tisdag 22 maj 2012

Tisdagstema: ”Gatan”

Om jag hade varit i innerstan idag, närmare bestämt i närheten av slottet så hade jag kunnat visa er betydligt livligare gatubilder. Men nu var jag inte i närheten av dopceremonin för lilla, söta Estelle utan befann mig som vanligt i Vasastan på min arbetsplats. Bilderna jag lägger upp är tagna vid tre olika tidpunkter idag och i strålande sommarväder.

Klockan 08:15
Övergångsstället vid Norrtull då en funktionshindrad kille lyckades med att nästan köra på cyklisten som väntade på grön gubbe. Han hade en trimmad permobil, använde cykelbanan och körde som Michael Schumacher fast med lite fel utrustning om man säger så.


Klockan 14:00
Nu var det dags att leta lite street art, min egen lilla ”fotonisch”. Som ni ser hittade jag ett praktexempel och passade samtidigt på att leka lite. Bilden visar att det blåste rejält så jag "omfamnar" nästan hela gatukonsten.

Klockan 16:30
Vid Östra Station upptäckte jag en cykelparkering, vilket ju i och för sig inte är något ovanligt. Men det som fick mig att ta bilden är färgen på sadelskydden. Jag menar alla utom ett är turkos respektive rosa. Turkos kan jag leva med, men rosa – grrrrrrrr.

Fler bidrag till temat "Gatan" hittar ni här.

PS. Läste i en ”design newsletter” idag att orange är 2012 års färg. Grattis Holland! Ni holländare har med andra ord alltid varit trendsetters. Love it:-)) DS


23 kommentarer:

Freja sa...

Själv har jag en haj som sadelskydd... Dottern har en leopard, med vidhängande svans...

Olga T sa...

Ha, ha! Ja det temat passa dej som handen i handsken. Rosa är ju inte min färg heller men de turkos ser ju faktiskt ut "tossorna" från tandläkaren :)
Kille i permobilen ser på ditt foto ut som om han verkligen har kört in i tjejens cykel! Himmel!
Strålande bidrag!!

Pumita sa...

Schumi utan hjälm... inte bra! Och synd om cyklisten också. Cykelparkeringen har lite Amsterdam-stuk men färgen är helt fel... rosa är det alltid förstås. ;)

Della sa...

Dagsfärskt från gatan alltså. Det var väl piffigt med rosa sadelskydd. Roligare än mitt mörkbruna i alla fall. Fast mitt är mjukt och gosigt och det kan behövas på cykeln ibland.

Ninnie sa...

Rolig bild, den där översta. Ser ut som om mannen kör på kvinnan med sin rullstol!

Per-Anders sa...

Coola bilder. Men finns det trimmade permobiler?

Anonym sa...

Borde man ha sadelskydd?

SoF sa...

Detta var väl verkligen ett tema som passade dig bra Beate.

Hur kan orange vara 2012 års färg - den har ju varit trendig i flera år nu. ;)

Glad onsdag!

4U2 sa...

Blir nyfiken på var dessa cyklar står. Är det utanför en arbetsplats där de anställda får förmåner som t.ex sadelskydd? De är ju likadana allihop oavsett färg, mycket ovanligt ;)

Mona sa...

Hihi något sadelskydd har jag aldrig ägt, men det rosa sitter på en herrcykel. Men visst ser jag några fler rosa längre bort? Trodde att dom var till för att skydda mot regn, men dom kanske skyddar mot solen också?

Trimmad permobil? Det kanske vore nåt att skaffa när det är dags. Det vet väl alla att pensionärer alltid har bråttom.

LissenTo sa...

Skulle vilja ha ett fint sadelskydd.

Jodu, trimmad rullstol, behöver nog körkort :-)

Annemor sa...

Du verden. Trimmet rullestol? Må ha sertifikat og det fratas ved promillekjøring?
Flotte gatebilder og heier i kor på trendsetterne i Holland. Orange??!
Mormor på klagemuren

Ama de casa sa...

Jag känner att jag vill rosa det här inlägget! :-D

Guldkryckan sa...

Permobil funderar jag på att köpa ibland..inga regler alls ju tycks det, bara sunt förnuft..skulle passa mig ypperligt.

Så ser du på nyheterna hur 14 polisbilar jagar efter en snubbe i permobil mitt på Avenyn här i Göteborg..lugn...det är bara jag ;)

Pysselfarmor sa...

Jag tror det är svårt för vissa handikappade att köra dessa "bilar" och kunna beräkna avstånd/fart.....de kommer ibland som "dårar" på gatan men det kanske är känslan av frihet som tar över....ungefär som med unga grabbar och MC - det liksom går litet "överstyr" ;-))

Jag tycker bilden med cyklarna och dessa skyddsomslag är läcker!
Eftersom jag hantverkar så vet jag att en del stickar/virkar/broderar egna sådana, men där går liksom gränsen för mig....inget sådant på mina cyklar - varken den trampade eller min MC.

Monica sa...

Inte undra på att det aldrig finns några skoskydd hos husläkarna;-))
Bild ett är för läcker, ser ut som om han försöker lyfta upp hennes kjol men det är väl överkurs om man sitter i permobil. Svårt att hinna undan snytingen HAHA
Ha en bra dag;-)

Marit Johansson sa...

Haha.. de turkosa sadelskydden ser ut som någon slags skyddsmössor från landstinget, jag röstar för det rosa :)

Så du var inte inbjuden till dopet? Själv såg jag sammandraget på tv igår kväll och fällde en liten tår..

Erik Semlan sa...

Här har du fångat några gatubilder, läckert! Noterar småleende något jag inte tänkt på. Så det är på cykelsadlarna som de blå skoskydden hamnar... det är ju tydligt på din gatubild.
Tack för din kommentar. :-)

Pialotta sa...

Här i min stad ser jag sadelskydd mest i orange nu .. Kampanj av något slag. Visst är det fint med reklam som når ut, men inte är det så snyggt över lag.. bra att ha med, man vet inte om sadlen är full av fågelskit eller regndroppar, då man hämtar den för avfärd ;)
Ser oxså att ni har lite samma "byggnadsverk" i din stad.. här finns det över allt var man kommer nu.. Östra Centrum ska ju påbörjas snart och en farlig massa träd ska flyttas till tillfälliga platser. Ser rent bart o konstigt ut mest var man går .. men det blir säkert bra när det blir klart..
Såg för övrigt hela Prinsessdopet på TV igår.. synd du inte var i närheten med din kamera och kunde ta gatubildskonst .. men men så är det, man kan inte vara över allt :) Ha de..

Jane sa...

Hmmm, har varken sadelskydd eller cykel ... men innan snorungarna tog min cykel brukade jag ha en bajspåse som regnskydd ... alltså en oanvänd sådan :)

llhertz sa...

Helt och hållet ett Beate-tema tror jag visst. Snyggt fångade situationer. Bestämde snabbt att lille björn med sina ivriga tassar och omfamnad av din skugga är dagens favo numeo one :)

Bildgatan sa...

Du har lyckats igen och jag gillar sadlarna, även den rosa.

Kul med en trimmad permobil, kan ibland tro att en i min närhet har trimmat sin - hinner inte med när hon sätter fart. Kan vara skönt medlite blåst när jag tänker på hettan som äcklart er under några dagar. =) Fast jag ska inte klaga, vi har också haft ett bra väder nu.

Orange är så snyggt,men som sagt jag kan bara inte ha det på mig. Däremot är jag som klippt och skuren för riktigt starka rosa färger. =)

Hörni sa...

Åh rosa sadelskydd, det måste jag köpa! ;D