onsdag 29 mars 2023

Omväxling

Istället för att visa er ytterligare ett antal bilder med deprimerande vita inslag i luften och på marken, väljer jag att lägga upp tre foton från mitt frisörbesök i måndags. Jag bara älskar att smygfota folk, vilket förresten är tillåtet i offentliga miljöer. Och jag anser att en stor frisörsalong absolut kan räknas som offentlig miljö.
 

Kvinnan som förresten liknar Carina Bergfeldt (tycker jag) såg ut som en prinsessa från sagovärlden, åtminstone vad gäller håret.
Vid närmare anblick visade det sig att hon hade glittrig plast i håret. Nyfikenheten hade väckts – hos mig, inte hos kvinnan. Hon var helt omedveten om att hon triggade mina mammarazzigener/-känslor;-)

Tycker den här bilden är härlig. Det ser ju ut som om hon balanserade en bricka med fika. Det gjorde hon inte. Brickan stod på glasbordet. I verkligheten läste hon en damtidskrift, som hon några sekunder tidigare hade hämtat från "besöksbordet" (se speglingen till höger i bild 1), där jag satt och väntade på min tur hos Leo.

tisdag 28 mars 2023

Déjà vu…

Déjà vu här.


Déjà vu här.

Egentligen var jag inställt på att blogga om tv-bråket igår. Ni vet ordväxlingen efter den svenska segern med 5-0 mot Azerbajdzjan på tv6. Expertkommentatorn Bojan Djordjic och förbundskaptenen Janne Andersson rök ihop rejält. Här och här hittar ni de "smutsiga" detaljerna;-) Men...

1. visst är Janne en offentlig person, och borde inte ha reagerat så starkt som han gjorde,

2. jag förstår honom, helt och hållet. Efter 0-3 mot Belgien och sedan en efterlängtad seger med 5-0 fanns det ingen anledning alls för Bojan att ställa en provocerande fråga om Jesper Karlssons inhopp till Janne,

3. Niklas Jihde är totalt värdelös som studioledare och borde ha avbrutit/avstyrt bråket långt tidigare. Det var pinsamt att se. Fotbollsstudion är faktiskt ingen dokusåpa. 

Oooops…
… nu bloggade jag visst om bråket ändå, trots att jag vet att de flesta av er varken sett matchen, än mindre bevittnat fadäsen. Men det är ju min blogg så…;-) Å bilderna har då ingenting med inlägget att göra heller;-)
 

PS. Läste förresten att Zlatan gav bråket ”10p” på twitter. Yes, där satt den:-) DS.

måndag 27 mars 2023

Glad måndagAlltså om ni bodde i Täby och (av misstag) tittade ut genom fönstret rakt mot skogen skulle ni se snöstorm och vågrätt snöfall. Japp, det är den 27 mars och den spanska grannen berättade om 27 grader i Benidorm. LillaSyster som befinner sig på Gran Canaria slog den temperaturen med tre grader – 30 grader där. Här råder fyra minusgrader. Så nej, det är ingen glad måndag alls. 

Apeldoorn
Men jag har haft tur igen. Bästisen Yvonne, regerande världsmästare i Barbershop med Rönninge Show Chorus lämnade kören under pandemin och ”startade eget”. Fast ingen kör med över hundra kvinnor utan en kvartett som heter ”Syster”. Syster befann sig i holländska Apeldoorn och Orpheus Theatre under helgen där de tävlade för första gången någonsin. Det gick sådär. Vinnarkvartetten finns här.
 

Keukenhof
Efter semifinal och final i fredags valde Yvonne att följa med sin man och en körsysters man till världsberömda Keukenhof i lördags. Säger bara tulpaner, tulpaner, tulpaner. Där tog bästisen några kort som gjorde mig glad, speciellt denna urtrista måndag. Hoppas att ni också njuter av blommorna på bilderna. Enjoy!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

söndag 26 mars 2023

Skyltsöndag #411

Har ju skrivit många gånger att jag gillar besöka Lidl. Inte bara för att jag köper pappersprodukter där, utan för att affären är ett eldorado för skyltar. Även den här veckan får två skyltar fotade hos Lidl vara med. Enjoy!

På den här bilden vimlar det av skyltar. Men den jag siktade in mig på var Bite – ett anläggningsföretag med bett:-)

Visst kan tallrikar vara talrika. Det kan de absolut vara, åtminstone hos Lidl. Vad som kostar vad är däremot knepigare;-)

Trodde först att det var en kattbur på förpackningen. Fel! Det är en container för Köningskuchen/Loaf cake. Hade varken hört talas om det ena eller det andra. Men se vad man lär sig…

Veckans höjdare: Veckans favo skylt är given, åtminstone för mig. En orange Audi som ”heter” Advance. Där satt den:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

lördag 25 mars 2023

Bokmärke, sommartid och snöBörjar bakifrån, med tanke på rubriken alltså;-)

Snö
Finns det något positivt med denna lördag? Hittills kan jag lugnt säga NEJ;-) Enligt kalendern är det visst vår, men den började med sin första snösväng idag. Fem centimeter:-( Eller kanske man kan säga att det fortfarande är vinter, och då var det den femtonde snöomgången…

Sommartid
Hatar det där dumma daltandet fram och tillbaka mellan vinter- och sommartid. Men trots att man stjäl en timme av min skönhetssömn i natt välkomnar jag ljusare kvällar, kvällsmänniska och nattuggla som jag är;-)
 

Bokmärke
Till sist vill jag presentera bokmärket ni ser i rubrikbilden. Fick det i posten av bloggkompisen Carita som bor i Lovisa, Finland. Tycker det är det mest originella och udda fejk-bokmärket jag visat - någonsin. Märket är nämligen egentligen ett vykort som Carita fått från en person i Taiwan – postcrossing ni vet. Ett klockrent bokmärke tycker jag - en kamera (beacon = fyr, fyndigt) med en (snille-)blixt. Det är mera bokmärke än vykort om jag får säga så. Tusen tack Carita.

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

fredag 24 mars 2023

Fem en fredag: Vecka 12 – "Random Google"1. Vilken är den bästa konsert du varit på?
Bruce Springsteen på Stockholms Stadion i juli1988; Jean Michel Jarre 14 juli 1998 (Frankrikes nationaldag), vid Eiffeltornet i Paris efter att laget vunnit VM kvällen innan. Magiskt!

2. Bäddar du sängen på morgonen?
Nej, det gör jag inte. Slår bara upp täcket. Kvalster göre sig icke besvär i min säng.

3. Vilken årstid är din favorit?
Sommaren och till viss mån våren och hösten om vädret är okej.

4. Hur för du anteckningar?
På post-it lappar eller i en bordskalender. Har hittills inte använt Anteckningar i mobilen.

5. Vad har funnits längst på din nuvarande att göra-lista?
Hade frågan ställts i förrgår så hade jag lätt kunna säga byte av två glödlampor i köket och en infälld halogenlampa i badrummet. Men det åtgärdade min trevliga granne, så dessa surdegar är borta. Nu står ett besök hos optikern för ögonkontroll överst på min att göra-lista..

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”. 

PS. Bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Den visar min tokiga och dagvill novemberkaktus som envisas med att blomma även i mars/april. DS.

torsdag 23 mars 2023

Tråktorsdag

Det här är en del och baksidan  av ett fejk-bokmärke. På riktigt är det ett väldigt udda vykort från Taiwan. Carita är ju med i Postcrossing. Älskar frimärket:-)

Följde inte rådet att placera kruk-krokusen på balkongen. Till synes trivs den ypperligt på köksbordet. Konstigt, jag vet;-)

I det härliga vädret vågade sig trädgårdsgruppen bestående av en enda tjej ut idag. Vad hon gjorde vet jag inte. Men om jag ska hitta något negativt med denna torsdag så ser den "slaktade" innergården fruktansvärt tråkig ut.


Hur jag än vrider och vänder på det hela så kan jag inte komma på något tråkigt denna torsdag. Jag menar, vad sägs om 10,1 grader!? För första gången i år visar termometern tvåsiffrigt – på plussidan alltså. Och ni behöver inte påpeka att det är risk för snö i helgen. Det vet jag redan;-)

Post från Finland
Snacka om sammanträffande. Fick ett brev av bloggkompisen Carita från Lovisa i Finland idag. Just nu är hon på väg till Sverige och Stockholm med båt. Så brevet sammanföll med resan kan man säga. Så roligt! Innehållet i kuvertet – ja gissa!!! Bokmärken såklart. Väldigt annorlunda märken måste jag säga. Älskar dom! Tusen tack och ha det så kul i baren på båten ikväll!
 

Fika
Utomhusfika på Starfish & Coffee. Ingen infravärme behövdes. Och om den hade önskats hade det inte spelat någon roll, då ägaren plockat bort värmelamporna. Han är visst optimist;-)

Italien-England
Ja ni ser, inget negativt och tråkigt alls. Tvärtom. För som fotbollsnörd måste jag ju bara nämna matchen Italien-England klockan 20:45 också. Matchen gäller EM-kvalet 2024. Sverige spelar mot Belgien på Friends Arena imorgon.
 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bara första bilden har nåt med inlägget att göra, men det ser ni ju själva;-) DS.