fredag 2 april 2010

"Good Friday"

Långfredagen firas i kristen tradition till minne av Jesu korsfästelse och död på Golgata utanför Jerusalem. På engelska heter denna dag "Good Friday" och den enda förklaringen jag hittade är att namnet härstammer från "God's Friday" på samma sätt som "Good Bye" kommer från "God be with you". Fredagen är "god" på grund av att barriären för synden bröts. Mmmmhhhhh ...ingen aning om det är sant eller inte, men en sak vet jag: "Good Friday" låter avsevärt bättre än Långfredagen, eller hur Anders!!?

"Mrs. Mop"
Det blev en mycket god fredag för min del då jag för en gångs skull fick ett ryck som jag inte väntade ut i ett hörn. Istället tog jag plasthandskar, lime färgad (nyinköpt) rotborste, en hink med någonting i och skurade bort resterna av vintern.
(Hur det såg ute förre rycket ser ni på bilderna.) Maken kommenterade det mycket träffsäkert:

- You look like Mrs. Mop and have the hair to go with it...

Fågelskit
Det har snackats om alla fåglar som inte fick mat under den långa vintern. Där jag bor verkar dom har haft matorgier... av all fågelskit på vår balkong att dömma (se bilden ovan).

Som sagt det var en riktigt god fredag:-)

PS. Bilden jag lägger upp är en koltrast (tror jag) målad av Sundsvallskonstnären Karin Rolén Nordstrand. Lissen tipsade om henne ifjol och gjorde ett inlägg om henne igår. Nu hänger tavlan på mitt jobb där vernissagen äger rum nästa onsdag. Ja den fågeln lär nog inte har skitit ner vår balkong i alla fall;-) DS

8 kommentarer:

Petra sa...

Vad duktig du är som orkar städa så här på långfredagen. Koppla nu av när diu har varit så duktig.

LissenTo sa...

Sitter här och fnissar, min gode Beate! Ja din man har träff säkra kommentarer. Ser dej framför mej, fast jag tror någon av er överdriver.
Lite mer allmänbildning fick jag på köpet också, thank god!

Hörni sa...

Vilken fin koltrast! Jag har läst att fåglarna visst klarar sig en kall och snörik vinter genom att bara flytta sig dit det finns mat, och att det bara är koltrasten som har det svårt.
Skurar du på långfredagen? Vi har bara ätit och haft det bra.
Ganska kul att det heter Good Friday! Bra mycket roligare än Långfredagen.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Visst köper jag hellre Good friday än långfredag och det är precis som den varit hos mig idag inte lång men god.

Du såg väl min lime för någon vecka sedan fast din har såklart en lite mer annorlunda form.

Nu är inte jag någon ornitolog men en koltrast borde det vara.

Malin B sa...

På torget i vår stad står det parkbänkar under stora träd. Det är fint - kan man tycka en solig sommardag när träden ger skugga. Men nu på vintern när de där bänkarna står där och ingen sköter om rengöringen av dem är de så äckel-päckliga av all fågelskit så det ser allt annat än inbjudande ut att sätta sig där och vila en stund.

Ellis sa...

Haha vad duktig du är! :D
Fågelbajs är ej najs, en mås har faktiskt skitit mig på bröstet när jag sola en gång!! Äckligaste jag varit med on, de splasha rakt av!!

sv: Ja jag kan blogga om det, får se när! :) Orkar ej nu :) Kram

Olga T sa...

Frågan är om Jesus tyckte att denna dagen var god eller lång....

Jo det där med fågelresterna har jag också upptäckt. Inte trevligt.
Koltrasten gillar jag skarpt!!

Jess sa...

Gillar Good Friday bättre än Långfredag, helt klart!