söndag 26 september 2021

Skyltsöndag #333

333 skyltsöndagar låter ännu mera imponerande än 222 eller 111 stycken.  Bäst vi satsar vidare tills vi når 444 skyltsöndagar, eller vad säger ni!? Ama visade förresten en fräck mätarställning på bilen igår -111 333. Så nära men ändå så långt borta;-)

Dagens skyltmix är ytterligare en riktig BP-blandning utan minsta logik. Sådana skyltsöndagar är jag nog bäst på;-) Enjoy! 

Visst är det bra om/när man kan yla av sig i bilen… också;-)

Trodde inte mina ögon när jag såg den skylten i NKS entré. NKS står för Nya Karolinska Sjukhuset och används alltså inte på vepan – NKS alltså. Hur sjukhuset kunde nå en så hög placering på världsrankingen är en gåta för mig. Har inte hört ett enda positivt ord om sjukhuset än. Eller ju, alla ”gäster” får visst ett enkelrum…

Här visade jag er hur Täby Centrum gjort med ett utrymme där butiksdöden har slagit till. Man har byggt en lounge med ett litet bibliotek. Så himla bra. Kollade böckerna som stod där, och de var ”moderna” och olästa. Gissar att man samlat ihop dom hos bokhandlare. Eloge!!! Å japp, jag donerade två böcker och tog med mig två.

Veckans höjdare 1: Kommentar överflödigt! Läckert, eller hur:-)

Veckans höjdare 2: Är uppenbarligen inte bara svag för läckra bildekaler utan också för bilmärket Peugeot. Förra Skyltsöndagen fastnade jag för en läcker skylt på en Peugeot Expert. Idag får det bli en Peugeot Partner. Drivias logotyp är riktigt rolig och står ut.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

lördag 25 september 2021

Bokmärke och ny mobil

Vilken fantastisk lördag det har varit:-) Efter nästan två veckor med gråväder och regn sken solen idag från en klarblå himmel. Nästan så man kunde tro att det var den första riktiga försommardagen;-) Mera sådant tack!

Dagens bokmärke
Dagens bokmärke är återigen en donation av bloggkompisen Anki. Tusen tack:-) Det vackra och färgglada märket är målat av den italienska munmålaren Natalina Marcantori. Vilket fint namn.

Bonusbild – kö till Apple Store
Till och med jag har lagt märke till att Apple kommit ut med en ny iPhone (igen) – Apple 13 Pro. Då den enda Apple Store i hela Sverige råkar finnas i Täby så stod folk i kö igår för att få tag i den nya mobilen. Kan berätta att en vakt inte bara såg till att alla köade med säkerhetsavstånd utan han delade även ut munskydd. Eloge! Nej, jag köpte ingen ny mobil. Den jag har är från februari 2021, så den får hänga med ett tag.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

fredag 24 september 2021

Fem en fredag: Vecka 38 – ”Utflykt”

Isla de Benidorm är obebodd. Men där finns en restaurang som är öppet hela året. Annars befolkas ön mest av fiskmåsar/trutar.

En skyline att dö för:-)

Båtresan från Benidorm hamn tar cirka 15 minuter.

En av hundratals mera eller mindre aggressiva fiskmåsar/trutar på ön.

1. Vad gjorde du senast på en ö?
Senast jag var på en ö var när vi besökte Isla de Benidorm 2016. Ön är en del av Serra Gelada naturreservatet. Vad gjorde vi där då? Det fanns liksom inte så mycket att göra förutom följa stigen och bli ”om- och nedkörd” av hundratals fiskmåsar/trutar.

2. När var du senast på en båt?
2018 tror jag det var när vi tog färjan mellan Barnängsbryggan och Henriksdalsbryggan i Hammarby Sjöstad.
 
3. När hamnade du senast ute på djupt vatten?
Bildligt talat: varje gång jag försöker mig på en teknisk lösning. Bokstavligen var nog på en finlandsfärja till Helsingfors.
 
4. Var åker du för att andas frisk luft?
Det räcker med några steg ut till balkongen eller hissen ned till innergården.
 
5. Hur värmer du upp dig efter en kall dag ute?
En varm kopp med soppa/buljong. Om jag är riktigt genomfryst då tar jag en konjak. Ett väldoftande skumbad i badkaret gör också susen:-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Idag har bilderna något med inlägget att göra;-) DS.

torsdag 23 september 2021

Tråktorsdag

Jamen absolut. Denna torsdag var nog den tråkigaste jag upplevt på länge. Det kan mycket väl bero på att det inte bara duggregnade utan att det öste ned hela natten och hela dagen. Besparar er bilder som visar upp vattenpölar. Det var faktiskt så grått och tråkigt här att jag bestämde mig att ”festa loss” i Täby Centrum.
 
Kolla läget
Det är ju ungefär samma stråk jag besöker i gallerian varje gång jag vistas där, vilket ju är två till tre gånger i veckan. Vissa delar av centrumet däremot besöker jag inte så ofta. Efter dagens (ofullständiga) rundvandring kan jag konstatera att Täby Centrum klarat sig riktigt bra under och efter pandemin. Många nya hyresgäster kommer flytta in under oktober/november och vissa utrymmen har nyttjats på ett föredömligt sätt.
 
Med andra ord så är mina bilder som jag tagit inomhus absolut inte tråkiga;-)
Den lokala blomsterhandeln har börjat sälja katter. Visst påminner de om LillaSysterns Elvis och Busan.

En helt ny lounge i en tom lokal i centrum. Hur läcker inredning som helst.

Testade inte stolen/soffan gjort av trä, så jag vet inte om den är bekväm. Men mönstret är otroligt läckert.


 
Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

onsdag 22 september 2021

Onsdagsmix

Idag behöver jag inte ens ta upp några av Orsakullans månadsfrågor för att få till en onsdagsmix, dessutom med dagsfärska bilder. Här verkar det alltid händer nåt;-)

Bärfis
Det är Anki som för många år sedan visade upp en bärfis på sin blogg. Ett synnerligen fult namn för en vacker insekt kan jag tycka. Namnet fastnade dock i min hjärna som ni ser;-) I år var det första gången någonsin att tre gröna bärfisar dök upp på balkongen. Totalt finns det 6 000 olika arter bärfisar.

Fransk äppelkaka
Det var nåt nytt för mig – fransk äppelkaka. Vad som gjorde att den var just fransk vet jag inte, men den var helt okej. Jag börjar lära äta mig bakverk, har ni märkt det;-)

Till vänster ser ni en "gammal" tvättkudde. Den nya ligger till höger.

Tvättkuddar
Gerd är en väldigt klok tjej. Hon använder också tvättkuddar för bekvämlighets skull – VIA. Jag har använt Ariels pluppar i många år, mest för att tvätten doftar så gott. Till och med grannarna gillar lukten och kommenterar den när jag tvättar i tvättstugan. Öppnade behållaren med mina nyinköpta kuddar och kunde konstatera att de inte bara har en annan form utan de doftar annorlunda också. Helt okej - tror jag;-)

tisdag 21 september 2021

Weekly photo challenge: Vecka 38 – ”Föda”

BB. Ja, tänk om man var barnmorska som Susjos. Hon skulle inte ha minsta problem att visa en nyfödd bebis som bidrag till temat. Men av en ren slump så hittade jag åtminstone en skylt med BB, där bebisar ju brukar födas. Medan BB är registreringsskylten för den tyska staden Böblingen står BB på svenska för barnbördshus, nåt jag inte visste…

Fast föda. Medan Sanna säkert tänkte på verbet ”föda”, väljer jag att tolka temat med hjälp av fast föda, som i det här fallet kanske är ett mellanting mellan fast och flytande föda;-)

Flytande föda: Helt klart väldigt god flytande och mättande föda här med inslag av jordnötter som ändå måste betraktas som fast föda;-)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. 

Flera bidrag till temat ”föda” hittar ni här.

måndag 20 september 2021

Glad måndag

På sätt och vis var det en glad måndag. Inte bara för att det inte regnat i Täby varken igår eller idag utan för att solen faktiskt visade sig efter klockan 15. Alltid nåt:-) Som ni vet vid det här laget behövs det inte mycket för att göra mig glad. Det räcker med det här:

Pumpor
Visst, jag kunde ha tänkt på Halloween, men det vägrade jag. Funderade istället på en god och mustig pumpasoppa.

Trumpetsvamp
Jag behöver verkligen inte gå i skogen för att plocka svamp. I år har ICA överträffat sig själv med att ta in alla möjliga (och omöjliga) svampsorter. Trumpetsvamp har jag aldrig sett i deras sortiment. Har faktiskt inte ätit den heller. Väldigt prisvärt jämfört med kantareller/trattkantareller. Ska köpa en förpackning imorgon, då jag först ville kolla upp recept.

YYYEEEESSSSS
Ni som har följt mig länge vet att jag sedan decennier importerat Ariel tvättpluppar, då de inte sålts i Sverige. Men nu så! Jag skrek faktiskt yeeesssss hos den lokala Rusta när jag såg den här stapeln. Så jag har längtat efter dessa väl doftande pluppar. Även Rusta har från och med nu ett existensberättigande;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.