fredag 11 juli 2014

Spådom

Kul att det är i alla fall några av er läsare som faktiskt har tittat på VM i fotboll och är väldigt insatta och intresserade. Ja, och ni har då undrat vad jag tycker om vem som vinner finalen. Så på ”allmän” begäran tänker jag ge mig in på en spådom. Börjar med bronsmatchen.

Brasilien-HollandDet är ingen som kommer ihåg en bronsmedaljör, om man nu inte heter Sverige förstås som vann just den medaljen 1994. Vet inte om något av lagen Brasilien och Holland - kan eller ens vill motivera sig att ge allt i denna match imorgon. Möjligen Brasilien, som efter 1-7 förnedringen mot Tyskland kan återvinna lite heder på sin hemmaplan. Deras back Thiago Silva är tillbaka efter avstängning och lär styra sitt försvar med pondus – ja, han blev ju inte förnedrad då han inte ens satt på avbytarbänken;-)
Holland, ja de var ju noll motiverade i matchen mot Argentina och tråkspelade. I den matchen imponerade inte ens Arjen Robben som dock är en av turneringens bästa spelare och borde komma med i världslaget.

Spådom: Antingen blir det ytterligare en tråkig 0-0 tillställning (hatar 0-0 matcher Ruth) eller så tar sig Brasilien i kragen för att minska landssorgen en aning.

Tyskland-ArgentinaTyskland har spelat två bra matcher – gruppspelsmatchen mot Portugal (4-0) och jordskredssegern mot Brasilien. Dessutom har laget turneringens bästa målvakt – Manuel Neuer. Argentina har spelat tråkfotboll under hela turneringen. Undantag: Messi när han är som bäst, vilket han då verkligen inte var i finalspelet. Men Argentina lär få ett enormt publikstöd av ditresta landsmän. Det ska bli intressant att se om den brasilianska publiken kommer att hålla på sina grannar eller på laget som krossade deras drömmar på ett så brutalt sätt. Jag menar, publiken gav ju ändå tyskarna stående ovationer efter storförlusten. Schysst!

Spådom: I den här matchen blir det några mål, tror jag, men ett oavgjort resultat är inte uteslutet. Men på pappret är Tyskland storfavorit såklart.

15 kommentarer:

Susanne sa...

Jag tror Tyskland tar guldet och Holland bronset. Ska kolla dessa matcher trots att det inte är Djurgården eller Sverige ;)

Anonym sa...

Intressant analys och strålande bilder. Jag tycker du halvgarderade. ;) Det är inga av mina favoritländer som gör upp om segern. Jag tror att Tyskland vinner.
Det är så mycket bråk och mutsnack. Kan inte Sverige ta över både 2018 och 2022. Så slipper vi kvala. Vi kan dela det med Danmark. :)
Det är mer spännande med bronsmatchen. Kanske får bänksittarna i Brasilien chansen, tar den och fixar tennissiffror åt rätt håll. Tack för härliga fotbollsinlägg under dessa veckor. Du har haft mycket roliga, udda och intressanta vinklingar. Jag har läst dem stötvis och glatt mig.

Geddfish ♥ sa...

Älskar dina inlägg/utlägg, du verkar så härligt berättande och visar så snygga killar också ;)
Jag, som inget kan om fotboll, har fått med ett barnbarn i Gothia Cup som börjar nu snart, han är 16 år, häftigt!

Freja sa...

Jag kör en egen variant och säger att snyggaste laget ska vinna matcherna... Och då vinner helt klart Brasilien sin match (fast jag egentligen hejar på Holland) och helt oväntat blir det Tyskland som vinner finalen...

LissenTo sa...

Tror att du har en bra analys och tror på din spådom.

Tamesjutton kanske man ska ta och titta på finalen, den är väl på söndag.

Ha en fin helg Beate.
Här är fantastiskt varmt, soligt och jag njuter för fullt

Eva Trillian sa...

Hoppas du satsat dina pengar så bra att du sitter på ett lyxigt hotell på en söderhavsö om en vecka ;)

Olga T sa...

Jag tror Argentina vinner finalen och jag tror Brasilien tar bronset!

Mias Mix sa...

Tippade Tyskland som segrare redan innan VM började och det håller jag fast vid fortfarande. Vi har varit ute på äventyr några dagar men hann se förlängningen i Argentina-matchen och andra halvlek av Brasilien-matchen. Måste ju hålla på Brasilien nu när vi varit där och de kan behöva muntras upp lite efter storförlusten :)

cat sa...

Ska bli kul att läsa här sedan om dina spådomar slog in :-) Du är min enda fotbollskälla.

Ama de casa sa...

Jag håller på brassarna till bronset.

Finalen blir en "hatmatch" här hemma. Anders har satsat en peng på Tyskland och jag en peng på Argentina... ;-)

Nåja. Hur det än går så förlorar vi fem euro totalt i hushållskassan. Men äran att ha gissat på rätt lag. Äran... :-)

PS: Jag hejar på Argentina, men tror att Tyskland tar hem det...

Life of Johanna sa...

Jag tror nederländerna som det egentligen heter, holland är bara en provins i nederländerna.... :) min systsers svägersas man är därifrån :)

och så tyskland bör ta guldet :)

cat sa...

Jepp min nya kompis Lunic är suverän. Så suverän att bilden inte behövdes redigeras faktiskt. Den blev bra med rätt inställning direkt i kameran :-)

Guldkryckan sa...

Jag tror nog Tyskland tar hem detta...ska faktiskt se matchen...hujeda mej...Guldkryckan se på fotboll?
Jodå...får väl ta ett par stänkare ifall det blir tråkigt ;)

Kommer nog aldrig att gilla sport oavsett vilken gren det handlar om, men för min allmänbildnings skull så får jag väl göra ett försök så man slipper sitta som ett frågetecken på kneget när folk pratar om sport. ;)

Fast när semestern är slut har jag säkert glömt av allt i alla fall.

Ha de fint nu BP.

Unknown sa...

Tack för din analys av Hollands Arjen Robben. Känns bra att veta att du coh jag tänker lika.
/Kiki

Pumita sa...

Alltid ett nöje att läsa dina fotbollsinlägg!! Jag lär mig så mycket. :)

Jag är mest förbannad för att Brasilien tog sig vidare så långt... det var de inte värda som de spelade. Chile och Mexico hade förtjänat det bättre. Och Costa Rica. Holland vann rättvist. Inte för att jag hejade på dem men iaf.

Inför kvällens match är jag kluven. Inser att Tyskland är starkare men ska jag välja mellan de här två så vill jag att Argentina plockar hem medaljerna. Inte så mycket förnuft, mest känsla. ;)