söndag 30 december 2012

BP:s favobloggar 2012 och Årets blogg
För exakt ett år sedan – den 30 december 2011 – presenterade jag mina ”Oldies but Goodies” här, alltså bloggkompisar som har hängt med mig och jag med dom sedan jag startade min blogg i februari 2008. Å vet ni vad: vi/ni är kvar alltihopa! Vissa i ett temporärt viloläge och andra bara med sporadiska inlägg, men ändå. Idag vänder jag på steken och visar er mina nya favo bekantskaper under 2012.

Trion
Della med bloggen ”Var Dag ett Äventyr” vann min tävling om betonghäckarna. Hon ville inte ha dom (!!??) men jag är fast hos henne sedan dess. Vilka bilder och resereportage!
Stare Ström med bloggen ”Kråkvinklar” verkar på något sätt lierad med Della, men jag har inte klurat ut hur;-) Vet inte ens om det är en ”han” eller en ”hon” som har denna härliga fotoblogg med underfundiga texter.
llHertz med bloggen ”Småstadsblues i ord och bild” har en viss relation till dessa två, men även här går jag bet. llHertz bor i Närke men envisas med att göra mina drömresor, bland annat till Japan. Å hon är så otroligt vass med sina kommentarer.

Två Göteborgare
Micke med bloggen ”Guldkryckan” är den enda kille jag fastnade för under året – jag menar hans blogg alltså;-) Han visar upp sitt Göteborg och berättar om hans dagliga liv. Hans självkänsla har liksom aldrig fått en törn trots tuffa tider. Detta och hans genuina sätt att skriva/kommentera är helt i min smak!
Mona, som precis har haft en bloggpaus är också en person som visar upp sin hemstad Göteborg för mig. En otroligt duktig fotograf och skribent. Här kan jag ju lära mig något också!

En annorlunda blogg
Eva med bloggen ”Ja, jag säger då det” är nog den mest varierade bloggen jag snubblat över under 2012. Både hennes underfundiga texter och bilder leder ofta till eftertanke – även för mig, vilket borde förvåna er;-)

Årets bloggare
Jag väljer ”Anitas blogg – Malta” som BP:s Årets blogg. Inte bara för att jag avundas henne tillvaron på denna härliga ö ;-) utan för att den tjejen verkligen har lyckats besegra en del. Hon är en utmärkt fotograf som visar oss livet på Malta, vilket nog är ganska så exotiskt för oss nordbor. Hennes korta och koncisa beskrivningar räcker – prick på om man säger så. Hennes kommentarer är personliga, trevliga och engagerade. Anita är en tjej jag gärna skulle vilja träffa irl!

Blog awards
De ”riktiga” blog awards kommer varken ni eller jag någonsin att kvalificera oss för. Det kan jag leva med – med ett stort leende på läpparna till och med. Jag gillar er skarpt – allihopa. Hoppas ni stannar kvar hos mig och jag hos er även 2013!

PS. Bilderna jag lägger upp är tagna på en datamässa i Kista för några veckor sedan. Enda syftet med fotona är att de ska göra er glada och skänka er ett stort leende. Ni slipper titta ut och bli deprimerade i den grå värld som slagit en järnring runt oss i tre veckor nu. Jag bjuder till och med på rosa;-) DS.

20 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Tack för detta BP!!

Jo..jag försöker skriva på så sätt som jag själv vill läsa...du skulle se mig ibland...skriver inlägg efter inlägg som jag sen tar bort då jag inte får till rätta "knycken"..men så plötsligt stämmer det och jag kan veckla ut tungan som inte suttit rätt i munnen utan skrynklat ihop sig av mina ansträngningar...haha :)


Ha de bäst BP...!


Eva Trillian sa...

:D Ojojoj! SÅ himla kul att du tycker om min blogg så pass att du nämner den i din egen :)
Jag gillar hur du kommenterar hos mig. Säger vad du tycker och inte alltid håller med. Får mig att provtänka om mina provtyckningar!
De andra hade jag koll på, utom en. Så nu ska jag utforska Guldkryckan! Kul med tips!
OCh så gillar jag ju din blogg, förstås! Ha en skön söndag-em o kväll. Här ska vi på bio ikväll. Hobbit i 3D. Tack o lov att ene grabben kommer hem ibland och förbarmar sig över mig ;)

Guldkryckan sa...

Välkommen Eva :)

Rantamor sa...

Neeeej....jag som bara ville bli din favoritbloggare....
Men jag kanske svär alldeles för mycket....hahahaha

Nu ska jag gå in å kika på dom bloggar du nämde för några känner jag då inte igen..

Tjingelingen..

Benita sa...

Härliga färger på dina bilder. :) Det var bara två av dina länkade bloggar jag aldrig besökt men det ska jag göra nu. Gott Nytt År!

Della sa...

Oj, tack för det. Bli omnämnd såhär utan att ha tagit emot någon betonghäck. :)
Jag sätter stort värde på dig BP. Gillar dina kul inlägg och bilder och inte minst dina kommentarer hos mig. Så vi fortsätter väl i stor stil in i 2013. Du kan ju också fortsätta att klura på hur Stare och jag är lierade. :)

Rantamor sa...

Glömde säga att ditt foto på kycklingen på grillen fick mig att inte bara le utan jag skrattade högt.....

Tjing-ling.

Stare Ström sa...

Men oj så glad jag blev! :-D Din blogg går jag ofta in på och får ett gott skratt! (Precis som idag. Den stekta ankan är säkert jättegod!) Jag uppskattar mycket dina ärliga kommentarer hos mig!
Jag ska inte förstöra 2013 för dig genom att avslöja om jag är en han eller hon och inte heller hur jag är lierad med Della. Du måste ha något att fundera på det kommande året!

Erik Semlan sa...

Märker att de flesta av dina favoritbloggar brukar jag själv kika in på och lämna kommentarer. Härliga färgglada bilder, helt klart trevligare än vädret där ute. Jag gillar dem jag också. Kul med någon för mig ny blogg som jag ska kolla upp mer, bra tips BP.
Har tyvärr varit lite dålig på att lämna kommentarer här hos dig...
Men sådant kan vi ju ändra på under 2013. :-)


Pumita sa...

Tack så mycket för de uppiggande bilderna! Du är en given kandidat till den mest fantasifulla och uppiggande bloggaren under 2012! Trots paus men det är förlåtet. ;)

Läser ditt inlägg och nickar instämmande, många gånger! Så rätt du har. Du har plockat mina favoriter! :)

Anders W sa...

TAck för detta år. Roligt att du är igång efter "vilan". Ha det gött!

Ama de casa sa...

Oj! Många nya och spännande bloggar som jag måste kolla in. Fast inte just nu - nätet är inte riktigt så dundersnabbt här på flygplanet mot Alicante. Fast å andra sidan flyger tiden iväg medan jag väntar på att det ska snurra klart på skärmen ;-)

SoF sa...

Va? Rosa - jag är chockad. ;)

Hoppas att nyårsafton blir god och glad och att 2013 blir ett toppenår för dig Beate!

Det börjar väl bra med att den mesta snön har regnat bort. :)

Kram!/SoF

Kicki sa...

Okej, får väl kolla vad de andra har som inte jag har;)
Gott nytt år!:)

Ama de casa sa...

Gott Nytt År!
:-)
Kram

cat sa...

Tack för tipsen! Gott nytt år önskar jag alla bloggare som hänger här hos BP och så självklart gott nytt år till BP.

Olga T sa...

Kul inlägg! Jo vi har ju funderat över Della och Stare Ström ihop du och jag och jag har inte kommit närmre en lösning. Jag har ju dessutom haft annat omkring mej i höst och inte haft så mycket bloggtid. De andra bloggarna ska jag besöka och bilda mej en egen uppfattning om . Aniut på Malta känner jag igen och gillar också hennes kommentarer.
Bilderna funkade i precis det syftet du ville. Speciellt 2:an!!

Anita - Malta sa...

Nu hamnade ju min kommentar på fel inlägg!! Grr.. Lägger väl in den här också då där den skulle vara. Here you are:
Stort tack Beate!! Blev naturligtvis väldigt glad och väldigt väldigt överraskad. Kan inte tänka mig en bättre avslutning på 2012 än att bli vald till BP:s Årets blogg. Wow.. har liksom inte riktigt hunnit smälta det ännu. Önskar dig ett Gott Nytt År och sänder tusen varma kramar från Malta. Här har vi just nu 17 grader och blå himmel. Sitter jag framför datorn bara en sekund till så exploderar nog maken för han vill att vi ska på ut i solen. Det vill jag med ;-) Bye bye !!

Hörni sa...

Vad kul med nya bloggtips, jag har inte läst någon av de du nämner.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig och maken din. Kram!

Anonym sa...

Guldkryckan är minsann en trevlig bekantskap.