söndag 17 juni 2018

Skyltsöndag #162

Även om det är fotbolls-VM kommer jag såklart inte missa Skyltsöndag. Det vore ju oförlåtligt, speciellt med tanke på att det är mitt eget tema, fast inte riktigt såklart. Det var ju Pumita som uppfann denna härliga utmaning för många år sedan.

Här kommer veckans helt okej skyltskörd. Enjoy!


Den här skylten är egentligen en affisch. Den är inte ett engångsexemplar utan fanns på flera ställen på Söder – i Stockholm alltså. Kan bara säga att skylten är en typisk ”söderproduktion”, som sitter på en extremt ful vägg vid Hornstulls tunnelbanestation.


Minns inte var jag hittade den här skylten. Men jag kommer ihåg att jag tänkte att det inte kan vara så himla lätt att stega uppför en trappa utan fötter. Blindskriften på ett extra plus såklart, men jag undrar hur en blind person ska upptäcka dem – ja, både skylten och blindtexten alltså.


Den här kampanjen för gratis simskola i Stockholm pågår i tunnelbanan just nu. Som ni ser fångade den min uppmärksamhet med rubriken. När jag läste brödtexten undrade jag vad den hade att göra med rubriken. Eller tvärtom om man säger så. Skyltarna till höger är ren bonus;-)Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

lördag 16 juni 2018

Nästan


Foto: Iceland Monitor - Mbl.is

Med tanke på pågående VM i fotboll önskar jag mig lite dåligt väder just nu faktiskt. Ja, ni vet regn, moln, blåst, ja rentav några åskoväder som varar till den 15 juli, då finalen i fotbolls-VM äger rum. Ja, nästan alltså. Vill nämligen absolut inte ha en sommar som den vi haft ifjol. Är så otroligt nöjd med sommarvädret som jag fått uppleva i fem veckor nu.

Pyssel
Men hur f*n ska jag få ihop det med promenader i solen, pitstops, bloggande, VM-tipset med expertkommentarer, städning, utekvällar, matlagning med mera. Jo då, tror att jag klarar det! Har ju en handlingskraftig make som inte är ett dugg sur på att han nu ligger bara på 14:e plats i tipset jag gjorde åt honom. Nej, han missunnar mig inte min temporära ledning efter 6 matcher heller;-)

PS. Bilden visar den isländska hjälten och målvakten Halldórsson som räddade till och med en straff av självaste Messi i matchen mot Argentina. Laget i mitt hjärta Island klarade därmed 1-1. Ja, jag borde ju ha vant mig vid att lilla Island är de stora mästerskapens lag. Vilket gäng! DS.

fredag 15 juni 2018

Dagens snabbis

En halvlek i en fotbollsmatch är 45 minuter lång. Sedan blir det 15 minuters paus. Har alltså precis en kvart på mig för att skriva det här inlägget. Så det får bli en snabbis här på bloggen i pausen mellan Portugal-Spanien (2-1). Om ni tror att jag suttit framför tv:n sedan klockan 14:00 idag så har ni fel. Vädret var helt fantastiskt (är inne i femte sommarveckan vid det här laget), så maken och jag drog återigen till Norra Djurgårdsstaden med omnejd. Som ni vet är en fotboll rund. Alltså kommer här två runda - eller nästan runda i alla fall - bilder från dagens utflykt.

Två av de berömda gasklockorna. De får vara kvar som tur är.


Ett odefinierbart ganska sött objekt i ett dike.

torsdag 14 juni 2018

Festen har börjat


Reklam för fotbolls-VM i leksaksaffären BR.


Bäst att satsa på sexpack direkt;-)

Klockan 17:00 idag började äntligen festen. Fotbolls-VM i Ryssland alltså. Värdnationen körde över Saudiarabien med 5-0. Inga premiärnerver inför den krävande hemmapubliken alls. Kan väl säga som så att om Saudiarabien hade kunnat stava till försvars- och passningsspel hade skadan kanske kunnat begränsas till 3-0. Men nu kunde dom ju inte det – stava alltså. Anmärkningsvärt var också att ryssarnas tröjor såg ut som om de var hoplappade med vit gaffatejp vid axlarna. Japp, den tejpen finns i vitt. Jag kollade. Dessutom la jag märke till att inte en enda rysk spelare hade ett ”riktigt” skägg och/eller långt hår. I det saudiarabiska laget var de flesta killar skäggprydda. Många hette Hawsawi, och ännu fler hade efternamn som började på "Al-".

Fotbollstips
Som ni vet har vi återigen ett litet annorlunda fotbollstips på jobbet. Mycket glädjande är att vi slog deltagarrekord med hela 40 personer, varav Steve, Susjos man M, Susjos kompis T och Eva kommer från bloggvärlden. Hur roligt som helst.

Festen varar i fyra veckor
VM pågår ju i fyra veckor. Under den tiden kommer jag fungera som ”expertkommentator från tv-soffan” åt tipsgänget. Här på bloggen lär det också bli ett och annat fotbollsorienterat inlägg. Det här är bara en liten uppvärmning. Bara så ni vet.

onsdag 13 juni 2018

Dagens observationer med onsdagsskratt

Det är ganska många som säger att jag är observant, och det kanske stämmer. Idag kunde jag i alla fall inte låta bli att skratta åt denna påstådda förmåga. Eller vad säger ni!? Enjoy!

Hos Café Bravo vid Liljeholmstorg serverades maken och jag var sin cappuccino. Som ni ser var det en katt begraven i min kopp. Observationen och slutsatsen när jag tittade på koppen var att baristan måste vara vänsterhänt då koppens öra sitter på vänster sida.


Då jag är högerhänt vände jag på koppen, så katten vände sig i graven om man säger så.


Sedan förändrades den uppochnervända katten. Personligen tyckte jag att den hade förvandlats till ett hjärta med ett ansikte. Det tyckte inte maken som var bergsäker på att det var en bröstkorg.


Och "slutexperimentet" gjorde jag i Photoshop, där jag vände på ansiktet respektive bröstkorgen. Ja, ni ser ju själva vad resultatet blev då, och det är inte ett uppochnedvänt hjärta jag ser i första hand;-)


PS. Frågade baristan om han var vänsterhänt. Och det var han. DS.

tisdag 12 juni 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 24 – ”Hårig”

Det här temaordet gillade lite extra mycket faktiskt. Anledningen är att jag beslutade mig tidigt för att lägga upp dagsfärska håriga fotoobjekt. Jag menar jag åkte ju in till stan, vilket innebar en färd med två olika bussar och tunnelbanan. Nåt hårigt skulle väl dyka upp tänkte jag. Och det är precis vad det gjorde. Enjoy!

Mitt första objekt satt på sätet framför mig på bussen. Herren var helt nyrakad, inte ett endast hårstrån att uppbringa. Men när jag tog bilden och sedan kollade den på datorn så såg jag ett mycket kraftigt, gult hårstrån mitt i pannan på killen. Kan liksom inte låta bli att lägga upp fotot;-)


Att leta efter håriga ben var aningen knepigare. Tjejer verkar alla raka sina ben, så det valet föll bort. Killar brukar inte vara så noggranna med den saken tänkte jag, så jag letade febrilt efter manliga ben. Otur för mig dock, då det ”bara” var 20 grader ute och de flesta män jag studerade hade satt på sig långbyxor. Men till slut hittade jag ett gäng grabbar vid Mörby Centrum. Bilden visar såväl ett par håriga och ett par rakade ben.


Å äntligen dök de upp - dagens höjdarobjekt. Killarna rörde sig hela tiden så de flesta av mina inzoomade foton hamnade i papperskorgen. Men inte den här bilden som även den är tagen vid Mörby Centrums busshållplats. Var så inne i mitt håriga fotoprojekt att jag höll på att missa bussen, men den gulliga chauffören såg mig, stannade bussen och öppnade dörren igen. Tusen tack!


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera håriga bidrag hittar ni här.

måndag 11 juni 2018

Glad måndag
Mitt bidrag till ”Glad måndag” tillägnas alla mina bloggkompisar i södra halvan av Sverige som önskat sig regn i några veckor nu. Har förstått att ni är nöjda nu, speciellt Anki vars vattenmätare var väl fylld i morse.

Själv fick vi inte en droppe (än), men även vi vaknade till en grå himmel för första gången på drygt fyra veckor. Temperaturen hade också sjunkit några grader, men ingenting att hetsa upp sig för;-) Med andra ord så var det en glad måndag även här.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Bilderna jag lägger upp har visserligen ingenting med texten i inlägget att göra. Men maken och jag var väldig glada att kunna sitta ute vid 25 grader klockan 19:30 igår kväll och mumsa i oss dessa läckerheter hos vår favo indier i Enebyberg. DS.