torsdag 22 januari 2015

Högtryckstvätt bak


Den här bilden, som troligen föreställer en kollegas djupfrysta lunch av odefinierbar karaktär har egentligen ingenting med inlägget att göra. Men om ni läser vidare och har lite fantasi så får ni nog ihop det;-)

Idag tänkte jag ge er ett break från mina semesterreportage. Vill ju inte att ni ledsnar på fina spanska blå himlar när ni lämnar idet här hemma och ger er ut i snöoväder och/eller 25 minusgrader. I stället ska ni få er ett gott skratt - på min bekostnad;-)

Hukande

Har ju sagt många gånger att killar p g a stänkrisk med mera borde sitta ner när de utför sina behov på toaletten. Idag insåg jag fördelen med att stå upp vid ett ”number 1” toalettbesök. Ända sedan vi flyttade in i vårt fina nya kontor vid Odenplan har vi nämligen haft problem med innetemperaturen. De kallaste utrymmen är toaletterna. Under min semester mättes 14 grader där. Själv huttrade jag hukande (vägrade att sätta mig på den iskalla toalettringen) och utförde mitt behov i morse vid 15,6 grader.

Bidé

Under eftermiddagen blev situationen aningen värre. I takt med att temperaturen på toaletten sjönk till 15,3 grader blev mitt behov av en ”number 2” allt större. Övervägde att gå till närmaste café för ett toabesök (= en bra ursäkt för en fika) men beslutade mig till slut att leka viking. Det borde jag inte ha gjort. Uppvärmningen må vara knasig, men vattentrycket vid spolningen är det definitivt inget fel på. Valda delar av min kropp fick sig en högtryckstvätt som hette duga. Har aldrig utnyttjat en bidé för annat än ett fotbad, men nu vet jag hur det måste kännas att – ja ni vet. Behöver jag nämna att vattnet jag fick in i och runt mina mera känsliga delar var iskallt...

22 kommentarer:

Olga T sa...

He, he....hmm....ja vad säger man? Det här är nog ett av dina knasigaste inlägg någonsin! Bild 1 som jag inte fattar något av? Saffranssoppa eller lussekattsdeg och sedan inlägget som handlar om ditt toalettbesök....ja jag är i alla fall glad att sista bilden nog var tagen vid en annan spolning ;)
Kul att du är tillbaks!

LissenTo sa...

Vojne vojne, du frös väl nästan fast.
Fnissade högt Beate, tack för det

Trevlig helg. // Lissen

Husbilen-Ellen sa...

Så var du tillbaka med dagens givna skratt! Härligt!! Kramar Elisabeth

cissi sa...

Haha, hoppas du blivit varm om baken igen efter den kallduschen! :)
Ha en skön kväll!

Geddfish ♥ sa...

Tack för dagens skratt, du är för härlig!
Gillar också dina raka goa kommentarer hos mig!
Ha de gôtt!

Eva Trillian sa...

Underredsbehandling på köpet alltså? Kan ju kännas lite tokigt när man nu inte är beredd! Det är bra att du är så pass oskadd att du kan skriva om det ;) du frös, i alla fall, inte fast - bevisligen!

Susanne sa...

Hahaha, Jag passar på att gå på toaletten när jag lunchtränar på SATS. Kan ju faktiskt ila ner dit under övriga dagen oxå. Påsen tillhör kollegan M och jag är lika förundran att den där påsen ser så god ut när den hamnar på hennes tallrik.

KajsaLisa sa...

Mums, stekt mangoglass tillhör mina absoluta favoriter :)

Olga T sa...

Glömde svara på din kommentar. Jo jag visste att han var från Kanada för jag pratade med sällskapet där. Trodde de var från USA. De trodde jag var från Irland, vilket sonen bara inte kunde begripa "med den engelskan". Själv blev jag stolt!
Blev inte klok på riktigt vad/vilket du syftade på för ngt i samband med widens blogg.

Unknown sa...

Oväntat naket inlägg...kallt men uppfriskande.
/Kiki

llh sa...

Haha!! Tror de installerat en fin modern japansk toalett på ert jobb. Kolla om den har ljud som överröstar naturljud också.
Hemma igen alltså - välkommen tillbaka till den kalla verkligheten :)

Susjos sa...

Härligt att ha dej tillbaka i bloggvärlden !!! Å jag längtar inte till ett kallt Sverige just nu!!! Men vad är det för lunch kollegan har i pannan??? Hälsningar från ett snöfritt Gran Canaria

Marina sa...

Antar att du kom upp med en rasande fart, vilket troligen var tur, för man vet aldrig, du kunde ju frusit fast! Härliga vinter... ;)

TantGlad sa...

Man får se det så här......det kunde varit kallare.
En skön fredag ska du ha.

Hejsvejs!

Steve sa...

Rånad i Spanien och nu detta. Det är ett äventyrligt liv du lever.

Monica sa...

Vad det än är på bild ett skulle jag inte äta det.
HAHA vilken chock med iskallt vatten i underredet fick nog håret att resa sej på mer än ett ställe.
Ha en bra dag;-)

Ama de casa sa...

Iiiiiihhh... Lät måttligt behagligt... Kan dom inte sätta in extraelement på toan? Det skulle vi för övrigt behöva här också när jag tänker efter ;-)

cat sa...

Hualigen vilket hemskt sorts bad! Lider verkligen med er, för det är så jobbigt att gå omkring och frysa på jobbet.

Ama de casa sa...

sv: Min plan är att bara tumla underkläder och kanske handdukar. Så jag kommer att få bråka med klädnyporna i alla fall... ;-)

Margareta sa...

Sista bilden har jag inte sett =) Det verkar vara problem på nya kontor. I mitt förra uppdrag så läste jag att de nästan frusit fast i sofforna på fikarasten när kylan slog till och då är det ändå stoppade soffor. Var dit i veckan för att göra ett sista ryck och hade det i åtanke då jag klädde mig för en dag på kontor. =) Däremot har de com ni kalla toalettstolar, kanske något nytt grepp för att man inte ska sitta för länge.

Blir inte less på blå himlar och det är precisi vad vi har här just nu, men temperaturen ska jag inte berätta om.

Din kollegas frysta lunch ser inte alltför lockande ut, men känner mycket saffran i färgen.

Nu är det i alla fall helg snart och du behöver inte frysa även om jag idag såg en bild från ett ganska tråkigt Stockholm.

Ha det gott.

Life of Johanna sa...

åh fy för kalla lokaler, hoppas de får ordning på det så du slipper fyra delarna av dig när du skall göra dina behov :)

Haha du kan äta råa potatisar i förebyggande syfte vett jag. Ja jag har en tuggis gavicon men jag vill inte stoppa i mig för mkt sånt.

Marit Johansson sa...

Saffransgrön tänker jag om första bilden. Hoppas att ni löser era toaproblem på jobbet :) nästan som att ha utedass!