuter. Jansson tog lite tid faktiskt, skala o strimla, o tid i ugnen men å andra sidan finns den inte färdig, i alla fall inte här, Och jag tror man vill ha sin egen prägel på den. Jopp, jag vill ha kryddpeppar på nästan alla julmat, i Jansson, i köttbullar (inga i år), nassetassar....
Men kul att ni bägge gillar just lutfisken.

Eva Trillian sa...

Helt klart genialiskt :)