måndag 16 september 2019

Glad måndag

Idag tänker jag bjuda på riktigt färgglatt måndagsgodis som favo kollegan Yvonne mejlat till mig. Hon och hennes 149(!) körsystrar från Rönninge Show Chorus åkte nämligen till New Orleans i torsdags. Där ska kören försvara sin världsmästartitel i Barbershop från 2017. Och kan ni tänka er att detta till och med uppmärksammades på Arlanda. Bra där Svedavia!


Mardi Gras
Bilderna jag lägger upp är tagna på Mardi Gras World - en av de ”verkstäder” som gör festivalvagnar. Det är annat än våra semlor på fettisdagen tyckte Yvonne. Är benägen att hålla med. Mardi Gras i New Orleans är en av de mest berömda karnevalerna i världen. Karnevalssäsongen börjar i New Orleans på trettondagsafton och fortsätter till midnatt på fettisdagen. Fantastiska kreationer eller hur!?
Gåshud utlovas
Vet ju att några av er gillar Barbershop. Klicka här så har ni möjlighet att följa Rönninge Show Chorus och de andra körerna live. Gåshud utlovas! Tidsskillnaden är sju timmar (Exempel: när klockan är 18:00 i Sverige är tiden 11:00 i New Orleans.) Enjoy!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

söndag 15 september 2019

Skyltsöndag # 227

Vilken söndag! SMHIs väderprognos visade sig vara fel igen, fast idag var det bara positivt. Istället för regn och rusk fick vi sol, 17 grader… och storm. Helt okej väder för balkonghäng;-) Ja, och så kan jag ju inte låta bli att nämna (så lite i förbigående bara) Hammarbys 6-2 seger mot IFK Göteborg i fotboll. En riktig skön söndag alltså:-)
Men nu gäller det Skyltsöndag, som även den får godkänt av mig;-) Enjoy!


En ovanligt söt skylt för att visa att bensinmacken säljer gasol till husbils- och husvagnsägare.


När jag såg den här registreringsskylten tänkte jag på Star Wars filmerna som jag dock inte har sett. Här hade jag rätt men ändå fel. SpaceX är inte science fiction utan i högsta grad verklig. Det är nämligen ett rymdskepp som Elon Musk är pappa till. Tänk vad man kan lära sig av en nummerskylt.


Veckans höjdare 1: Konstigt nog brukar jag inte vara så jätteuppmärksam när det gäller klistermärken på frukt och grönsaker. Men det här märket på en avokado var större än vanligt. En riktig rolig ordlek med orden ”ripe” och ”delicious”, dessutom hade märket rätt färger;-)


Veckans höjdare 2: Igår var det återigen dags för Täby Parks Food Market. Skylten satt hos Carlbaums och rubriken kunde inte ha varit mera fyndig. Jag menar ”mock” betyder ju driva med, falsk och oäkta- hahaha:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

lördag 14 september 2019

Fem en fredag fast på en lördag: Vecka 37 – ”Google”
Då kom den till slut – den roliga utmaningen ”Fem en fredag”. Elisa la upp den sent igår kväll. Men då hade jag ju redan skrivit ett inlägg, så mina svar kommer helt enkelt idag. Svaren är ju tidlösa om man säger så;-) Roligt förresten att det är Google som skakat fram frågorna. Smart!

1. Vilken hushållssyssla tycker du allra minst om?
Dammsugning är det värsta jag vet.

2. Vilket kollektivmedel använder du helst inte?
Är inte så förtjust i pendeltåg, då de ofta lider av kroniska sjukdomar som el- och signalfel.

3. Vad är ett ljud du älskar?
När jag får somna in till ljudet av regn som smattrar ned på balkongräcket. Älskar när det regnar nattetid.

4. Om du skulle måla en tavla av ett motiv du sett från veckan, vad skulle det vara?
En riktigt fet humla som landade på balkongbordet. Gillar humlor.

5. Vad är något du lärt dig den här veckan?
Den cirka 10 år gamla dammsugaren är som ny. Det räckte med att byta dammsugarpåse. Oooooops;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

Bokmärken
Då bilderna jag lägger upp i alla fall inte har något med inlägget att göra, kan jag lika gärna visa Akademibokhandelns senaste serie av bokmärken - 3D-hologram med motiv från National Geographic. Bokhandlaren var riktigt stolt när han visade mig kollektionen.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken.

fredag 13 september 2019

Fredag den 13:e


Är inte vidskeplig så jag hoppas att det blir en fortsatt lycklig fredag den 13:e;-)


Men om bara halva grannsamverkan fungerar så främjas kanske olyckor i form av inbrott;-)

Elisa brukar ju lägga upp ”Fem en fredag” just på denna veckodag, men det är ju fredagen den 13:e… Så det är kanske anledningen varför hon inte gjort det, eller så var det helt enkelt ett olycksfall i arbetet;-)

Fullmåne imorgon
De flesta vet att det är skrock, men ändå vill man ju inte gärna utmana gamla vidskepelser, speciellt inte med tanke på att det dessutom är fullmåne imorgon. Så den skrockfulle kan få se fram emot en extra (o-)rolig helg;-)

Olycksdagen
Orsakullan har självklart anpassat sitt tema idag till olycksdagen. Hon vill nämligen veta om det blev någon olycka idag. Nu är ju dagen inte slut än, men hittills har det inte hänt mig något. Hoppas det förblir så;-)

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

torsdag 12 september 2019

Storlek spelar absolut roll
Alltså att ynka fyra millimeter i längd och två millimeter i diameter kan göra stor skillnad skulle man kanske inte tro. Men ni får lita på mig, de gör det – skillnad alltså. Åtminstone när det gäller den nya förpackningen av Lypsyl.

Lypsyl
Har använt Lypsyl så länge jag kan minnas. Ceratet har bytt utseende/logotypen en enda gång under de senaste 40 åren, men det har alltid haft samma storlek – 62 millimeter lång och 17 millimeter i diameter.

Ny förpackning
Nu har någon snilleblixt ändrat på det vinnande konceptet och ökat längden till 66 och minskat diametern till 15 millimeter. Dessutom har samma snilleblixt ändrat på locket också. Det är numera rakt istället för välvd.

Kladd och spill
Den nya förpackningen har gjort att det blir onödigt kladdigt och en himla massa spill av ceratet, då det inte går att ”vrida” uppåt fullt ut. Dessutom måste man varje gång man använder stiftet vrida upp ceratet, då det platta locket ser till att det åker ned i ”röret” vid varje användning. Grrrrrrrrr…

Fick faktiskt gnälla lite idag, och det blir nog inte roligare än så. Ja, jag vet I-problem;-) Men inlägget är ett perfekt bidrag till KajsaLisas Tråktorsdag;-)

onsdag 11 september 2019

Onsdagsblandning11 september
Det är den 11 september idag, och det datumet lär nog de flesta av oss komma ihåg.
Ingen kan väl glömma terroristattackerna som al-Qaida genomförde mot civila och militära byggnader i USA den 11 september 2001. Vem minns inte de fasansfulla bilderna av de svarta rökpelarna som steg upp från Twin Towers där över 1 300 människor dog efter terrordådet. Orsakullan ville veta jag förknippar med dagens datum, så nu vet hon och ni som läser.

Nyårsafton
Efter lite googlande lärde jag mig också att Etiopien firar nyårsafton den 11 september. Läste också att riksdagsvalet 2022 i Sverige kommer att hållas på denna dag, då 11 september är valdagen.

Gud så mycket man lär sig genom att delta i olika teman;-)

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

PS. Den dagsfärska bilden jag lägger upp har uppenbarligen ingenting med inlägget att göra. Den här Porsche 356 från 1965 tillhör Vogel Autotjänst, en bilverkstad mitt i city som bland annat specialiserat sig på just Porsche bilar. Ägaren berättade att bilen är helt original, vilket syns på rosten under dörren. Dessutom tycker jag att företaget kanske borde sätta dit en ny dekal. Men man är nog rädd för att originallacken följer den gamla dekalen tas bort;-) DS.

tisdag 10 september 2019

Weekly photo challenge: Vecka 37 – ”Spegel”

Den här veckan är det ”spegel” som gäller. Precis som många andra deltagare har jag valt olika speglingar som jag plockat fram ur arkivet. Det kan till och med hända att ni har sett dem på bloggen förut, men jag kan ju alltid hoppas på att ni har glömt dom;-) Men den första bilden är faktiskt ett dagsfärskt bidrag.

Gym

Hade världens tur att det knappt fanns några personer som tränade på gymmet, annars hade jag nog inte vågat fota. Här ser ni alltså en bautastor spegel. Har aldrig förstått det där med speglar på träningsanläggningar. Hur roligt kan det vara att titta på sig själv när svetten rinner och man är röd som en tomat i ansiktet av ansträngning.

Nu börjar det roliga:-)

En spegelvägg på Scandic Victoria Tower vid Kistamässan. Hur läckert och surrealistiskt som helst enligt mig.


En spegelbank vattenyta med härliga speglingar mitt i Stockholm.


Aula Medica vid Karolinska Institutet. Kolla speglingarna i "spegelfönstren"!

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera speglar hittar ni här.

PS. Om ni undrar om jag tränat på gymmet idag så är svaret nej. Har varit hos akupunktören för ryggeländet. DS.