onsdag 16 maj 2012

Onsdagstema: ”Balsam för själen”

”Balsam för själen” är onsdagstemat idag och jag kan tala om för er att det var extremt svårt att knäcka. Jag är ju ingen person som längtar efter lugn och ro, yoga, eftertänksamhet, bön eller andra ”lägen” som kan betyda balsam för själen. Så jag var ganska ställd på det temat måste jag säga.

tPix
Sedan såg jag tPix kommentar till mitt föregående inlägg och hans åsikt var balsam för min själ kan jag säga. Det är faktiskt just tPix som fick mig att använda kameran på mitt eget och ibland ganska så konstiga sätt. Personligen anser jag att han och hans fru SoF är två av Sveriges bästa fotobloggare, både vad gäller motiv och teknik. tPix kommenterar inte så ofta hos mig, men när han gör det är han ärlig och rak på sak, vilket jag uppskattar väldig mycket. Att få den här kommentaren värmde verkligen:

Bra bild.
Rent fototekniskt tycker jag att dina bilder blir väldigt attraktiva med härliga färger och skärpa och med ett sting i bilden. Var det Olympus XZ-1 du köpte för ett tag sedan?


Min lilla Sonny
Nej tPix, jag köpte ingen Olympus ZX-1. Jag älskar min lilla Sony som ni ser på bilden alldeles för mycket. ”Han” heter Sonny och vi förstår varandra, vi tänker lika. Kameran är nästan fyra år gammal och har ”klickat” 10 654 gånger. Ja, jag vet, ni riktiga fotonördar skrattar ihjäl er nu. Ett sådant gammalt skräll och bara drygt 10 000 foton. Ni har ju den senaste utrustningen och tar ungefär lika många kort på en månad. Varje gång jag tar fram Sonny har jag ett leende på läpparna. Och eftersom den här bloggen faktiskt är en slags humorblogg med fotografiska inslag, så…

Fler bildrag till "Balsam för själen" hittar ni här.

29 kommentarer:

Freja sa...

Vist kan ett intresse vara balsam för själen, hur aktivt det än är! Coolt fodral han har, Sonny!

Annemor sa...

Herlig lesning og jeg forstår din kjærlighet til Sonny. Noen "saker" blir man venn med og avhengig av og de kan ikke byttes ut for alt i verden.
Og han tar fine bilder da :-)

Ha en fin kveld.

Mormor på klagemuren
http://www.starbear.no/mormor/2012/05/16/onsdagstema-109/

Tony sa...

Det där med utrustningen tycker jag verkligen är överskattat. Det sitter inte i kameran om det blir en bra bild utan hos den som trycker på avtryckaren!
Trots min förra "tekniska" kommentar :-)

SoF sa...

Nä men....!!

Vad ska jag säga om det här inlägget?
Du är ju bara för gullig mot oss. :)

Tack för att du gillar det vi gör!

Hoppas, hoppas att vädret tillåter en liten fotoutflykt imorgon.

Varma tacksamhetshälsningar!

Guldkryckan sa...

Utrustning har ju mindre betydelse, bara det blir bra bilder och att handhavaren har ett litet hum om hur man tar bra kort...och det kan du...med råge :)

Ha så fint BP

Marit Johansson sa...

Du gör ju en klockren tolkning som vanligt :)
Och jag håller med dig till 100 % man blir sååå glad när man får uppskattande kommentarer, det värmer så mycket. Jag hade kunnat göra din tolkning och citera någon av dina kommentarer när jag gått loss med photoshop, jag blir stolt och glad!

Snyggt skydd till kameran! Vet du, jag började fundera på hur många bilder jag tagit under mina 3 år med kameran, men jag vet inte hur man får fram det. Försökte leta i menyerna men hittade inte. Får väl studera instruktionsboken lite närmare!

Lissen sa...

Balsam för själen är det att fota och också alla fina bloggvänner.

Jo en del annat också :-)

Olga T sa...

Visst kan ord och som här på bloggen kommentarer, vara balsam för själen och du BP är minsann en av dem som hjälper till bra med det!! Kram!

Marit Johansson sa...

Jaha.. så du har räknat på datorn? Jag trodde den informationen låg i kameran. Men det är ju omöjligt för mig. Jag gör en ny mapp varje gång jag överför bilder, varje dag alltså. Jag orkar inte ens räkna mapparna, så lat är jag :)

llhertz sa...

Där satt den! Kanontolkning säger jag bara och håller med de som redan sagt att du själv minsann är superbra på kommentarer som lyser upp tillvaron!
PS blickar lystet på din lilla Sonny. Min lilla något-märke satte sig en tjock tant på så att den dog DS

4U2 sa...

Kan förstå att även den gröna färgen är som balsam för dig? :)

Rune sa...

Kan kjenne igjen dette. Jeg er selv "materialist", i den betydning at jeg ønsker å beholde ting jeg har blitt glad i, uavhengig av moter og annet. I dag skaffer man seg funksjoner framfor gjenstander, og disse forandrer seg jo lynraskt. Man skal helst ikke bli så glad i noe at man ikke kan bytte det ut, når som helst. Ja, og dette gjelder visst i så mange sammenhenger, forresten. Beste hilsen :)

Pumita sa...

Det finns lika många typer av fotografer som det finns kameraägare, nästan iaf, och alla kör sitt eget race. Precis som det ska vara. Men du, du har inte funderat på att byta färg på ditt fodral? Det är ju orange som gäller i vår. ;)

Anonym sa...

Ibland kan jag känna att det blir för mycket teknikaliteter när "riktiga" fotografer fotar. Jag gillar nog mer bilder av din typ.

Bildgatan sa...

Visst är det så att positiva kommentarer är lite balsam för själen. Att bara ha kameran i handen är balsam för mig, även om jag inte alltid fotar och tycker som andra så njuter jag aven del egna bilder - hemma har vi inte riktigt samma åsikter. =)

Har inte besökt tPix och hans fru SoF tillräckligt mycket för att ha så mycket åsikt även om de bilder jag sett är bra, med mina ögon.

Bildgatan sa...

Förresten, köpte du kameran för fodralet? =)

Ama de casa sa...

Söt Sonny!
Jag älskar dina bilder, du har öga för vad som är värt att fota och hur man ska göra det :-)

Erik Semlan sa...

Det var ett läckert kameraskydd till din Sonny! Visst är det skoj att få kommentarer som värmer lite extra, när någon ser bilderna och skriver vad de verkligen tycker. Du brukar hitta sköna infallsvinklar till fototeman, Beate. Det är kul titta in här. :-)
Tack för din kommentar, vädret blir säkert bättre under helgen.

cat sa...

Min kamera är minst lika gammal som din. Undrar hur man ser hur många klick jag har gjort med den?

Mitt greninlägg är faktiskt helt och hållet oredigerat. As is from the camera, helt enkelt :)

Anonym sa...

Man får fina bilder även med en äldre och enklare kamera, jag tar mycket bilder, men behåller inte alla.

anne sa...

Snälla kommentarer är verkligen balsam för själen! Och favoritsaker också.

Sv. Nääää, inte kände jag mig igen i Berlin det minsta heller! Det enda jag kände igen var Branderburger Tor och den hade jag ju sett från västra sidan från en träläktare som man kunde spana österut ifrån. Jag skulle nog tro att du skulle gilla Berlin idag, fullt med etniska restauranger och ölstugor och knepiga småbutiker med allt möjligt i. Och kul människor att ta titta på.

Peranders sa...

Snyggt fodral till kameran!

Monica sa...

Älskar också min Sonny, ibland är vi inte sams men för det mesta går det bra;-)
Ha en skön kväll,-)

SigridfraEnget sa...

Fattar precis vad du menar!

Hörni sa...

Du är otroligt bra på att fånga intressanta motiv och din kamera klarar det uppenbarligen. Bilderna blir jättebra!
För min del älskar jag dock min systemkamera. Jag tog absolut inte såna bilder med min gamla kamera, som jag gör nu.

Balsam för själen är att göra det man älskar, som att fota. :)

Anni sa...

Man överger inte gärna sin älskling för nya och yngre förmågor hur välutrustade de än är ...

Lennart sa...

Min kamera är en KonicaMinolta G600, tror den är 6 eller 7 år gammal (minns inte riktigt, jag har ett sånt dåligt tidsminne). Den har fungerat suveränt i alla år, men nu börjar den bete sig underligt. Vissa gånger då jag startar den så har den nollställt sig och vill att jag ställer in tid och datum igen. Har sen en tid tillbaka funderat på att köpa en ny, men eftersom den fungerar så tycker jag att det är onödigt. Hur många bilder jag har tagit med den vet jag inte alls, men det är nog ett större antal.

Anonym sa...

En lisa för min själ vore om jag nu när jag har slitit i evigheter med att komma ut på Internet OCH har hittat din blogg dessutom kan få i väg en kommentar...!? Brasan från helidioten Marit

Anonym sa...

Hahaha, jävla telefon som hittar på egna ord och fan ta mig som INTE såg det!