tag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post7229604773419899265..comments2024-03-28T13:04:01.298+01:00Comments on Konst eller konstigt: Alternativ som man gillar eller så gör man det inteBPhttp://www.blogger.com/profile/06605611040074274730noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-18259762456442830922015-10-31T12:41:23.902+01:002015-10-31T12:41:23.902+01:00För min egen del... gillar inte bläckfisk men våga...För min egen del... gillar inte bläckfisk men vågade kolla bilderna ändå :-)Carita Liljendahlhttp://debutsky.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-79334605230245153332015-10-30T00:25:35.354+01:002015-10-30T00:25:35.354+01:00Intressant att så många gillar bläckfisk! Jag gill...Intressant att så många gillar bläckfisk! Jag gillar dina bilder men får lite aversion av vad som är på bilderna! Men snyggt har du fångat det! :)Anneli - A'la Fotohttp://alafoto.se/bloggnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-876787411536411582015-10-29T20:51:37.727+01:002015-10-29T20:51:37.727+01:00Japp, det vet jag.
Åååå jag tänker absolut pröva d...Japp, det vet jag.<br />Åååå jag tänker absolut pröva ditt recept.<br />Angående PS:et så gillar Evas och din lilla diskussion i kommentarsfältet<br />/KikiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09885095439421567280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-72928191840295509592015-10-29T20:19:46.594+01:002015-10-29T20:19:46.594+01:00Mycket informativa bilder på koket. Verkar ju inte...Mycket informativa bilder på koket. Verkar ju inte så svårt.<br />Bläckfisken ser ju förstås inte så aptitlig ut i början.<br />Slutresultatet desto mer lockande. Ungefär som när jägaren kommer hem med hare. Inte något jag vill hantera i helt skick.....<br />Gillar f ö bläckfisk - och det mesta i skaldjursväg f ö.<br />Beppanhttps://www.blogger.com/profile/04521130319704906854noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-59638734503895676392015-10-29T16:50:35.741+01:002015-10-29T16:50:35.741+01:00Snacka om snabbmat :) tror att jag smakat bläckfis...Snacka om snabbmat :) tror att jag smakat bläckfisk någon gång utomlands men det är inget jag tillagat själv. En dum fråga.. äter man verkligen det som ser ut som sugproppar? <br />Vi har lite älgkött i frysen som vi kan skicka till er om ni vill testa blöta, det borde funka om jag paketerar in det väl med tidningspapper och postar på eftermiddagen precis innan tömning. Kommer det till dig dagen efter är det inga problem :) vad tror du, ska vi testa?Marit Johanssonhttp://maritjohansson.se/blogg/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-53073371618150169712015-10-29T16:42:07.845+01:002015-10-29T16:42:07.845+01:00Har du sett den här:
https://www.youtube.com/watch...Har du sett den här:<br />https://www.youtube.com/watch?v=jAF2hZxdFREAnnihttps://www.blogger.com/profile/17187473447721187640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-81067942639913078712015-10-29T12:23:55.051+01:002015-10-29T12:23:55.051+01:00Tack för det tipset! Jag äter gärna bläckfisk, men...Tack för det tipset! Jag äter gärna bläckfisk, men har aldrig tillagat det själv.Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-31756985865255015612015-10-29T11:06:41.446+01:002015-10-29T11:06:41.446+01:00Bläckfisk är supergott! jag ska jämföra ditt recep...Bläckfisk är supergott! jag ska jämföra ditt recept med ett som jag brukade göra förr. Tycker man att sugkopparna är läskiga, kan man ju använda vanliga vita bläckfiskringar istället. Men luktar vid koket, det gör de också.Annihttps://www.blogger.com/profile/17187473447721187640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-44153458899699413782015-10-29T10:26:54.414+01:002015-10-29T10:26:54.414+01:00Det tipset lämnar jag därhän :-)
Tycker t o m att ...Det tipset lämnar jag därhän :-)<br />Tycker t o m att bilderna var läskiga idag.cathttp://1bildibland.blogspot.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-18570065607156179072015-10-29T09:55:41.685+01:002015-10-29T09:55:41.685+01:00Tack för bläckfisklektionen! Men jag tror jag över...Tack för bläckfisklektionen! Men jag tror jag överlåter tillagningen av min bläckfisk till Taverna Mykonos på Linnégatan i Göteborg. Då blir den garanterat vällagad.Andra året i Hjohttp://hanskhjo.blogspot.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-55092542970482917892015-10-29T08:49:53.043+01:002015-10-29T08:49:53.043+01:00Mums med bläckfisk , den sista bilden ser godast u...Mums med bläckfisk , den sista bilden ser godast ut! Skära i 2-3 millimeter? Du menar kanske centimeter eller har jag fel? Har aldrig tillagat bläckfisk , min man äter det inte ens friterat :-(<br />Tack för tips om Paulo Robertos olja på Åhléns !!! Perfekt ju!!!Susjoshttps://www.blogger.com/profile/03441662343344599231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-59933961283908234072015-10-29T08:34:45.812+01:002015-10-29T08:34:45.812+01:00Bläckfisk är verkligen gott - om man vet hur man l...Bläckfisk är verkligen gott - om man vet hur man lagar till det. Det kan ju bli väääldigt segt! <br />Sörjer över de nya rönen. De förvånar kanske inte speciellt - men bacon som ÄR så gott! <br />Tack för länken :) Förväntar mig inte de stora diskussionerna men ville öppna för möjligheten! Är glad över alla kommentarer som får en att fundera vidare!Eva Trillianhttps://www.blogger.com/profile/09525341334038298297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-65453599341591176002015-10-29T07:42:03.647+01:002015-10-29T07:42:03.647+01:00Åh lite imponerad av att ni lagar bläckfisk själva...Åh lite imponerad av att ni lagar bläckfisk själva faktiskt! Vi ör inte så förtjusta i bläckfisk någon av oss. Ibland smakar det ok. Jag har ätit det några gånger under resan, när vi beställt in en "fiskplatta" eller liknande. Men jag är inte överförtjust. Annars älskar jag ju nästan all fisk och skaldjur. FREEDOMtravelhttp://www.freedomtravel.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-86511113129968660922015-10-29T07:41:25.078+01:002015-10-29T07:41:25.078+01:00Det har jag aldrig gjort själv. Måste naturligtvis...Det har jag aldrig gjort själv. Måste naturligtvis testa. Tack för receptet!<br /><br />svar: Kul att kunna förmedla lite intryck av ett udda land!Stare Strömhttps://www.blogger.com/profile/06304915610157933811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-21517293933618063892015-10-29T06:16:07.349+01:002015-10-29T06:16:07.349+01:00Nja... Jag nöjer mig med att tycka färgen är snygg...Nja... Jag nöjer mig med att tycka färgen är snygg! :)<br />Förövrigt går bläckfisk helt bort! <br />Men kul inlägg som alltid! :)<br />KramKolonilottahttps://www.blogger.com/profile/04117400605262464135noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-65755028070719362522015-10-29T03:19:35.338+01:002015-10-29T03:19:35.338+01:00Den här maträtten var tillräckligt originell för a...Den här maträtten var tillräckligt originell för att till och med impa på mig :)KajsaLisahttp://kajsalisa.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-61947940701008876572015-10-28T21:51:26.444+01:002015-10-28T21:51:26.444+01:00Nja mer facinerad att man vågar äta det mina barn ...Nja mer facinerad att man vågar äta det mina barn tar alltid suchibitarna med bläckfisk, jag har försökt men förstår inte rikstigt det goda i det ….<br />Men det du gjort såg riktigt gott ut :)<br />Kram Sanna<br />Ps tack för din omtanke du är alltid så himla snäll DsSusanne ❤️https://www.blogger.com/profile/12561592257797619528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-66914450819467103162015-10-28T21:44:57.310+01:002015-10-28T21:44:57.310+01:00Så gott! Här kan man få tag i bläckisar både på lä...Så gott! Här kan man få tag i bläckisar både på längden och tvären. Har dock aldrig testat att tillaga dom själv. Kanske ska göra det nån gång? Eller snarare se till att Anders gör det. Jag brukar mest heja på och sköta saneringen av köket. Ja, och självklart hjälper jag till med att äta också :-DAma de casahttps://www.blogger.com/profile/05037832930968506848noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-43894723438901568572015-10-28T21:09:42.182+01:002015-10-28T21:09:42.182+01:00Ursäkta men det ser varken snyggt eller gott ut.. ...Ursäkta men det ser varken snyggt eller gott ut.. Men jag kan ha fel:)esteriihttp://www.esterii.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-7959593162603427802015-10-28T20:40:49.791+01:002015-10-28T20:40:49.791+01:00Hörde på jobbet idag det där om bacon och korv.......Hörde på jobbet idag det där om bacon och korv.....insåg att jag överskridit veckans ranson med råge redan och det är bara Onsdag. :(<br />Men vad ska man göra....gillar ju bacon....klämde precis innan jag började skriva detta i mig bacon och ägg......hoppsan. ;)<br /><br />Ska kolla om de har bläckfisk här i stan nånstans.....låter som en kul grej.<br /><br />Ha de bäst nu. :)Guldkryckanhttps://www.blogger.com/profile/10833415374051528769noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-86398619221363607152015-10-28T20:22:05.088+01:002015-10-28T20:22:05.088+01:00Ibland tycker jag bläckfiskrätter har varit jätteg...Ibland tycker jag bläckfiskrätter har varit jättegott och vid andra tillfällen har det bara varit segt. Din rätt ser god ut, så .... var för inte. ElisabethHusbilen-Ellenhttps://www.blogger.com/profile/01296704965106610580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-71959540920856925002015-10-28T19:51:45.998+01:002015-10-28T19:51:45.998+01:00Älskar bläckfisk, men låter nog andra tillaga det....Älskar bläckfisk, men låter nog andra tillaga det.Susannehttps://www.blogger.com/profile/01942317619325445799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-52743154869043225692015-10-28T19:27:51.887+01:002015-10-28T19:27:51.887+01:00
Först tänkte jag blääää men sen såg det lite goda...<br />Först tänkte jag blääää men sen såg det lite godare ut. Jag har inte ätit bläckfisk, varken levande eller död, kokt eller friterat. =)))))Comsi comsahttps://www.blogger.com/profile/16978926448783446460noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-34035598955342050352015-10-28T19:18:10.433+01:002015-10-28T19:18:10.433+01:00Wow !! Det här ska jag visa maken !! Nej för sjutt...Wow !! Det här ska jag visa maken !! Nej för sjutton, tillagar självklart bläckisen själv. Nu när du så perfekt, i ord och fantastiska bilder visar hur man gör ska jag visa kocken här hemma att även jag kan laga till en gourmé middag ;-) <br /><br />Låter ju inte det minsta komplicerat. Bara kasta armarna i kokande vatten, skära lite här och där, på med virgin oil, citron och allt annat som ger upplyftande smak. VIPS så är middagen färdig !<br /><br />Möjligen liite tveksam till den korta tillagningstiden och gladpack. Hur lyckas du skära djuret i bitar utan att även skära sönder plasten ;-) <br /><br />Då blir det en promenad till fiskhandlaren imorgon men det kanske blir kaka på kaka med tanke på att vi ska äta makens gravade lax ikväll ;-) <br />Tack för ett givande och inspirerande inlägg Beate och väldigt väldigt bra bilder, speciellt den sista.<br /><br />Nu ska jag kika på dina länkar... Anita Maltahttp://www.maltanita.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074464120149939006.post-44357478627779348402015-10-28T19:16:38.122+01:002015-10-28T19:16:38.122+01:00Jag gillar bläckfisk, men helst friterad. Tror vi ...Jag gillar bläckfisk, men helst friterad. Tror vi köpte djupfrysta bitar en gång och kokade, nja.<br />Beställde också kokt i Spanien en gång, nja.<br />Men er bläckfisk på bilden ser god ut ;)Geddfish ♥https://www.blogger.com/profile/09378981406392653149noreply@blogger.com