måndag 15 juli 2019

Glad måndagVet inte om den här måndagen var så himla glad. Jag menar ösregn och 13 grader sedan klockan 13:00 gör åtminstone inte mig på speciellt gott humör. Det är då en himla tur att jag kan blicka tillbaka till helgen med härliga 23 grader under dagen och hela 19 grader klockan 23:00 igår kväll.

Trafik på innergården
Bilden jag lägger upp gjorde mig speciellt glad. Det är flera barn som kör elbilar på vår innergård, men det var faktiskt första gången jag såg en tjej vid ratten. Och hon kör ju inte vilken bil som helst heller utan en Ferrari:-)

Glad bonus i dubbel bemärkelse

Foto: Sportbladet.

På tal om tjejer så kan jag berätta något riktigt glädjande. Ni minns väl att USA vann damfotbolls-VM i överlägsen stil. Idag läste jag i Aftonbladet att en av lagets sponsorer, Procter & Gamble, skänker 529 000 dollar (nästan fem miljoner kronor) till världsmästarna. Varje spelare får alltså närmare 230 000 kronor. Småpotatis jämfört med premierna herrarna kammar hem – jag vet, men absolut ett steg i rätt riktning! Eloge till P & G!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

söndag 14 juli 2019

Skyltsöndag #218

Alltså, vet ni vad?! Nej, inte än såklart, men nu ska ni få höra;-) Jo, snart behöver jag själv inte leta efter skyltar längre. Med bästisar som Yvonne och Ama, som gör jobbet åt mig dröjer det nog inte länge innan jag blir ”arbetslös”. Det är helt otroligt att ”alla” i min närhet irl och i Blogglandia verkar vara skyltfixerade och tänker på ”min” Skyltsöndag. Love it! Tusen tack!Tacobars skyltar är alltid himla roliga tycker jag. Äter tacos ytterst sällan, då det inte min/vår slags mat. Men maken och jag besöker stället ganska ofta under sommaren och tar en öl – Corona, min favo om det är riktigt varmt.


Här brast jag ut i ett gapskratt. Alltså seriöst! Kebab är en maträtt som har sitt ursprung i Mellanöstern, närmare bestämt i Turkiet. Sedan 1980-talet har en industriell produktion av kebabkött vuxit fram, och i Tyskland(!) finns idag omkring 400 tillverkare. Väldigt svenskt alltså;-)Veckans höjdare 1: Favo kollegan Yvonnes bidrag till Skyltsöndag kommer från Ullared. Hon tittade upp och hittade denna suveräna, roliga och extremt kreativa skylten. "Krogarmotknark" har en utomordentligt kreativ reklambyrå. Eloge!


Veckans höjdare 2: Ja, den fick jag igår kväll i ett mejl från Ama. ”Min” bil, fast vi har ingen cab (tyvärr), men registreringsskylten – ja, det är ju mina initialer. Dessutom är Bpz3 signaturen som Wordpress har bestämt att jag ska ha.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

lördag 13 juli 2019

Bokmärken


Mitt sista bokmärke från Mun-och fotmålarna. Även om motiven är inte mitt stuk så är jag djupt imponerad av mun- och fotmålarnas skicklighet. Det är fantastiskt att se deras verk, som jag inte ens skulle kunna åstadkomma med händerna. Ja, och trots att jag inte gillar motiven så har jag faktiskt stött föreningen i mera än 20 år. Mer om MoF finns i länken ovan, och Emma har gjort ett suveränt research arbete om föreningen här.

Alltså om jag taggade eller gjorde etiketter för mina bidrag till temat ”bokmärken” skulle jag ju veta hur många inlägg jag lagt upp till temat. Men det har jag såklart inte gjort. Ooooops! En titt i skrivbordslådan visade att jag faktiskt bara hade ett enda bokmärke kvar.

Ett till
MEN, efter att jag sträckläst ”tegelstenen” Pärlfarmen av Liza Marklund (541 sidor) öppnade jag nästa bok (köpte ju ett lass deckare för ett tag sedan) – ”Det som göms i snö” av Carin Gerhardsen. Å kolla vad jag hittade i boken – ett bokmärke till. Okej, det är ganska tråkigt utformat men ett riktigt bra marknadsföringsknep av förlaget tycker jag.


Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.
Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken.

PS. Pärlfarmen kan jag verkligen rekommendera. En väldigt annorlunda deckare som är utmärkt ”ihopknuten”. Har läst ungefär hälften av ”Det som göms i snö”. Boken är en minst sagt annorlunda bladvändare, där precis ingenting är som det verkar. DS.

fredag 12 juli 2019

Hushållsnära tjänsterJa, den rubriken är varken särskilt lockande eller upphetsande. Men Orsakulan vill veta vad hushållsnära tjänster betyder för mig. Så jag har ju inget val där;-)

RUT-avdrag
Varken man gillade Fredrik Reinfeldts moderatstyrda regering eller inte, så var hans ”uppfinningar” RUT- och ROT-avdrag rena genidrag. RUT-avdraget gäller för hushållsnära tjänster och det gynnar såväl köparen (50 procent skattereduktion) som små företagare. En win-win situation enligt mig.

Fönsterputs
I hushållsnära tjänster ingår städning, fönsterputs, dammsugning, strykning, barnpassning och trädgårdssysslor. Japp, vi utnyttjar denna förmånliga skattereform och anlitar en fönsterputsare två gånger per år. Därmed minimerar vi risken att ramla ned från stegen/stolen och bryta vitala kroppsdelar. För ni vet väl att de flesta olyckor sker i hemmet;-)

Det är Orsakullan som håller i ”juli 31 dagar”.

PS. Har letat febrilt efter bilden jag la upp på bloggen för cirka fem år sedan. Fotot visade killen som putsade våra fönster för första gången, ja med ROT-avdrag alltså;-) Tyvärr hittade jag det inte, men bilden jag lägger upp visar åtminstone ett fönster och två fönsterputsare;-) DS.

torsdag 11 juli 2019

Självscanning i butiker


Dagens "fynd" hos den lokala ICA - en rödstrimma, en fisk jag aldrig hört talas om. Har ni?

Idag vill Orsakullan veta om jag använder självscanning i butiker. Alltså gick jag – eller rättare sagt jag körde - till den lokala ICA för att fota självscanningsstationen och samtidigt passa på att handla. Kan hända att det var precis tvärtom. För handla gjorde jag, med glömde att fota en scanner. Ooooops.

Scannar jag varor
Nej, det gör jag faktiskt inte. Har aldrig gjort det heller. ”Old habits die hard” som man säger. Att lägga varor i en shoppingvagn och köra den till kassan är ju verkligen en flera decennier gammal vana. Kassaköerna hos den lokala ICA är sällan långa, så det finns liksom ingen direkt anledning för att byta till självscanning heller.

Det är Orsakullan som håller i ”juli 31 dagar”.

PS. Istället för scanningsapparater upptäckte jag en helt ny, för mig helt obekant fisk i fiskdisken – rödstrimma. Låter mera som en blomma tycker jag. Med andra ord så har bilden jag lägger upp någonting med inlägget att göra;-) DS.

onsdag 10 juli 2019

Grillukt en sommarkväll
Det var ju som sagt soligt idag. Då får man en sådan här rolig spegling på bänken i busskuren.


Frågan är om det är en vessla eller en ekorre. Men en sak är säker - pratbubblan sitter på fel ände;-)

Idag kan jag lätt svara på Orsakullens teman från igår och idag.

Sommarmorgon eller sommarkväll
Igår ville Orsakullan veta om jag föredrar en sommarmorgon eller –kväll. Som de flesta av er vet är jag ju en renodlad kvällsmänniska, så jag njuter av varma sommarkvällar på balkongen. Idag var faktiskt den första varma dagen på en och en halv vecka, så det ser lovande ut för en vinare och bokläsning på balkongen senare:-)

Får grillukt det att vattnas i munnen på mig?
Som sagt, det är varmt ute ikväll. Då vi har en jättefin grillplats med sprillans nya grillar utanför innergården så är det faktiskt några familjer som passar på att grilla, och jag kan känna doften på balkongen. Om det är kött eller korv som lagas luktar det faktiskt riktigt gott tycker jag, men det vattnas inte direkt i munnen på mig. Några få grillar fisk, och den lukten skulle jag kalla för stank.

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

PS. Första bilden från en grillning (med medhavd utrustning) tidigare i år har absolut någonting med inlägget att göra, vilket bild 2 och tre absolut inte har;-) DS.

tisdag 9 juli 2019

Weekly photo challenge: Vecka 28 – ”Visa”

De finns ju hur många synonymer som helst för ordet ”visa” som Sanna valt vecka 28, så jag tänkte visa er fyra helt olika motiv. Enjoy!


Hade jag fortfarande haft mitt VISA kort hade jag ju kunnat lägga upp det nu. Men då min bank för några år sedan bytte till Mastercard så visar jag helt enkelt upp det kortet istället.


Inte dumt att titta ned. För om man gör det så får man ibland syn på något riktigt roligt. Här visar jag er ett par skrattande sockor som (den himla snygga) killen gärna visade upp. Han hade fått sockorna av sin flickvän.


Kan inte låta bli att visa er vår självutnämnda trädgårdsgrupp på innergården igen. Som ni ser på kläderna så är det uppenbart att sommaren 2019 absolut inte är i klass med fjolårets.


Min sommarklocka har jag också visat förut, men bilden är nytagen. Den visar både klockslaget när fotot är taget och visarna.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Vad andra deltagare visar hittar ni här.