torsdag 1 augusti 2013

Torsdagens bildkavalkad

Tusen tack för alla era fina kommentarer till gårdagens inlägg. Blir oerhört glad över att ni – som alltid – gillar mina berättelser och bilder, inte minst om Sopot. Så kul att ni vill se mera. Det ska ni få, fast först imorgon. Kan nämligen inte låta bli att visa er en pinfärsk liiiiiten bildkavalkad från hemmaplanen idag.

Aprilväder
Igår och idag har vi haft aprilväder i stor-Stockholm. Som tur är var det varmt och regnet kändes mera som en icke fungerande dusch. Den här dubbelregnbågen måste jag bara visa er. Bilden är tagen klockan 17:00 på Roslagsbanans perrong vid Täby Centrum. I bakgrunden ser ni Täby Galopp, som snart kommer att jämnas med marken och ersättas med tråkiga, fyrkantiga bostadshus.


Utsmyckning
Efter kvällsmaten kom solen återigen fram och maken föreslog en liten kvällspromenad. Han ville visst visa mig någonting som han var helt säker på att jag inte hade sett förut. Så rätt han hade. Kolla bilderna! Täby Kommun har anlagt en cirka 2 000 meter lång solrosbädd som börjar på ett berg/en kulle och slutar i en dal. Kan ni föreställa er hur det kommer att se ut när alla dessa tusentals solrosor blommar!!!? Enormt roligt att följa. Här kommer en aptitretare.


Dessa tre påminner onekligen om filmen Day of theTriffids, eller vad tycker ni!?

Åva Skatepark
Ytterliggare ett nybygge är skateparken utanför Åva Gymnasium. Bilden ger parken inte rättvisa, den är enorm stor – parken alltså. Kolla bara den balla belysningen! Så himla kul med lite nytänkande i en kommun som nog måste kompensera oss vanliga invånare för kaoset som råder i och kring Täby Centrums utbyggnad sedan två år tillbaka. Jag tackar och buger:-)

13 kommentarer:

Freja sa...

Härliga bilder (som vanligt...) Ser fram emot att följa solrosornas blomning, det kommer att bli spektakulärt!

Olga T sa...

Solrosorna!! Det var ju jätteläckert! Nu får du följa upp detta så vi får se hur det ser ut i blomning.

Kicki sa...

Armar som slänger hit och dit, kul!
Solrosorna vill jag verkligen se i full blom, jag som bara har några enstaka i olika varianter i min rabatt!
Ja du, du fick till en regnbågsbild, en dubbel sådan...du har säkert tjuvkikat på mitt inlägg;)

Eva Trillian sa...

Hoppas verkligen att du kommer ihåg att ta bilder när solrosorna blommar så att vi får se hur det ser ut. :)

Jane sa...

Wow, vilka häftiga grejer det händer i dina trakter! Att de ska jämna galoppen med marken hade jag ingen aning om. Vart ska alla pållar ta vägen då?
Solrosplanteringen är fantastisk, lite skillnad mot de "gerillaplanterade" solrosorna jag petat ner i kommunala parken ;) ... fast de fröna verkar fåglarna ätit upp.
Förstår att du garvade till mitt inlägg om barnbarnet (har ändrat nu), ha ha! Tacksam också för din åsikt om "blanketten", ändrar till "veckan" ist. för "dagens". Jag tänker inte slösa med dessa iaf.

Stare Ström sa...

Så roligt att det händer något på hemmaplan också! Kan behövas i allt strulet. Ser fram mot kommande bilder på blommande solrosor!

Marit Johansson sa...

Hoppas att du återkommer med bilder när solrosorna blommar, kommer ju att vara fantastiskt :)
En tanke slog mig när jag såg skateparken att det är rätt tråkigt för ungdomarna här i Norrbotten, något sådant finns ju inte (vad jag vet) här uppe. Även de vanliga lekparkerna i Stockholm är ju helt fantastiska.

Ama de casa sa...

Triffiderna var ju mer som mördartulpaner om jag minns rätt ;-)

Vilken häftig regnbåge!

cat sa...

Wow cool dubbelregnbåge!

Ser fram emot att få se dina solrosbilder när de väl har slagit ut :)

Hoppas skejtarna gillar sin nya fina anläggning. Fast varför skulle de inte gilla den liksom.

Della sa...

Ha! Där ligger jag i lä med mina fyra (4) solrosor. Och dom är egentligen inte ens mina. Väntar på bild från när dina är utslagna lite senare, det kan du väl skriva upp på din to-do-list. :)

Hörni sa...

Oj vilken vacker regnbåge! Och skateparken skulle Musonen ha älskat på den tiden han höll på med det. :)

Pumita sa...

Mmm, så fin regnbåge! Såg en också... men bara en... och inte alls lika fin som din. På kvällen blixtrade det ordentligt.

SV: "Du verkar jobba" skrev du hos mig. Haha, och det ska komma från dig. ;) Känns som att vi definierar det ordet lite olika... tänker på ditt inlägg om första dagen efter semestern när du befinner dig geografiskt i närheten av arbetsplatsen utan att lägga två pinnar i kors och kallar det för hårt arbete. Själv sliter jag i mitt anletes svett för brödfödan. ;)

När det gäller Sopot tror jag däremot att du har alldeles rätt, där skulle jag trivas. Hellre där än att trängas med turisterna i Gdansk. Egentligen är jag inte så mycket för det internationella köket, tycker att man ska testa det lokala men det finns gränser... och då är det bra att det finns alternativ.

Jah Hollis sa...

Är det bara ett sammanträffande att det finns regnbågar över platser där man spelar på hästar?
http://jahhollis.blogspot.se/2013/08/veckans-fonster-235-den-2-augusti-2013.html