onsdag 27 mars 2013

Vårtecken

Det var en riktig Glad-onsdag för undertecknad med ett antal vårtecken som gjorde att jag är på mitt bästa humör – och det är inget och ingen som kan ändra på det – humöret alltså:-)

- För första gången sedan i november 2012 skippade jag två huvudbonader. Jag behövde inte ens fälla upp en huva, jag klarade mig helt utan. Wow!

- I stället för två par strumpor räckte det med ett par i mina vanliga vinterskor. Även Icebugsen står i standby läge. Yiipphhiiee!

- Årets första knutte på en Honda upptäcktes vid Norrtull. Bara en så'n sak!

- Det är fritt fram för allt grus att yra runt i innerstan i form av stora dammoln. Andades in partiklarna utan att säga pip - otippad;-)

- Vår årliga vernissage på jobbet närmar sig. En konstnär hängde upp sina tavlor redan idag – Alf Woxnerud. Kolla hans sajt , då blir ni lika glada som jag.

- Isrinken vid Täby centrum har äntligen blivit till en stor sjö (se bild 2 ovan). Jag går runt den med ett stort leende på läpparna.

- Åsså fick jag ett paket från Rantamor idag. Beställde nämligen en liten grodfamilj av henne. På översta bilden presenterar jag Kermit I, II, III och IV. Som ni kan se så har Kermit I till vänster redan hittat rätt leksak;-) 1 000 tack tjejen!

Och om det inte räcker med dessa vårtecken så är det ju Påsk snart. Imorgon hämtar Rantamor upp mig och vi kör till Blåkulla tillsammans. Vi tar den bekväma vägen då vi anser att vi är alldeles för otränade (läs: gamla) för att ramla av kvasten;-)

PS. Fler bilder från Vasakronan kommer snart. DS.


16 kommentarer:

Susanne sa...

Åhhhh vilken coola grodor.

Stare Ström sa...

Äntligen vår med blöta, geggiga skor. Härligt! Men ha dubbarna i beredskap! Vilka mysiga grodor!

Rantamor sa...

Hahaha...du slipper visst kvasten...jag har ändrat mig och tar snöspaden och du ska få åka bak har pimpat den och lagt dit en extra kudde så det kommer att gå finfint...
När du ser eldskenet över Täby är det bara att kliva ut på balkongen så landar jag...
Tjoooohoooo då drar vi.

Så bra att grodorna har kommit fram och dom ser ju som vanligt lite galetlyckliga ut...
man blir på något sätt så glad av att se dom.

Och du hade så många vårtecken idag att till åmed jag uppe i norr ryktes med och blev vårligt glad, även om vi hade ett snöfall i dag som nog skulle kallas snökanon (ett alldeles nytt uttryck för mig)...
men det snöade bara en kort stund, men sen blev det mulet och kallt, men vi ska visst få en solig påsk lovade metrologen...

Tjingeling syns i morron.

Anita - Malta sa...

Tack Beate ! Ditt glada humör smittar av sig så otroligt!!! Kan man beställa grodor hos Rantamor ?? Söta lustiga små "vill ha" figurer. Kikade in hos Alf Woxnerud och har gjort ett bookmarks så jag kan kliva in igen och följa hans alster. Ta det lugnt nu i Blåkulla ! Känns tryggt att ni skippade kvasten ;-)

Rantamor sa...

Kollade in på Alf Woxnerud och gillade vad jag såg.
Särskilt den tavlan med fisken och kroken med masken på, den var riktigt cool, och hunden helt galen....

Tack för tipset.

Hörni sa...

Vilka fina grodor! Och vilket väder! Inte undra på att du är glad. :)

Eva Trillian sa...

Förstod direkt var grodorna kom ifrån ;) Kul!
Alla dessa vårtecken!! Härligt!
Och snart långhelg? :) Hur mycket bättre kan det bli, liksom? :)

Susjos sa...

Är våren på väg nu tro?
Vilka coola grodor, hihi!

Pumita sa...

Vilka häftiga grodor, bara så läckra!
Det var helt underbart igår, riktig vårkänsla på stan! Hade lust att hoppa i pölarna... men besparade mina nya dojjor. :)

cat sa...

Vilken underbar grodfamilj! Jag gick också utan huvudbonade under delar av gårdagen, vilket kändes fantastiskt :)
Hoppas att du får en riktigt härlig påsk i Blåkulla och även annars.

Ama de casa sa...

Det var många vårtecken på en endaste gång det :-)

GLAD PÅSK!
:-D

llh sa...

Härliga du! Vilken humörhöjare idag (igår men funkar fint idag med för mig som är lite seg).

Wox-länken är riktigt kul. Vänder och vrider på Kermitarna - wow vilka knäppa skapelser.
Du är visst nästan lika pervers som jag som fullständigt älskar de stora sjöarna när vintern släpper och knastret av frisläppt sand under fötterna. Sista bilden är en favo!

Lycka till med shoppinglistan, plocka på ordentligt :) Kombucha ska jag komma ihåg att avsmaka vid tillfalle.

Freja sa...

Ohh, jag som älskar grodor blir ju helt till mig över coolaste grodfamiljen! Härligt! Och då ses vi på Blåkulla då!

Mona sa...

Vilka skojiga grodor! Vi har varit lyckligt lottade i Gbg i år. Här har det varit torrt på marken ett bra tag. Hos Alf Woxnerud hittade jag genast en serieruta som passade in på min katt!

Linnéa sa...

Det var en samling härliga grodor. Bra ihopsamling av vårtecken. Kollade in Alf W, du har helt rätt blev glad av hans bilder oavsett kategori. Rantamor o du får säkert roligt på Blåkulla. Tyvärr har jag inte haft kontakt med henne på länge. Vill du ha något att bita i när det gäller häxor. Som kommer en gamlat bidrag här!
Återigen Glad Påsk på dig!

http://elsasdotter.se/2011/04/skartorsdagen-tank-om-anda-blakulla-hade-funnits/

KajsaLisa sa...

Det var inte vad jag väntat mig, men dom var jättehäftiga. Det har funnits en i Gamla Stan som gör liknande skulpturer, fick en plåtskulptur med en man i en hängmatta en gång. Vet inte om han är verksam längre.