torsdag 7 mars 2013

Engelsmän serverar ägg - fast inte som vi är vana vid



Under vårt trevliga avdelningsmöte på favo stället l’Incontro i eftermiddags berättade kollegan X följande roliga historia som jag inte kan låta bli att dela med mig till er.
Under ett hotellbesök i England intog kollegan en engelsk frukost. Då han inte var så sugen på ett stekt ägg till bacon,korvar och kritvita rostade brödskivor gick han fram till en stor korg som han antog innehöll hårdkokta varianter. Ägg nummer 1 bars till bordet och knäcktes med en kniv.

- Oj då, det ägget var då väldigt löskokt, tänkte kollegan.

Ägg nummer 2 och 3 genomgick samma behandling och kollegan började undra om engelsmän helt inte gillade hårdkokta ägg.

Då steg kyparen fram till bordet och sa:

- Excuse me sir. It would be very nice of you if you boilt your eggs to your liking first before cracking them.
(- Det vore väldigt trevligt om ni kunde koka äggen som ni vill ha dom först innan ni knäcker dom.)

Ja man ska ju ta seden dit man kommer men det gäller ju att känna till seden först. Varken kollegan eller vi kände till den. I stället var vi dubbelvikta av skratt. Det hoppas jag ni också är:-)

20 kommentarer:

Rantamor sa...

*gapskratt*
vem skulle kunna veta att man ska koka sina egna ägg till frukost, jag hade bergis gjort likadant eller klagat redan vid första ägget...
*hahahahaha*

Ett gott skratt förlänger kvällen...
och tack för att du gillade min matblogg....
kommer nog att bli lite eljest hitådit me den bloggen...
och ja det var Colins mamma som har startat bloggen till mig,
som du redan visste är jag oteknisk till tusen när det gäller datorn...
ja mycket annat också men gillar brödrostar som man bara trycker ned och så poppar bröna ut....
ibland för svarta och ibland poppar dom inte ens ut,
utan ligger längst ned i rosten som en ihoptryckt våffla.

oj är det sådan som man ska skriva bokstäver å en siffra på kommentarsrutan...
det måste jag få bort, men med risk att jag raderar hela bloggen väntar jag tills jag pratat med någon av våra tre barn...
=) =)

Tjingelingen från Rantamor.

Eva Trillian sa...

Ja, det är ju inte lätt att veta kanske ;)
Gillar fotot!

Jane sa...

Ha ha, det har jag aldrig varit med om - att behöva koka sitt ägg själv! Kan förstå att man inte riktigt "är med" om man är lite morgontrött, men jag tror att jag hade reagerat redan efter första äggknäckningen :)

Husbilen-Ellen sa...

Härligt! *Mungiporna åker upp, som så ofta när jag kommer in på din sida! Ha dé!

Pysselfarmor sa...

Men ojdå den äggseden har jag aldrig träffat på i England! ;-))

Min isbild för temat genomskinlig för några dagar sedan är fotograferad för någon vecka sedan i Tumba......

Marit Johansson sa...

Hahaha.. ja det är inte lätt, jag hade garanterat gjort bort mig i samma situation!
Ang. den lätta skidklädseln.. jo den fick vi lida för, det var -13 och vi höll på att frysa ihjäl innan vi kört hela varvet runt. hrrrmmm... vilken var en hel km :)

llh sa...

Ha ha skam den som ger sig. Den kyparen var en räddande ängel. Utan honom hade kollegan väl suttit kvar vid frukosten hela dagen med en växande hög äggskal runt benen.

Monica sa...

Det var en bra historia men jag hade nog gett upp efter första ägget.
Ha det bra;-)

Della sa...

Haha! Underbart! Det är inte alltid lätt att veta hur ritualen ska se ut, men det får man ta med en klackspark. :)

Kicki sa...

Men!! Kan det vara samma fel på nästa??!!:) Cool bild!

Kicki sa...

Hade inte sett ikonen!

Hörni sa...

Hahahaha! Jag har då aldrig varit med om att få koka äggen själv först. :)

cat sa...

Tack för skrattet :D
Hälsningar från ett lika soligt och kylslaget Göteborg.

Malla sa...

hahaha :D

Stare Ström sa...

Tack för gott skratt!

Jah Hollis sa...

Det var ju i alla fall ett vänligt bemötande från kyparen. :-)
Såg någonstans att du undrade varför irländska/brittiska pubar i Sverige så ofta heter Dubliner eller Bishop’s Arms. Det är ju två kedjor, den ena med bara tre pubar tror jag (en i Köpenhamn) den andra med massor (två bara i Malmö). Dubliner fanns i Malmö också men fick slå igen. Den irländska varianten här heter Fagan’s och min favorit The Pickwick Pub.

Guldkryckan sa...

Haha...ja jäddrar.

Har besökt restauranger där man får laga maten själv, eller åtminstone fritera och grilla ingredienserna..är ju gulligt en och kanske två ggr...men sen?
Nä...en hamburgare med västkustsallad duger gott åt mig.




Svar: Gillar ju att skriva...och att ha ordning på "mina" papper...så det ska väl gå.
Pappersfritt samhälle?

haha...existerar inte och kommer nog aldrig göra :)

Ha en fin helg

Mona sa...

Egentligen ganska smart. Då kan ingen klaga på att dom tycker äggen är för löst eller för hårt kokta. Det där kan nog vara en trätofråga i många hem.

Ama de casa sa...

Hahaha! Lite småpinigt :-)

Pumita sa...

Haha, det har jag inte hört förr! Men inte är det speciellt smidigt för det måste hända ganska ofta att icke-engelsmän gör som kollegan. Det skulle jag med gjort. :)