fredag 31 oktober 2008

Halloweenkonst

Perfekt Halloween väder med regn, rusk och stormbyar. Någon däruppe gillar spöken och serverar "pumpaväder" på ett fat. Trodde att Halloween kommer från USA men högtiden har faktiskt sitt urspung i Irland och Skottland.

Min Halloweenkonst hittade jag idag i Värtahamnen, på Konst & Kakor (såklart!) och på Google.
Först ut - redan igår kväll - var sökmotorn med sin Halloweenloggo. Maximum tre poäng av fem skulle jag säga.

Tavla i trapphuset
Ibland får man aha-upplevelser där man allra minst anar det. Den här tavlan hänger i ett trapphus i en fastighet på Tegeluddsvägen - konst(igt) nog utanför Handelsbankens IT avdelning. Kul med sådana utsmyckningar tycker jag även om vägen till kubismens mästare Picasso är aningen lång...

Physalis mini-mini pumpor
Måste ju bara presentera dessa söta mini-mini pumpor som - Halloween till ära -smyckade de flesta kondisbitar och tårtor på Konst & Kakor. "Pumporna" är physalis frukter och varje frukt har målats med choklad och en pensel. Alla dessa sötisar är därmed unika så alla hade sina egna, karakteriska ansiktsuttryck. Det kallar jag äkta Halloweenkonst!

Dataängel
Som ni vet vid det här laget finns det inte bara bakkonst på caféet utan väggarna pryds av olika konstnärers verk och i glasskåpet hittar man datasmycken gjorda av Astrid Hålenius. Bland smyckena hittade jag denna dataängel som är tillverkad av avlånga minnen och olika andra vackra material.
Hoppas ni blir glada när ni ser dessa bilder och glömmer höstrusket utanför dörren.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Man blir alltid glad av dina bilder.
Kram MrsBettan