onsdag 1 augusti 2012

Onsdagstema: ”Vinst och förlust” (i OS)

Vilket roligt tema sådär i OS-tider! Men ack så svårt att hitta motiv till – om man nu inte vill fota av tv-skärmen förstås;-) Vad gäller vinter och förluster i pågående OS så kan jag bara konstatera att det går uselt för de svenska deltagarna. Undantag: sympatiska dalmasen Lassi Karonen som kommer att ro final på 2 000 meter på fredag! Bra jobbat!

Handboll
Hela det svenska damlandslaget spelade som ett enda tekniskt fel i eftermiddags, då det utklassades av Frankrike med 29-17. Usch!

Några vinster då
Visst, det var britternas dag idag, både i rodd (två tjejer som tog Storbritanniens första guld i detta OS) och i tempoloppet genom Bradley Wiggins som vann tempoloppet och därmed blev britternas främste olympier genom tiderna.

Mitt bidrag till ”Vinst och förlust”
Som sagt det satt hårt åt, men jag tycker att jag idag hade velat BYTa ut hela damlandslaget i handboll – på vinst och förlust visserligen, men det kunde ju inte gått så mycket sämre.


De åtta badmintontjejerna som ”la sig” och hoppades att det skulle gå hem – på vinst och förlust - skickades hem av sina respektive förbund. Det förenklar absolut alla andra deltagarnas tillvaro. Om inte är dom välkommen till FDT på Söder;-)

Flera vinster och förluster hittar ni här.


20 kommentarer:

Marit Johansson sa...

Kanontolkning av vinst och förlust-temat!!
Och tack för OS-uppdateringen, inte gör det något att vi inte har någon fungerande tv så länge man läser din blogg har man ju full koll :)

Lena sa...

Bra tolkning och snygga bilder!

Stare Ström sa...

Så fyndig du är! Äntligen får jag veta vad som händer på OS utan att anstränga mig. Du skämde bort oss med fotbollen så nu är kraven på dig höga! :-D

Freja sa...

Ohh, vad kan man köpa hos "Förenkla din tilvaro"? Låter som en kanonidé, jag handlar direkt! Tack för OS-rapport, jag har fortfarande hållt mig ifrån alla sändningar...

Sv: Hmm, vad gäller att semestern anpassas efter barnen, så är det nästan mer att jag och mannen skyller på ungarna för att få åka till de ställen vi tycker är roliga ;)

Della sa...

Snygg tolkning! :-) Och tack för det lilla OS-sammandraget. Precis vad jag behöver för att hänga med.

Kicki sa...

Åh, vad det är skönt att läsa sammanfattningarna hos dig... en annorlunda sådan!:) Bra bilder fick du till!

Pysselfarmor sa...

Absolut en BP tolkning! ;-))

SoF sa...

Fasiken också...glömde fotografera bryggeriet. ;)
(kan ju vara någon slags mental förträngning eftersom öl inte ingår i LCHF-kosthållningen)

Massa solskenshälsningar!

Ama de casa sa...

Jag har knappt sett ett smack från OS (trots att jag gillar stora sportevenemang). Men vi har så mycket annat för oss just nu :-)

Ama de casa sa...

Så jag gillar dina korta och koncisa rapporter, då vet jag läget även om jag inte tittar :-)

Jane sa...

Av ovanstående kommentarer att döma så behöver jag inte skämmas över att jag inte kollar på OS. Det är visst fler som inte gör det ;)
Hade jag fått BYT på min reg.skylt hade jag nog sett till att göra det också ... jag menar bytt skylt :)

Chrisse sa...

Bra tolkning. Frågar man MIG om OS så har jag bara en sak att säga....
BYT kanal.. ;)
hihihi

llhertz sa...

Vi är visst en hel supporterklubb här hos dig som tryggt förlitar oss på dina uppdateringar från sportens värld :) Jag kan bara instämma i tackkören!

Per-Anders sa...

Det där med OS har jag inte hängt med på så noga. Såg ett tag på ett norskt referat av en handbollsmatch på hotell-TVn i Trondheim. Det var en entusiastisk norrman som refererade vilket gjorde det hela väldigt undehållande.

Bildgatan sa...

Ja ikväll har jag inte sett någon idrott - sovit, så nu är jag klarvaken. Det enda jag hörde var på radion där någon (kanske Per Johnsson) sade när han fick frågan om vad som borde förbättras för handbollstjejerna (förutom allt) att idag såg det inte ut som att de tränat ihop under en längre tid utan träffats för första gången idag - alltså samarbete.

Hörde också om badmintontjejerna, no comments, men vill inte ha sådana till Sverige.

Har inte kommit någonstans med mitt nya tema, nu får det ligga har inte riktigt tid med lek.

Hoppas du sover gott och förhoppningsvis får någon vinst att glädjas över frammöver.

Mona sa...

Fyndig tolkning! Du är superb på att hitta roliga nummerskyltar. Hörde om läggmatchen i badminton på nyheterna. Bra att dom blev diskade. Jag hade inte velat vara publik på den matchen.

Anonym sa...

Vad gör de egentligen innanför den där nedre skylten?

cat sa...

Återigen får jag tacka för den korta och tydliga os-rapporten. Tack vare dig känner jag till lite om vad som händer :)
Snygga bilder som passar sådär härligt bp-bra in på temat.

Benita sa...

Dina bilder passar perfekt till din text.

Hörni sa...

Otroligt så fyndig du är. :D