tisdag 7 juni 2022

Selfie #23 - "Bäst i test"

Ett väldoftande skumbad i badkaret är det bästa badet jag vet.

En Corona eller Sol med en limeskiva i - det är sommar för mig:-)


Sista selfien före sommaruppehållet. Idag är det MrsCalloway som håller i stafettpinnen. Här kan ni kommentera att ni är med så att vi alla kan hitta till varandra.

1. Bästa badet? Badkar. (Skulle inte kunna leva utan badkar. Skulle frysa ihjäl under vintern.)

2. Bästa utflyktsmålet? Rönninge by. (Ett populärt utflyktsmål i Täby nära Rönnigesjön. Rätt känt för midsommarfirande också.)

3. Bästa picknickorgen? Ytterst sällan vi har picknick. (Måste ha varit för minst 20 år sedan.)

4. Bästa utomhusläsningsplatsen? Klart att det är min solstol på balkongen.

5. Bästa musiken en sommarkväll? " När vi gräver guld i USA". (Föga förvånande, eller hur!?)

6. Bäst på grillen? Argentinsk entrecôte. (Perfekt marmorering och smak.)

7. Bästa sommarmotionen? Enstaka gymnastikövningar. (Inte frivilligt.)

8. Bästa huvudbonaden på sommaren? Rastamössa. (Här ”ljuger jag”. Bär ingen huvudbonad på sommaren, men har faktiskt ägd en rastamössa en gång. Fick den i present av en kille i Gambia på 1980-talet. Där hade alla killar rastamössor trots att det var 40 grader varmt.)

9. Bästa sommarväskan? Axelremsväska. (Har samma väska året om och det är just en axelremsväska.)

10. Bästa sommarsällskapet? Alltid maken.

11. Bästa sommarfågeln? Näktergal. (Även det svaret är en nödlögn. Har aldrig hört den fågeln, och har inte den blekaste hur den ser ut heller;-) )

12. Bästa sommarfrukten/grönsaken/bäret? Lime. (En skiva i en flaska med de mexikanska ölen Corona eller Sol är sommar för mig:-) 

Det är Klimakteriehäxan som uppfunnit temat Selfie. Mrs Calloway håller i Selfie #23.

Hoppas ni som startat den framgångsrika stafetten vill fortsätta med att turas om efter sommarlovet. Kanske vill Klimakteriehäxan föregå med gott exempel och göra en första Selfie efter uppehållet:-)

PS. Båda bilderna har något med inlägget att göra:-) DS.

15 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

En kall god öl sitter ju aldrig fel i sommarhettan. Men jag dricker Coral här :) och inte särskilt ofta heller men jag gör det någon gång och njuter stort.

Neej, hur kan du tro att man kunde veta att det är Vi gräver guld i USA som är bästa musiken, haha...

Näktergalen är galen galen galen...så säger man på Åland, för den kan låta himmelskt och den kan låta helvetiskt. Den är duktig på att härma andras ljud och kan låta för hemskt ibland, men uppväger det med skönsång så man förstår att det är en näktergal. Den ser rätt obetydlig ut

Ha det gott BP! Tack för roliga ärliga selfiesvar!

Paula Merio sa...

Riktiga BP-svar! Inte ett enda som jag höjer på ögonbrynet åt! Badkar, check, solstol check, enstaka övningar check, maken check, corona i drickbar form check!
Har nog inte smakat just argentisk entrecote men jag tror dig, föredrar alltid marmorerat kött framför magert torrt...
Ja så var detta tema klart, trist, javisst!

Kicki sa...

Om vi bortser från ölen (jag gillar inte öl) så stämde dina svar väldigt väl in på mig också. Vårt badkar är dessutom ett bubbelkar. Jag köpte tillbaka det från de som köpte vårt hus när vi flyttade.
En solstol på altanen kan jag sitta i en kortare stund, men då men en ljudbok.

Geddfish ♥ sa...

Ja, som du vet, så klarar jag inte av ett bad i badkaret längre och har inte fått tummen ur att be om hjälpmedel. Annars är det ju underbart!

Har tappat smaken för öl men kan hålla med om att Corona och Sol smakar bra!

Trevlig kväll!

Mrs Calloway sa...

jag tror att jag blir tokig! min kommentar försvann mitt när jag höll på att skriva den! då börjar jag ifrån början. jättebra svar! badar sällan i badkar även om jag har ett. argentinsk entrecôte låter jättegott. har inte smakat. men jag har smakat Kobe - biff och den var himmelsk. kan tänka mig att de påminner om varandra. vem tvingar dig till gymnastiska övningar? någon skulle behöva tvinga mig också. näktergalen är en liten grå oansenlig fågel som sjunger helt underbart. inser att bilderna hör ihop med svaren i Selfien. hoppas också på en fortsättning efter sommaren.

LillaSyster sa...

Låten håller än idag..... När vi gräver guld i USA! Den kan väl alla vare sig man gillar fotboll eller inte =) Säger som Paula riktiga BP svar.
Ha en bra kväll, själv läste jag precis ut boken: Leif Mannerströms kockliv. Som jag skrattat, han är ju bara för härlig. Jag behövde läsa något annat mellan alla deckare.... Började efter lunch igår och nu efter jobbet tog boken slut så lättläst och rolig.

nalta norrland sa...

När vi gräver guld i USA och Sommarnatt… sommaren är kort, många fina somriga slagdängor 🎵 🎶
Badkaret yes yes
Sitter faktiskt sällan ute och läser.
Corona öl 🍺 har faktiskt aldrig smakat.

femfemman sa...

Ett badkar har vi i badrummet. Används Ytterst sällan. I så fall mest för att tvätta mattor i. Duschen är i källaren, utanför bastun, som heller aldrig används. Tur att duschen iaf är välanvänd. Men nig skulle det varit bättre att ha den en våning upp!
Nä, picknick, det har vi inte heller. Men det händer då och få att vi tar med kaffe och macka om vi ska vara ute ett par tre timmar. Åtminstone om det gäller förmiddagstid.
Mössa, keps, hatt... nej tack!

Ditte sa...

Jättekul att läsa dina svar och visst kändes de somriga.
Just denna gång var det få likheter men
corona med lime och lime överhuvud taget använder jag en hel del av. Jo, näktergalen. Och jag känner igen den men tycker inte alltid sen sjunger så fint. Den kan ju variera sig.

Ama de casa sa...

Corona är inte bara av ondo... :-) Snyggt flätad selfie igen även om det ingick lite ljug ;-)

christian sa...

Badat i badkar har jag inte gjort på flera år . . . Corona-ölen har jag smakat, men måste testa en nu när det blir sommar sol å varmt också...

Susjos sa...

Snygg sista selfie i BP anda, visst känner man igen dej!
Lime ska man verkligen ha till coronan, gott en varm sommardag. Näktergal var en liten nödlögn här också, var tvungen att gå in på youtube och lyssna på den så jag vet hur den låter i alla fall, haha!
Ha det fint, och hoppas internet återkommer snart!

Klimakteriehäxan sa...

En lite argentinsk asado-kväll skulle sitta fint ... men märk väl, köttet är minst lika bra i Uruguay fast det hör man inte så mycket talas om! Dina mexkanska ölfavoriter gillar jag också om det är varmt och ölen kall, men jga brukar hoppa det där med lime/citron.
Vi hör näktergalen varje sommar, men koltrasten sjunger mycket finare. Axelremsväska är självklar, men jag byter ofta efter humör och kläder och väder (till skillnad från dig då). Det där med att folk har tjocka stora yllemössor i värmen blir jag aldrig klok på.

Freedomtravel sa...

Härlig sommarbild! Och fint att påminnas om att corona kan vara något positivt ibland ;)

Anki sa...

Som alltid kul att läsa din lösning ... men inga överraskningar ... jo, rastamössan kanske :)