fredag 28 november 2014

Upptäckter denna ”Black Friday”

Har ni också lagt märke till att varenda affär med eller utan självaktning har skyltat med ”Black Friday” idag. Har då aldrig sett denna ”tradition”, som självklart har sitt ursprung i USA. Suck! Det var min upptäckt nummer 2 efter att ha väckts av upptäckt nummer 1.

Upptäckt 1

Upptäckt nummer 1 gjorde jag klockan 10:30 idag. Då förstod jag nämligen att dessa lövslungor fungerar precis lika bra som en väldigt irriterande väckarklocka. Grrrrrrrrr.

Upptäckt nummer 3



Tack vare en artikel i lokaltidningen Mitt i upptäckte jag Hamburgarstugan. Som ni vet är jag ingen fan av hamburgare, men reportaget lät väldigt frestande. Kan väl säga som så att hamburgarna var de godaste jag/vi ätit på minst ett decennium, då i ett hål i väggen en så kallad ”country kitchen” i Hollywood, Florida. Ashi, den otroligt sympatiska ägaren av Hamburgarstugan förklarade att allt – inklusive pommes frites – är hemgjorda. Endast grönsakerna köps in. Burgarmåltiden består av 180 gram (finns även som 100 gram) malet högrev, finskuren rödlök, sallad (ingen eländig isbergssallad). Såserna är Ashis egna uppfinningar. Ashiburgaren till exempel serveras med en gudomlig, icke söt granatäppelsås. Efter tre års hårt kämpande har Ashi nu gäster från hela norra Stockholm. Är så glad för honom. Adressen är Täbyvägen 130 - bara så ni vet om ni är i krokarna. Vi kommer definitivt tillbaka:-)

Upptäckt nummer 4

Under dagens juicetest hos Joe & The Juice upptäckte jag att blandningen av en avokado, tre äpplen, en halv citron och isbitar gör en superb drink. Testa!



22 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Blir lite trött på handlarna som presenterar oss med nya, importerade, dagar i almanackan bara för att få sälja lite till. Endast Kjell & Co fick mig att le idag med sin version: Bläck Friday! Humor precis i min stil ;)
Gillar att du gör schysst reklam för det du gillar! det gör nog Ashi också! ;)

Geddfish ♥ sa...

Jag förstod sedan att min depp eller djupdykning berodde på aggressiv rerklam om Black Friday plus julskyltning denna helg plus massa annat som jag är med i - klubbar - å fyttefaan, rent ut sagt.

Men du hittade ju godbitar och jag har ätit godbitar - hemma, varit ute en sväng eller två, jaadå, här stelnar ingen till ;)

Guldkryckan sa...

Såg nåt i morse i Metron som "grannen" på bussen läste om just "Black Friday"...intresserade mig inte mer för det just då...inte nu heller...inte min grej alls liksom mellandagsrean...tvi vale för folksamlingar av det slaget...ja..folksamlingar överhuvud taget...förutom kön vid bordershopen i Tyskland förstås...det är mera acceptabelt för lilla mig. ;)

Hamburgerstugan tilltalar mig ypperligt...älskar en god hamburgare som kan förgylla min dag så jag ler tills jag ska lägga mig till sängs på kvällen :)

Ha de fint nu BP...gräsänkling här igen...ska invadera soffan tror jag ;)

Susjos sa...

Jag undrade också vad reklamen Black friday stod för , men fick förklaringen hos din kollega Susanne. Ja, jag säger då det- vi gillar att härmas!
Själv gillar jag inte att vara ute i julhandeln..huga!

Kicki sa...

Har inte riktigt förstått det där med fredagen...inte nu heller! Hamburgarna ser supergoda ut och drinken...ja, den kan jag testa hemma!
Svar: Bättre med en halv buss än ingen buss alls!;)

Per-Anders sa...

Det där med Black Friday. Jag kände inte till det begreppet förrän imorse när jag såg det på diverse reklamannonser i dagstidningen. Vilket trams! Varför måste allt dumt från USA importeras till oss?

Susanne sa...

Vilket mumsigt inlägg,

Life of Johanna sa...

Många upptäcker denna fredag! :)

Jo jag vet det finns hörselkopor för bebisar, och såna skulle kag kunna tänka mig så vi kan gå på handboll, men då kan jag gå om bebis inte alls uppskattar det, eller behöver ammas. På en festival är det inte samma och folk är full, det är lerigt, och ha en 3mån i bärsele en hel kväll nja, och amma på en mörk bajamaja, njaaaaaa :/ jag tänker med på alla smittor en liten kan få där....

Stare Ström sa...

Har också upptäckt Bläck Friday hos Kjell och grabbarna. Roligare variant när man nu måste importera en massa onödiga saker från USA.
Läckert att se en sista vy från din gamla arbetsplats!

Olga T sa...

10.30 var det ändå dags att gå upp tycker jag. Då hade du redan missat ett par av de just nu sällsynta ljusa timmarna på dagen. Nu blev jag ju väldigt sugen på så där goda hamburgare även om klockan bara är tidig morgon. Själv vill jag sova, men det vill inte min onda hals...GAAA!

Marina sa...

Kul med ett ställe där de verkligen tillagar allt från råvaror! Hoppas att det kommer att gå bra så de kan vara kvar. (Jag har totalt missat det där med "Black Friday" tills idag då det plötsligt skrivs om det lite överallt i bloggvärlden)

Susanne sa...

Sv: Hade inte tid att prova Tetris på Ha gamla dator som jag nu ångrar.;) Har spelat Tetris många gånger i min "ungdom".

Herr Nilssons Fru sa...

Jösses en redigt upptäcka dag blev din dag :) Jag var inte i närheten av någon affär....ja vi tar efter o skapar nytt. USA härliga belysningar av träd tog jag efter för många år sedan - så underbart vackert. Glad advent på sig.

Kramiz

Life of Johanna sa...

Ja och vi spara ju 3000kr på tvättmaskinen med, så egentligen 4200 kr haha :)

Ja vi kommer ju behöva besöka ikea och köpa skötbord och förvaring till huset så =)

Anki sa...

Många nyupptäckter alltså! Hamburgarna ser verkligen goda ut... och juicen också :)
Black Friday... nytt för mig, men så är jag ju en lantis :)
Att bli väckt 10:30 kan väl ändå inte vara hela världen... då är det nog dags att ta sig ur bingen om man ska hinna se något dagsljus alls den dagen :)

Anitas Malta sa...

..och här satt jag precis och undrade vad Black Friday var !!

Haha.. stackars dig som fick vakna upp till ljudet av den väckarklockan ;-) Sover du också till halv elva !!

Hoppar över matbilden så här på morgonkvisten och kikar hellre på den glade kocken ;-) Det var ingen dålig reklam han fick lycko honom men det är han väl värd.

Juicen gör mig salig men var hittade du den då...

Får väl goggla på Joe & The Juice nästa gång jag kommer till huvudstaden.

Snälla Beate, glöm helt det där med att "kommentera mina bilder". Vill helst inte bli påmind om det där inlägget. Nu ska jag ner och bädda. Tycker det låter som maken vaknat till liv. Han är en värre sjusovare än mig vilket jag självklart dra nytta av ;-)




Life of Johanna sa...

haha dessvärre är det inte min tandborste, låna den från blogg.se bildbank :)

Monica sa...

HAHA Black Friday kom av sej här när någon handlade genom att köra in en bil genom Elgigantens entrén i Arninge natten till i går.
Vi hade tänkt åka dit. Hamburgaren verkar vara värd en resa men centrum hoppar jag över får spunk bara av tanken på T-Centrum
Ha en bra första advent

PS förstod att du inte var impad av f men vad gör man DS

Marit Johansson sa...

Ja "Black friday" har verkligen blivit en grej i år. Såg ett företag som säljer skrivartillbehör hade "Bläck friday" det fick mig att le i alla fall :)
Den där burgaren ser god ut..

Unknown sa...

Tack där kom den, juice tipset alltså, den prövar jag.
/Kiki

Carita Liljendahl sa...

Hamburgarbaren låter som ett tips att ta på allvar då man kommer på besök! :-)

Marita sa...

Läste om Hamburgarstugan blev nyfiken men ännu inte testat. Men ska göra det vid tillfälle.