lördag 30 april 2011

Shannara’s SaturdayMix: ”Blank, skinande”

Nu vet jag inte om Shannara valde det här temat för att plåga oss lite extra den här valborgsafton;-) Då menar jag inte bara den fototekniska aspekten: hur lätt är det att plåta något blankt eller skinande på en skala från ett till tio där ett är ”svårt” och tio är ”lätt”. Ett skulle jag vilja säga.
Dessutom gäller det att hitta något skinande också. I det här hushållet är det snodd på omöjligt. Alltså krävdes det ett besök hos synonymer.se.

1. skinande, glansig, polerad, glänsande, putsad; nött, blanksliten
2. utan skrift, utan text, oskriven, tom, ren 3 (vard.) fullständig; själva


Nött och blanksliten hade jag kunnat ställa upp med men valde att avstå. Inte roligt liksom. Tvåan däremot – japp, där satt den, eller vad tycker ni;-) Tack synonymer.se:-)

Fler blanka och skinande bidrag hittar ni här:

PS. Kunde ha lagt upp ett arkivfoto på en veteranbil eller MC, men i år har jag ju lovat mig själv att endast lägga upp dagsfärska bilder, så… DS

14 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Ett oskrivet blad.
En klassisk metafor.
Också något som kan ställa krav på den som ska fylla det med något.

Jane sa...

Tänkte först lägga in en bild på mina skinande fönster eller mitt skinande hem ... men det var liksom ingen mening ... det är allt utom skinande. Sedan tänkte jag att jag kunde ju le ett av mina skinande leenden och fota i spegeln, sedan kom jag på att mina tänder är knappast skinande ... mer en dragning åt det gula hållet :( så jag gav upp! Det blev blankt inne i "huvet" och det kan man ju inte fota ;))

anne sa...

Kanske hade du kunnat få fram en blank blick framåt kvällskvisten? ;)

Monica sa...

Ja det där löste du ju fint;-))) ibland får dom grå jobba riktigt ordentligt. Jag har skinande hav som jag fotade i dag till trissen.
Skinande ögon har väl en del i kväll innan dom går i kors Haha
Signe hälsar och tackar;-)

Freja sa...

Hahaha, nött och blanksliten, jag kunde ha tagit ett självporträtt.....

Bildgatan sa...

Tycker att ditt bidrag är helt suveränt. Blocket jag fick av dig hade jag kunnat använda för någon vecka sedan men nu är det fullklottrat och absolut inte blankt.

Har inte funderat över teman idag men blankt ... jag fotade lite blankt vatten på vår promenad men låter som jag och ganska förutsägbart, men varför inte det är ju det jag gillar.

Får fundera om jag lägger in något medan jag samtidigt kastar ett öga på matchen.

En trevlig valborgsmässoafton, imorgon ska jag fota blankt - den årliga majrundan.

Rantamor sa...

Men du en tom blank oskriven sida...
rätt nice...
och så ska det vara...blankt och oskrivet...
vi ska skriva historia...
hoppas bara att det bli bra...
bättre än förut...

Så bäst.

LissenTo sa...

Blanka fina böcker med en oskriven historia. Skriv den Beate

Jag har också sökt efter artikeln på webben. Hoppas den kommer snart.

Trevlig Valborg.
Kram Lissen

Olga T sa...

Smart tolkning!

Hörni sa...

Fettfläckar är ganska blanka annars. Kom att tänka på det nu när Lilla Mu är här. Tv-bänken blänker så fint av hennes fingrar. :)

4U2 sa...

Jag hade väldigt gärna sett ett porträtt! (eller är det en exakt avbild av dig som du har men i tecknad form?). Denna tolkning var ju jätte bra, så jag "klagar" inte! ;)

Ellis sa...

Jag skulle fota mig själv - haha skiiiinande :D

Anonym sa...

The in agreement in relation with well-scaled ei- is into end types exception taken of the miniature and untroubled conjectural breakers store. http://jekojxi.com

truonghieunghia sa...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

🔰 Black Friday 2020 diễn ra vào ngày 27/11/2020, bạn đã sẵn sàng nhập cuộc chưa?! Dịp này, khách hàng yêu thích shopping lại tận hưởng những đợt "SALE GIÁ SỐC" theo đúng nghĩa. Hầu hết các cửa hàng, website TMĐT liên tục đưa ra các chương trình sale lên đến 90%. Cùng chờ đón và sở hữu những Hot Deals Black Friday có 1 0 2 dịp Sale được đón chờ nhất trong năm nhé. Chi tiết Hot Deals Black Friday 2020 tại đây: https://www.facebook.com/TopKhuyenMaiBlackFriday/