måndag 11 november 2013

Helgbilden: ”Ljus”

Marit har återigen lyckats att knyta en sponsor till sin blogg – fantastiskt! Företaget heter Belysningsdesign och helgtemat är då givet – ”Ljus”.
Kan berätta för er att det har regnat hela helgen i nollåtta området, vilket betyder att det inte var helt lätt att komma på en rolig och ljus idé. Ni som börjar tröttna på mina bilder från Täby Centrum kan väl blunda för ettan och tvåan.

Ljus regndroppseffekt
Ja, bollarna på kontorshuset i Täby Centrum såg ni ju igår, men den här bilden är liiiite annorlunda. Den där fräcka ljuseffekten till vänster i bilden är hur lätt som helst att åstadkomma;-) Vill ni veta hur? Klart ni vill! Fokusera på gatubelysningen bredvid byggnaden och se till att en regndroppe landar på linsen precis när ni trycker av. Testa så får ni se;-)


Belyst inredning
Här ser ni en nisch inne i centrumet som på ett originellt sätt hänvisar till ett av de många shoppingstråken.


Nagelljus
Köpte ett par jeans i helgen. Tjejen som sålde dem hade precis varit hos en nagelskulptör. Tyckte att blingblinget på hennes naglar var… just det blingbling. Frågade om jag fick fota. Självklart fick jag det (jag brukar ju få som jag vill;-)) Bonusinformation till er som är intresserade av blingbling på era naglar: sessionen tog cirka två timmar och kostade bara 690 kronor. Naglarna ni ser är tjejens egna och kreationen håller i 3-4 veckor. Gummihandskar för handdiskning alternativt diskmaskin är dock ett måste.


Fler ljusa helgbilder hittar ni hos Marit.

27 kommentarer:

Unknown sa...

Ska testa ljuseffekten från bild 1 vid tillfälle. Snyggt resultat blev det.
Spons från Täby centrum ligger runt hörnet.
Kul avslutningsbild....så arbetar en proffsig fotograf.
/Kiki

Eva Trillian sa...

Ja, det var ju en enkel effekt - allt handlar om tajming ;) Du är rolig du!
Kan avundas de som har sådana naglar - inte själva dekorationen, men naglar som GÅR att dekorera så, om man vill. Men å andra sidan är ju mina papperstunna, alltid kortklippta, naglar väldigt hygieniska ;)) Alltid något!
Sv: Tack *lite generad* själv tror jag det är ren och skär förundran inför människor som orkar. Som mot alla odds på något sätt- orkar!

Ama de casa sa...

WOW! Jag ska testa det där regntipset! Måste bara få lite regn först... ;-)

Peranders sa...

Coola bilder! En regndroppe på objektivet kan skapa underverk.

Beppan sa...

Vilket trix du gjort med regndroppar och gatlampor! Du är klurig du....:-) Tjusiga naglar. Men jag undrar hur det går till att baka och städa t ex med dessa skapelser. Blir det som med sittskorna - snyggt att se på men inte till för den som använder händerna resp fötterna???

KajsaLisa sa...

Rätt kul, just den effekten har jag jobbat på att få bort. Du kan även råka ut för den om du fotar i regn mot en lampa i mörker. På din dagsljusbild blev den häftig och jag har inte sett den tidigare på det viset.
Får man dom när det är mörkt ser det ut som gamla nylonstrumpor.

En plats i solen sa...

Tusen tack, din kommentar om mina bilder värmer! Nej det finns inget dålig väder egentligen, det är väl bara att man föredrar vissa väder lite bättre, men gråa dagar utmanar en som fotograf! :(

Tack, det är faktiskt så att jag har inspirerats av Nilla fischer när jag klippte mig :)

En plats i solen sa...

Det finns så mycket ljus, på så olika sätt, Den första bilden är verkligen cool!

Ja, Nilla är cool, Jag är inte lika bra på fotboll som henne dock haha! Japp, gillade hur hon hade håret idag med, undrar om jag kan få mitt hår och se ut så, får anställa en stylist :) Tycker precis som du att Nilla borde fått diamantbollen. Dock gillade jag Zlantans kommentar när han fick guldbollen om att folk tycker det är tråkig han får den år efter år.... :)

Ja, hyllningen till sin fru var bra av fischer, som hon lyste när hon sa fru :)

En plats i solen sa...

Så länge Zlatan spelar och presterar som han gör kommer han få guldbollen och är värd den! :)

Det kommer gå åt mkt vin här hemma på fredag för och stilla nerverna! Men du, du kan ju inte boka resa under såna viktiga matcher, håller tummarna för de har bra wifi där! :)
Känns som man får ta semester på onsdagen haha.... :) Vore en dröm om de tog det! Men Portugal har inte presterat så bra i sitt vm.kval heller och om sverige spelar så bra som de kan så skall det gå vägen :)

hur länge stannar du i israel och vad skall du göra där? :)

En plats i solen sa...

oh det kan du slå dig i backen på att jag är. Handbollstokig med, vilket du lär märka :)

Trevligt, jag ahr med spelat, mest på som mittfältare och på yttern, men avslutade på innermittfälltet och hitta hem, typsikt och komma på det i slutet på "karriären"

Ja, kan de spela lika där nere vore det toppen, då är chanserna stora och vinna hemma.

skall med gå och lägga mig, börjar 7 imorgon bitti så borde sovit för längesedan! :)

lade till dig på bloglovin blev nr 25 :)

Sov gott! :)

Susjos sa...

Bling-bling på naglar kan man inte ha i mitt jobb..hehe...å inte kan man ha långa naglar heller!

å jaa..tänk att Zlatan fick guldbollen i år igen! Snacka om att han är kung!!!!

Anki sa...

Snyggt jobbat där med den första bilden... ska absolut testas - bara att hoppas att både gatlyse och regndroppar är med på noterna vid exakt rätt tillfälle :)
Bling-blingnaglar är snyggt, men inget för mig - har ju ingen diskmaskin...

Monica sa...

Tur man inte har några naglar ser dyrt ut det där;-)
Läckra bilder har helt missat att temat var ljus jaja:-)
Ha en bra dag i regnet, var glad att du inte har hund

Kicki sa...

Du har verkligen lyckats med första bilden!! Men att kunna få till det så själv blir nog inte det lättaste! Läckra naglar minsann!

Annette sa...

Vilka snygga naglar..! Och vilka fina händer. Vilket sammanträffande, jag brukar inte tänka på hur mina händer ser ut, men i går fick jag anledning att göra det... Var med ena dottern hos tandläkaren och råkade få syn på mina händer i det skarpa ljuset därinne - hjälp, vilka gamla händer jag såg ut att ha! Inte alls som tjejens på bilden kan jag ju säga...

oumberligating sa...

Härliga bilder som vanligt hos dig. Personligen så både älskar jag och hatar långa naglar. Underbart att bli kliad på ryggen av ett par riktiga "klor", men ibland så skymtar jag undersidan av kvinnors långa lackerade naglar, då får jag ibland rysningar. Tänk att så mycket mustigt och matnyttigt kan kila in sig på undersidan av ett par långa naglar.

Jag började mitt bloggande för några år sedan med att visa löstånaglar som jag hittade i en affär när jag handlade åt min Fru, tack och lov så verkar de i princip försvunnit ifrån markanden.

Tänk vilken "rysning" man skulle få i fall att man vaknade upp och kände något vasst i sängen och upptäcka att en låstånagel fallti av....urk!
Regn idag.....urk...igen. Ha en fin dag!

Guldkryckan sa...

Oj vilken grym bild den första blev där..ja..det är ofta de små tillfällena som ibland "gör det"..."det" som gör att bilden blir näst intill unik.

Jo..här regnar det..och regnar och regnar och regnar...då är det trots allt inte så hemskt med att ligga hemma med förkylning modell mindre.

Men nu får du ha en superb Tisdag..det förtjänar du :)

cat sa...

Mycket cool ljuseffekt i bild 1! När jag får vatten på linsen blir det bara kletigt i bilderna, så jag får försöka förfina min metod helt enkelt.

En plats i solen sa...

Åh vad härligt med tre veckor. Kan du inte packa ner mig också? :) Vill med slippa regn och rusk! :)

Var så god, ser fram och fortsätta följa din blogg :)

läste btw att alla tycker terese sjögran med skall ha en bil för anders svensson fick en bil, jag vet inte det jag, har hon slagit ett rekord så absolut, annars inte :)

En plats i solen sa...

Ja försöker hitta något om när hon slog rekord sjögran, hittat att hon gjort flest så då är diskussionen slut, då ska hon med ha en bil! Volvo i et nötskal! :)

Anders Svensson visste uppenbarligen inte om det för han såg ut som är detta ett skämt eller? :)

Anita - Malta sa...

Gillar verkligen din regndroppseffekt Beate och vilken fantastisk bild !! Nästan bara blått så långt ögat når ;-)

Nischen är inte dum den heller. Stilrent och snyggt.

Tycker faktiskt det är riktigt snyggt med långa naglar, så länge de är välvårdade förstås. Mina är inte långa kan jag säga. Har provat men tycker bara att de är ivägen när man knappar på tangenterna. Men vilken bild !! Supersnyggt och den tjejen har minsann inget grovarbete att utföra. Men det har ju inte du eller jag heller..

Tel Aviv väntar... Låter spännade ur flera synpunkter. Vet du, jag arbetade på en Kibbutz i Israel på 80-talet. Reste runt hela det lilla landet. Har doppat tårna i Döda Havet, sett klagomuren och legat på stranden i Tel Aviv. Men... det var ju inte igår precis. Hoppas det blir en riktigt bra resa för dig och din äkta make :-)

Della sa...

Gillar den där stora ljusblaffan. Däremot får det vara med naglarna. Verkar inte bara krångligt vid diskning - allt hanterande måste ju bli svårt.

Husbilen-Ellen sa...

Droppeffekten var kil och naglarna läckra, men inget för mig. Har alldelses för mycket grejor, som jag doppar händer och naglar i. Kram

B i r g i t t a sa...

Gu' vad häftiga naglar - like like like ;)

Jag tror jag av misstag tog bort en kommentar från dig - gick inte att ångra :(

Mias Mix sa...

Väldigt läcker effekt på första bilden. Måste jag bara testa någon gång. Du har verkligen lyckats! Gillar även hur du vinklar kameran, blir mer levande!
Naglar har jag oftast långa, men inget bling-bling för mig :)

Marit Johansson sa...

Det där är ingen ljuseffekt, det är en drake som flyger förbi, det kan ju alla se!

Anneli - A'la Foto sa...

Så snygga naglar de med stenarna och blomman! Så vill jag också ha det!

Ha en fin helg!