fredag 6 december 2019

Fem en fredag: Vecka 49 – ”Flyttfågel”


Täbys vackra bolljulgran klockan 15:30(!) idag. Visst lyser granen upp Täby Centrums Döda Torg, men jag skulle ändå föredra två timmars extra solljus.


Täby älskar sina bollar - överallt;-) Ganska snyggt faktiskt.Och hit skulle jag migrera på hösten! Till Benidorm på Costa Blanca i Spanien. Den staden har allt:-)

1. Om du skulle migrera på hösten, var skulle du bo?
Utan minsta tvekan i Benidorm på Costa Blanca i Spanien.

2. Hur länge har du bott i din nuvarande lägenhet/hus?
Tror det eller ej, men maken och jag har bott här sedan den 1 november 1981, alltså i nästan 40 år.

3. Vad är något du skulle vilja förändra hemma?
Egentligen ingenting, då lägenheten är ”inbodd” som vi vill ha den. Men lite målarfärg på vissa väggar skulle nog inte skada.

4. Hur många gånger i ditt liv har du flyttat?
Totalt ”bara” tio gånger. Alla flytt avklarades innan jag fyllt 31 år. Flyttlassen gick bland annat till Tyskland, Frankrike och England.

5. Bor du där du vill bo
Absolut! Bostadsområdet är hur fint som helst, det är gångavstånd till allt från livsmedelsaffärer, till läkare, apotek, systembolaget och Clas Ohlson. Bussar och tåg är bara ett stenkast bort. Det enda jag saknar är ”vettiga” restauranger. Vill jag ha dom får jag nog flytta till Södermalm och Vasastan;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

torsdag 5 december 2019

Tråktorsdag - Inbillning med spill;-)


Om smärtblockaden inte hjälper är det ju bara att fortsätta med piller. Dessa pillerkartor är gjorda i vit choklad.

Måste säga att ni är helt fantastiska! Så ni bryr er om mitt ryggelände och vilken omtanke ni visar! Tusen tack! Så här kommer en kort sammanfattning av ”läget”.

I måndags skrev jag ju om smärtblockaden som jag eller rättare sagt läkaren hos Specialistcenter gjorde. Efter behandlingen kände jag mig som Åsa brukar göra ibland nämligen inbillningsfrisk.

Förträngt
Mådde så förträffligt bra (överdrift) att jag totalt förträngde läkarens varning att jag skulle må sämre både i tisdags och igår innan blockaden skulle få effekt. Det borde jag inte ha gjort – förträngt läkarens ord alltså.

Så mycket bättre
”Så mycket bättre” är väl en tv-serie – också;-) Kan säga som så att jag mådde så mycket bättre igår eftermiddag och kväll, samt i förmiddags. Just nu är det som vanligt, men hoppet är ju det sista som överger människan.

Spill
Orsakullan vill veta om jag spiller lätt. Kan säga att vi så gott som aldrig spiller vid bordet. MEN vi är otroligt duktiga på att spilla såväl apelsinjuice som mjölk/grädde i kylskåpet respektive på golvet. Inget fel i det, då blir det åtminstone (tvångs-)städat där;-)


Visst kan man spilla både kaffe och te, för att inte tala om öl - om man skakat flaskan innan man öppnat den;-) Även dessa konstverk är gjorda i choklad. Mycket mera om kreationerna kommer i Skyltsöndag.


Just det här fåglarna spiller nog inte så mycket, men hade de varit spillkrakor så hade de spillt träflisor:-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

PS. Bilderna jag lägger upp har absolut nåt med inlägget att göra tycker jag.DS.

onsdag 4 december 2019

Ett matigt inläggFrukt är också mat. Den lokala ICA håller på att bygga om. Här ser ni den sprillans nya fruktdisken. Grönsaksdiskarna var mindre tilltalande för ögat;-)


Japp, det lackar mot jul. Om någon känner sig manad att stoppa korv själv så varsågod! De flesta påstår att korv också är mat;-)


Nej, den här bilden visar ingen mat, men jag undrar hur tjejen hanterar mat och disk... De läckra naglarna i min favofärg tillhör receptionisten hos min frisör, dit jag ska "piffa upp mig" imorgon.

Idag vill Orsakullan veta vad maken och jag äter en vanlig vardag. Ja ni, det varierar. Kan väl säga som så att maken är allätare, medan jag är mera kräsen med samtidigt mera äventyrligt lagd när det gäller maträtter. Men det vet ni ju redan.

Soppor och grytor
Den här årstiden är det ofta soppor och grytor som gäller liksom viltkött, fisk och skaldjur. Det är mestadels maken som lagar maten, då han är både duktigare och gillar matlagning betydligt mera än jag. Måste dock medge att även han har blivit latare, så vi är nog nästan stamkunder hos Picard och ICAs eget kök med frysta respektive hemlagade rätter.

Aldrig tagit foton
Det konstiga är att jag nästan alltid fotar mat när vi äter ute, men så gott som aldrig hemma. Börjar undra om den hemlagade maten är mindre attraktiv för ögat än restaurangkäk;-) De dagsfärska bilderna jag lägger upp visar absolut mat. Ja, inte det sista fotot då, men jag kunde liksom inte låta bli;-)

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

PS. Ni som har efterfrågat nyheter om mitt ryggelände ska få höra lite mera imorgon. Det är ju ändå Tråktorsdag;-) DS.

tisdag 3 december 2019

Weekly photo challenge: Vecka 49 – “Mynt”

När jag såg veckotemat ”mynt” kunde jag inte låta bli att skratta. För visst är det märkligt att jag, som annars har väldigt lätt för att göra mig av med saker inte kan förmå mig att slänga pengar. Det gäller särskilt utländska mynt som jag vet har tagits ur bruk för länge sedan.

Svårt
Men till veckans tema är de såklart perfekta. Måste dock säga att det var otroligt svårt att fota mynten. Försökte med och utan blixt, men bildkvalitén blev lika kass oavsett. Sorry… I gengäld får ni glädja er åt några ansikten – pareidoli igen ni vet;-)

Dessa mynt har två saker gemensamt - de är inte i bruk längre och de är bimetalliska. Valörer: två engelska pund, en turkisk lira och tio marockanska dirham.


Två pund myntets baksida som är betydligt vackrare i verkligheten än på bilden.


Några euromynt från Spanien.


Våra svenska kronor som ser ut som leksakspengar står sig slätt jämfört med andra länders mynt.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera mynt hittar ni här.

PS. Och om ni vill se det första schweiziska myntet som visar en levande och inte en död person så kollar här. Silvermyntet släpps den 20 januari 2020. Riktigt häftigt faktiskt. DS.

måndag 2 december 2019

Glad måndag


Den här oansenliga grunkan gör mästarverk. Det är nämligen en ultraljudsmanick som gör smärtpunkter synliga.


Vissa gillar fortfarande papper;-) Här ser ni vilka "punkter" som behandlades idag. Och om ni som jag inte har den blekaste vad det är för någonting, så kan jag rekommendera att...


... titta på den här bilden.

Visst var det en glad måndag denna "Cyber Monday"! Det var ju dags för del 1 av smärtblockaden för mitt ryggelände Både Ama och Emma kom ihåg datumet. Tusen tack för omtanken:-). Det gick hur bra som helst! Trots att läkaren varnade för att smärtorna skulle förvärras de närmaste två dagarna, så tycker jag själv att rotblockaden redan gjort ”susen”. Säkert inbillning, men det kan jag så gärna leva med;-)

Fyra av totalt elva punkter
Som jag förstod det ”blockerades” idag fyra av totalt elva smärtpunkter på olika "nivåer". Sista sprutan hittade en nervrot. Det sticket gjorde outsch-outch-outch kan jag säga.

Läkare: Kände du ingenting när jag gav dig sprutan? I normala fall skriker patienterna "AAAAJJJ", och då vet jag att sprutan sitter där den ska.

BP: Det säger du nu! Det borde du ha sagt från början, då hade jag sluppit behärska mig.

Läkare: Det behöver jag nog inte komma ihåg för framtida patienter, för jag har aldrig haft någon som inte skrikit. Det sker liksom per automatik.

Sen lyxlunch

Då jag fick rådet att ta det lugnt i en timme gick jag rakt in till grannen, en japansk restaurang jag inte ens sett förut. Kan väl säga att maten var väldigt, väldigt god, men alldeles för dyr. Åt andra sidan var jag värt denna belöning. Jag skrek ju inte;-)

Glitter

Nu vet jag inte om det är en tjej eller en kille, och det spelar ingen roll alls. Beundrar personens civilkurage att gå runt med en sådan iögonfallande jacka. H*n ser verkligen cool ut.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

PS. Medan det är snö och isgator i Täby är Stockholms innerstad helt snö- och isfri. Så skönt! DS.

söndag 1 december 2019

Skyltsöndag #238

Hade kunnat visa er minst ”50 shades of black” idag, ”Black Friday” och ”Black Week” ni vet. En skylt för jippot får dock vara med, då den åtminstone inte var platt;-) Enjoy!


Tänkte först att säcken kanske innehöll ”koavfall”, men det gjorde den inte. Kossan kan tyckas vara aningen irrelevant i sammanhanget. Men företaget Molnsätra Gård säljer förutom olika trädgårdsprodukter även gödsel, så det förklarar kanske saken;-)


Här ser ni en mera kreativ skyltning (överdrift) för det kommersiella jippot ”Black Week”.


Alltsedan 2009 har Täby Centrums julutsmyckningar varit desamma (bra med ”bloggkoll”). Och de var magnifika, om än aningen överdådiga. I år har man varit betydligt mera återhållsam och hängt upp dessa… vad det nu är. Avskalat och inte speciellt upphetsande. Gallerior har det kämpigt just nu. Men Hästens (skylten i bakgrunden) behöver nog bara sälja en säng per dag för att få det att gå ihop.


Veckans höjdare: Som ni ser har den lokala ICA extrapris på stockholmare just nu. Kan också berätta att extrapriset för oss nollåttor har höjts med fem kronor sedan 2016. Här är beviset. Men med tanke på att vi håller hög kvalitet är vi nog rätt så prisvärda ändå;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

lördag 30 november 2019

Bokmärken och julpynt

Trots att temat ”Bokmärken” officiellt har lagts ner av uppfinnaren Boklysten så kan jag inte låta bli att leta efter märken hos Akademibokhandeln. Är man fast så är man;-)

"Mitt tänk"
Skulle verkligen önska mig att Akademibokhandeln hade en inköpare med ”mitt tänk”, alltså en person som skulle ta hem färgglada, roliga bokmärken som kändes moderna och inte så töntiga som dom i bild 1 och 2.

Konkurrens?
Men tyvärr har dom inte det, vilket är synd. Har en känsla av att de inte vill ha konkurrens för sitt eget märke (bild 3) som jag tycker är otroligt läckert och just det - modernt.

Julpynt
Orsakullan vill veta om jag har julpyntat idag. Nej, det har jag inte. Men jag hade för avsikt att köpa en julstjärna. Den är ju tradition hos oss och därmed obligatorisk;-) Den planen sprack dock, då bildörrarna hade frusit fast och inte gick att öppna. Å att gå till Täby Centrum, förvisso i strålande solsken men i två minusgrader som enligt väderappen kändes som -8 – nej, så ”ambitiös” är jag inte;-)

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd, Emma och Agge visar också bokmärken ibland.

Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”.