tisdag 5 december 2023

Tio minus är lika med ide
Grannen sms:ade igår kväll och frågade om jag kände för en fika idag eller imorgon. Han hade nog inte lärt sig (än) att undertecknad inte lämnar lägenheten (tillika idet), när det är kallare än fem minusgrader. Denna kunskapsmiss åtgärdade jag omedelbart med ett sms som informerade om ”läget” och idet.
 

Hemma vid köksbordet
Som alternativ föreslog jag en fika runt köksbordet hemma hos mig med en Nespresso och nåt ätbart som han skulle köpa. Swishade pengar, vilket var ett sätt att tacka för alla avisningar av min bil.

Överraskning
När jag föreslog att ”köpa fika” hade jag inte en tanke på att det var min favvomacka hos Starfish & Coffee som grannen skulle åka och handla. Men det var precis vad som hände. Vilken omtänksam granne jag har. Tusen tack:-) Ja, även här kan man väl använda mottot ”I deserve it, because I’m worth it” - inget fel på min självkänsla;-)

PS. Bild #2 har ingenting med inlägget att göra. Tyckte bara att den var lite rolig. Visste nämligen inte att "grannbyn" Enebyberg har en hållplats för spårvagnar. Det är pendeltåget Roslagsbanan som stannar där. Undrar vad den smalspåriga järnvägen Roslagsbanan tycker om att bli "degraderad" till spårvagn. Men nu förstår jag att den relativt nyinflyttade grannen envisas med att kalla Roslagsbanan för spårvagn;-) DS.

måndag 4 december 2023

Glad måndag

Ja, det kan man ju diskutera. Vad sägs om 10(!!!) minusgrader!? Cirka en timmes sol på det och man kanske kan säga att det var en glad måndag. Själv är jag inte så säker på det. Njuter istället av 22 varma grader i lägenheten. 

Svårt val
Så det var aningen svårt att hitta några glada bilder till temat. Väljer att visa er julgranständningen som skedde igår. Som jag skrev förut så är granen den gran(n)aste vi någonsin haft på innergården. Personligen tyckte jag bättre om den utan julgransbelysning. HSB hade nog inte räknat med granens storlek/tjocklek och ”återanvände” den gamla ljusslingan. Och den räckte bara till halva granen. Skrattade gott när jag såg resultatet:-) 

Bonusbild
I gårdagens Skyltsöndag visade jag er Dirty Coco från utsidan. Stället har inte öppnat än, men en liten sneak peek av interiören gör säkert många glad som gillar rött, rosa och/eller en kombination av dessa färger. Så omtänksamt av mig eller hur;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

söndag 3 december 2023

Skyltsöndag #447

Önskar er alla en fortsatt fin första advent!

Är riktigt nöjd med min skyltskörd den här veckan. Hoppas ni också är det. Enjoy!

Visst är han ”go” denna söta pepparkaksgubbe hos min lokala ICA. Honom vill jag krama:-)

Dirty Coco kommer bli det senaste tillskottet i Täby Centrums restaurangutbud. Stället öppnar någon gång i december. Menyn hittar ni här. Matsedeln är helt i min smak, men miljön är alldeles för rosa och kitschig för min smak. Och namnet vill jag inte ens prata om;-)

Så jag skrattade när jag såg den här skylten. Fantiserade om badrockar som hade cementerats in i väggen där handdukar finns – hahaha:-)

Veckans höjdare: Läste lite snabbt och trodde först att jag tittade på ”Barnmenyn”, men det var visst tilltugg för vuxna som slår sig ner i baren. Ytterliga nåt som är ”dirty”. Smutsiga pommes frites för 65 kronor. Undrar vad rena pommes kostar? Eller det vill jag kanske inte veta;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

lördag 2 december 2023

BokmärkeNu har jag ju sagt och ”förvarnat” er att jag kommer lägga ner temat ”Bokmärke” vid årsskiftet. Och 2024 är ju inte långt borta om man säger så. Och just då dyker det upp ett otroligt läckert bokmärke i ett kuvert på hallgolvet. Så typiskt;-) 

En av tre trevliga tjejer
Ni som följer oss som lägger upp bokmärken minns kanske det här inlägget från förra lördagen. Det var Klimakteriehäxan som var i farten med både sax, snöre och att lägga det nyss skapade bokmärket på brevlådan. Och japp, bokmärket har landet hos mig:-) Och det är jag väldigt glad och tacksam för:-) 

Rätt färger
Observera förresten att den skuttande kvinnan är klädd i ”rätt” färger (limegrön blus, orange kjol) och att snöret också är orange:-) Tusen tack Klimakteriehäxan:-)

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd och Åsa bokmärken.

fredag 1 december 2023

Färgsprakande ”Fem en fredag”: Vecka 48 – Juletid
1. Hur förbereder du inför julen?
Inte alls. Pyntar inte. Bakar inte. Lagar ingen julmat heller.

2. Vad har du att göra innan årets slut?
Skicka iväg några kort och julklappar.

3. Vad gjorde du inte i år som du heller inte kommer göra nästa?
Det vet jag inte. Är ju ingen planerare. Jag kör spontant.

4. Skickar du julkort?
Jo faktiskt. Ett antal ”riktiga” med posten. Och självklart några via mejl.

5. Vilken julkalender genom åren är din favorit?
Då jag tycker att julen är till för barn så väljer jag gamla hederliga pappersjulkalendrar med en liten bild bakom alla 24 luckor. När jag var liten tyckte jag att det var spännande att se vad som fanns bakom luckorna.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

LillaSyster är upphovskvinna till "Färgsprakande fredag".

PS. De färgsprakande bilderna jag lägger upp passar perfekt till Elisas ”Fem en fredag”. Bilderna visar juldekorationerna i den gamla delen av Täby Centrum. Takets LED-lampor finns där hela året, men det växlar bara färg vid jul. Det känns som en färgsprakande vågrörelse då lamporna dessutom körs med en dimmer. DS. 

torsdag 30 november 2023

Tråktorsdag

Idag kom den på plats - julgranen på innergården. Den levererades med en bautastor lastbil som skymtar till höger. Killarna hade ett he****e att sätta upp granen i blåsten. Årets gran är den finaste vi haft - ever. Den tänds på söndag. HSB bjuder på glögg och pepparkakor. Väderprognos: nio minusgrader...

Om man gillar cirkus och dansande isbjörnar så har man kommit rätt. Plan 1 i Täby Centrum. Kan lugnt säga att jag inte tillhör personerna som gillar dansande djur.

Det är inte bara Anders som har namnsdag idag, det är även kåldolmens dag. Nåt jag inte hade en aning om. Fanns det kåldolmar kvar? Nej, såklart inte...

Visst kan man grotta ner sig eller snöa in sig på saker, gärna på något positivt. Tack! Men just nu är jag nästan insnöat på riktigt, och jag har inget annat val än att grotta ner mig i… ja inte vet jag. Detta sagt av en gnällig och bortskämd nollåtta som inte skulle överleva ens en enda vinterdag i Norrland. Inte i Skåne heller för den delen just nu;-)

Om Anders slaskar skall julen braska
Sätter mina förhoppningar på det gamla talesättet ”om Anders slaskar ska julen braska”. Ligger det någon sanning i det – fast tvärtom då, så blir det en varm och icke vit jul i år. Hoppet är det sista som lämnar människan.

Shane MacGowan - The Pogues
Älskade The Pogues och deras sångare Shane Mac Gowan. Han gick bort idag endast 65 år gammal. Egentligen var det ett under att han blev så "gammal" med tanke på hans leverne. Han skrev bland annat "Fairytale of New York", min absoluta favvo julsång.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

DS. Bilderna har inte direkt nåt med inlägget att göra, men de är dagsfärska. DS.

onsdag 29 november 2023

Raggmunk på en onsdag
Japp, precis så blev det idag, och det var helt otippat. För det är tisdagar som är raggmunksdagar i nollåttaland. Ingen aning varför. Och idag är det ju onsdag. 

Femton centimeter snö
Ytterligare cirka femton centimeter snö har stor-Stockholm drabbats av (se bildbevis ovan). Temperaturen hade dock stigit från åtta till 5,5 minusgrader. Solen var uppe i två timmar. Man tackar för det lilla kan man väl säga. Typiskt var-omtänksamt-mot-dig-själv-väder för undertecknad. 

Raggmunk
Åkte till Startboxen och såg på veckomatsedeln att kvarterskrogen hade haft raggmunk på menyn igår. På tisdagar. Precis som sig bör alltså.

BP: Har ni börjat med raggmunk igen?

XX: Jo, men inte varje tisdag. Tror jag har en portion kvar från igår. Vill du ha den?

BP: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

Glömde säga till att jag inte ville ha lingonsylt, men annars var raggisen precis så gudomligt god och knaprig som förra gången jag åt den på caféet. Det var för drygt ett år sedan – oooops! Gillade fläsket som var strimlat:-) Och jag vet att raggmunkar inte är ett dugg fotogeniska. Så ögat njöt inte idag… heller. Men magen gjorde det i kylan. Jag lovar:-)

PS. Gårdagens japanska Ramen-soppa var en höjdare den med. Misosoppan var ingen vanlig misovariant utan "hottad upp" med chili. En otroligt lyckad kombo!!! Den värmde kan jag lova:-) DS.