onsdag 9 mars 2016

Vocación España – del 7: Marknad i Benidorm

Det är något speciellt med att besöka en marknad vid Medelhavet. Och Benidorms Mercado är verkligen inget undantag. Här hittar man allt från grönsaker, frukt, korv, olika skinkor och kläder till hushållsmaskiner, underkläder, skor, leksaker samt en massa till. På allmänt begäran (överdrift) kommer här ett roligt urval av vad jag hittat åt er. Det var inte alldeles lätt att hitta rätt kameravinkel med tanke på trängseln, så håll tillgodo.


Mycket folk var det på marknaden. Medelåldern var hög kan man säga. Observera könsfördelningen - lika många hemmamän som hemmafruar. Bra där!



Frukt och grönt är något helt annat här i Spanien än hemma. Allt är större, saftigare och ack så mycket godare för att inte tala om priset som är en bråkdel jämfört med vad det kostar i Sverige.


Vad gäller damunderkläder - eller man kan kanske kalla dessa "kreationer" för "moderna" varianter av korsetter - så tyckte maken att man aldrig borde ha skapat dessa i denna "hudfärg". Avtändande är ju bara förnamnet och då hjälper det inte ett dugg att de inte kommer från Kina.


Det är alltid bra att män som köper dessa kalsonger får sitt kön bekräftat. Letade efter trosor med "Women" på, men hittade inga. Ja, vi kvinnor vet uppenbarligen vilket kön vi har;-)


Sådana högtalare har jag aldrig sett, men jag skulle inte ta på mig dom i en skateboardbana.


Alltså om jag hade shoppat loss på marknaden så hade jag packat mina inköp i den här dramaten - en Rolser. De flesta här äger en sådan och det roliga är att kvinnorna skjuter den framför sig, medan killar drar den bakom sig. Rolser är tillverkad i Spanien och introducerades på Caravan 2016 i Kista till den svenska marknaden. Japp, Rolser - eller Rolly som maken kallar "vår" exemplar här - är enligt honom Rolls Roycen bland alla dramaten.

PS. Inget inlägg imorgon, då vi troligen är på vift imorgon och kommer hem sent. DS.

28 kommentarer:

cissi sa...

Har läst ifatt lite och det ser ut som ni har det toppen bra där nere i värmen.
Det ser ut som ni fick lite shoppat på marknaden också! :)
Ha det fortsatt bra!

FREEDOMtravel sa...

Denna marknad har vi också besökt. Det enda som fick följa med hem var en handväska, men den är faktiskt redan kasserad... Såna där friterade churros provade i också där. Men de har vi provat klart om man säger så, de imponerade inte på oss ;)

Geddfish ♥ sa...

Frukt och grönt, är alldeles underbart utomlands. Smakar bättre, är billigare, har inte färdats många tusen mil.
Vad betr. underbyxorna, så skulle jag aldrig köpa dessa, oavsett (har ingen att hotta upp numera ;) )
Kul att se marknaden!
Och dramaten (jag har en rosa med vita prickar, som jag inte använder) så fattar jag inte varför kvinnorna där föser den framåt, måste vara tungt ;)

Ha det så mysigt! ♥


Maria sa...

Tydliga och fina bilder inne hos dig. Annars tänkte jag att det kanske var fel på det spanska bildnätet eftersom du inte såg vad min Guess What var..... ;-)
Kram ♥

Husbilen-Ellen sa...

Härligt med marknader! På en del kan man verkligen känna sig ung!

Mias Mix sa...

Att gå på marknad utomlands är verkligen jätteroligt och man kan göra många intressanta iakttagelser :) Vad härligt ni verkar ha det! Njut av värmen och fortsätt ha det bra. Hoppas du sitter och kollar fotboll nu. Lite jobbigt att det är två matcher jag vill se samtidigt. Kollar på damernas match mot Holland. 1-1 nu och 5 min kvar, så just nu är de i OS :) Paris leder med 1-0 :)
Dramaten har jag aldrig haft nån men de är ju väldigt praktiska. Och jag förstår att du inte köpte några underkläder på marknaden :)

Ulla Maria sa...

Kul att få följa med på marknad. Jag är imponerad över att du lyckats så bra med att fotografera varorna utan att få en massa folk i vägen. Grönsakerna ser lockande ut men jag tror bestämt att jag sår över både stöttande underbyxor och högljudd skateboard. :-)

Lennart sa...

Min dramaten ser ut ungefär så där, men är härligt grön. Inte rent grön eller neongrön utan har en speciell ljusgrön färg. Svårt att förklara. Men jag gillar den. Den är gammal nu, runt 20 år och har varit med till Tyskland många gånger. Åkte med Stenas Tysklandfärja Göteborg-Kiel många gånger när jag hade flyttat ner hit. När jag var i Kiel fyllde jag den med en massa öl och gick tillbaka till färjan. Åkte så mycket ett par år så jag fick ett antal gratisresor. Nu tar jag den när jag storhandlar istället. Så jag slipper bära tunga kassar och slita på ryggen. Var med om en bilolycka i början av 20-årsåldern och har lite problem med ryggen efter det fortfarande. Hjulen är lite sneda nu så när jag går med min dramaten gnisslar det och folk tittar ibland på mig. Många gånger med stora och förvånade ögon. Men jag bryr mig inte. Jag är Lennart, jag lever bara mitt liv som jag vill och sköter mig själv.

Olga T sa...

Ja så många som hade dramaten där nere! Men fiffigt då de inte handlar som vi gör. Med alla småinköp passar ju en dramaten bra. Ha det trevligt imorrn!

Meta sa...

Hahaha det var bra, faller för damunderkläderna tänk de gör sig så bra.Kollade in mannen längst fram på första bilden, önskade nog att allt var över tror jag. Inte ovanligt.Det finns nog inget som är ååå roligt som att gå på marknader utomlands. Så mycket att fassineras av
Ha det gott i morgon, jag har också sol här nu och några + grader Hääärligt får jag säga.
Kram Meta

Helena sa...

Så häftigt med marknader. Dofterna, färgerna, befolkningen, frukterna... ja, allt! Fortsätt njut av din underbara semester.
Ps Den 19 november är det den internationella mansdagen. Ds :-)

llh sa...

Frukt och grönt i Sydeuropa!!! och en hel del annat ätbart med för den delen. Jag behöver egentligen ingen ytterligare anledning till att vilja vara där (fast jag har typ tusen till). Här borde vi leva på potatis och kålrötter större delen av året, fattar inte varför jag framhärdar och köper smaklösa tomater och vattnig gurka under vinterhalvåret ;-)
De där hudfärgade monstruösa sakerna skrämmer vettet ur mig!

Svar: Hoppas verkligen ni får några grader varmare utflyktsväder imorgon. Jag känner med er, man fryser verkligen ordentligt när det är kallt i Medelhavsländerna, inget där är riktigt byggt för att klara kyla.

Susjos sa...

Vilken härlig marknad! Kul med så mycket skojigt att titta på! Tänk att grönsaker å frukt är så mycket billigare utomlands, ocg ofta så gott!
"Dramaten"..haha, det ordet har jag aldrig hört för en shoppingväska förut!!!

Ama de casa sa...

Anders vägrar att införskaffa en sån där dramaten. För panschisar och väldigt omatcho, tycker han. Så han bär istället. Så länge det är han som bär så är det helt ok för mig ;-)

Anki sa...

Kul att få hänga med på er marknadsdag! lite avundsjuk blir jag allt, när jag ser alla härliga grönsaker!
Ha nu en riktigt bra dag idag!
Jodå ... det finns hunddagis även på landet :)

Kolonilotta sa...

Dom där härliga matiga bilderna fick mig naturligtvis att tänka tillbaka på våra besök till matmarknaden i Thailand.
Förutom könsinformerande kallingar förståss! ;)
Stor kram vännen ❤

Comsi comsa sa...


Tänk att männen alltid får vara färgglada....
Erkänn att du köpte en korsett som du sätter på när du är sur på mannen. He he he... :D))

Kram ♥

cat sa...

Jag upplevde trängseln på en spansk marknad i höstas, så jag vet hur svårt det är med kameravinkeln. Är imponerad av hur väl du lyckats. Kan meddela att det inte var någon större skillnad på hur besökarna på den marknaden såg ut gentemot de du avbildat.

KajsaLisa sa...

Tycker inte underkläderna till något av könen var någon höjdare :) Kul bilder.

Steve sa...

Frukt och grönt är som bäst på Getingstorp, så de så.

Underkläderna var inte roliga att titta på, än mindre att ikläda sig kan jag tänka.
Inte ska man väl hänga plastkassar på en RR.
Å andra sidan så verkar stil och finess inte vara så utbrett av dina bilder att döma.

Hoppas att ni haft en trevlig dag när ni varit på vift.

PS Du läste väl min matchanalys? Kul att dom tog sig till Rio ändå.

Annette sa...

En sådan där shoppingvagn skulle man egentligen ha, om det fanns någon med läckert, grafiskt mönster. Slippa tyngden på axlarna och snedfördelning på rygg. Jag har en idé om varför kvinnorna skjuter den framför sig och männen drar den - kan det vara att kvinnorna vill ha uppsikt över eventuella försök till snatteri och männen gör som vissa män, men aldrig kvinnor vad jag sett, brukar göra med plånboken, har den bakom sig (bakfickan). Underkläderna fick mig att direkt tänka på episoden i Bridget Jones dagbok, "oh, mama..." ;)

Ditte sa...

Visst är det roligt med dessa marknader och jag ser här att utbudet är ungefär detsamma som det i Torre. Kanske är marknaden i Benidorm luftigare. Har ju inte varit där på snart 50 år.
I Torre är det massor av gator i centrun som stängs av varje fredag, marknadsdag och te är trångt och fullspäckat.
Marknaden ska flytta lite utanför centrum men när är en mycket öppen fråga.
Vi har en rolser som vi tar med om vi handlar frukt och grönt på marknaden. Ja, den är för övrigt med vid besök när vi veckohandlar och helt suverän med fyra hjul att användas vid behov.
Vilken fin "rolls" ni har och de ser ut att vara i bruk.
Härliga bilder från er marknad. Och fint att ni nu visste var den låg.
Ha dte fortsatt bra!

anemonen sa...

Oh tur att jag kikade in här. Trodde i min enfald att du inte skulle blogga heller, men eftersom du svarat på några inlägg tänkte jag nyfiken som jag är att jag måste kika in hos dig och vips här var bilder som heter duga från en plats jag känner igen från en TV serie från England som just hette Benidorm och den var kuuuuul. Så jag törstår att du njuter av frukter priser och underkläder i vackra färger hehehe.

Ama de casa sa...

sv: Vi har haft ganska bitigt temperaturmässigt, men nu är det runt 5 - 10 grader kallt på dagarna. Och sol. Bra för snön med kylan :-)

Days by Johanna sa...

Roligt med marknad, speciellt utomlands :)

Håller med dig, lönen borde höjas markant. Då hade fler velat jobba inom det med. Jag känner jag gör så otroligt mycket för vår framtid och får knappt ett tack för det :( Fast jag gnäller inte offentligt på en blogg om det iaf haha... :)

Hon plugga till kbt och sexteraput, men kände inte som det heller skulle passa henne om hon inte kan ge en mamma eller pappa råd om en prick... hur skall hon ge andra råd om sex?

Susanne ❤️ sa...

Vad härligt att gå på marknad det är så mycket att se och få inspiration ifrån med färger dofter och människor !
Dramaten tycker jag är bra vill faktiskt ha en finns ju hur coola som helst så varför inte egentligen ;)
Vet att man som ung tyckte det var bara morfar och mormor som hade sånt...
stor kram till dog och synd att du inte är i Sverige då hade vi bett dig komma till Täby eller cg ;)
Men vem vet vi kanske planerar ihop ett möte med alla härliga bloggare :)
Stor Kram till dig fina BP och njut av värme och roligheter !!
Och tack för alla underbara bilder du bjuder oss på
❤️

Monica sa...

Mer klass på frukt och grönsaker än här förstår jag.
HAHA vilka läckra damunderkläder rena sexdödarna;-)

Carita Liljendahl sa...

En massa roliga bilder här!
Jag gillar damunderkläderna, de ser praktiska och sköna ut :-)
Kul var det också att kolla klädseln på alla där på första bilden.