onsdag 22 mars 2017

Två av varje sort och ett leende

Som de flesta av er vet jobbar Susjos inte bara som barnmorska utan också som gympaledare hos Friskis och Svettis. Som ni ser på bilden så är det inte alls ofarligt att röra på sig. Man kan tappa en ganska så vital kroppsdel.


Det är uppenbarligen inte helt riskfritt att vara ”modell” heller. I det yrket kan man till synes tappa både huvudet och båda armarna. Då skyltdockan står i en klädesbutik i Danderyd Sjukhusets entré är det dock nära till hjälp.


Det här två bilderna är till AMA, som troligen behöver leta efter en papperspåse nu för att häva hyperventileringen. Den här väldigt konstiga motorcykeln hade uppenbarligen väldigt svårt att hitta en parkeringsplats.


Har man en Mercedes SUV och parkerar utanför förlossningsavdelningen på Danderyds Sjukhus är det absolut inget krav att vara läskunnig för att kunna tyda skylten (Parkera med fordonets front mot husväggen).


Hoppas ni fick er fyra goda skratt så här långt. Avslutar därför med ett tandlöst leende på en otroligt god macka som jag åt idag.


Det här inlägget är mitt 22:a inlägg till Blogg 100. 22 down, 78 to go.


tisdag 21 mars 2017

Weekly photo challenge: Vecka 12 – Fordon


En radiostyrd bil i rörelse, därav oskärpan.


En lådbil med en noshörning vid ratten.


En Mercedes i miniformat med en lycklig pokje som förare.


En farkost som skulle kunna vara en ko på hjul om den inte var gul. Observera rimmen:-) Läste på några bloggar att det är Världspoesidagen idag så...

Så här säger synonymer.se om ”fordon”:

åkdon, vagn, kärra, bil, åk, fortskaffningsmedel, färdmedel, transportmedel, vehikel.

Åsså här ser jag på saken efter att ha roat mig med igår kväll att leta fordon i fem mappar med nästan 50 000 osorterade bilder. Det första fotot som dök upp till temat var en radiostyrd bil. Bild nummer 2 och 3 råkade bli barn-/lådbilar. Med andra ord snubblade jag inte bara över fordon utan fick en röd tråd på köpet. Ibland ska man ha tur helt enkelt.

Det är Sanna som har uppfunnit denna så roliga fotoutmaning.

Här hittar ni fler fordon.

Det här inlägget är mitt 21:a inlägg till Blogg 100. 21 down, 79 to go.

måndag 20 mars 2017

Helgbilden och Glad måndag

Måste medge att jag bara tog fyra bilder i helgen. Detta kan mycket väl bero på att det var tämligen grått i lördags men extremt soligt igår. Och när det är soligt och varmt på balkongen brukar jag ju plantera mig där med en bok, vilket jag också gjorde.

En solnedgång till
Först vid klockan 18:45 slog det mig att jag borde fota något till Helgbilden. Det fick bli ytterigare en solnedgång. Tur att den skiljer sig från den jag la upp i torsdags;-)


Spindel
Ni som lider av spindelfobi bör kanske scrolla ner till sista bilden. Men jag kunde faktiskt inte låta bli att fota den här spindeln. Att den är suddig kan antingen bero på mina otroligt smutsiga fönster eller det faktum att spindeln faktiskt satt på mittenglasrutan i treglasfönstret. Hur den har tagit sig in där är en gåta för mig. Å idag har den på något konstigt sätt tagit ut sig därifrån också.


Korg i taket
Kan ju inte avsluta inlägget med en suddig bild på en spindel, eller hur!? Alltså tänker jag bjuda på lite frukt och grönt i korgar som hänger i taket i Mörby Centrum. En annorlunda utsmyckning som gjorde åtminstone mig riktigt glad:-)


Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

Carita har uppfunnit "Glada måndag".

Det här inlägget är mitt 20:e inlägg till Blogg 100. 20 down, 80 to go.

PS. Stort tack för alla era kommentarer till Skyltsöndagen och framför allt till mitt ”rökiga” inlägg i lördags. Det var helt otippat att ett inlägg med en så tråkig rubrik som ”Ett nytt EU direktiv” kunde resultera i såååå många kommentarer. Och några pekpinnar fick jag inte heller;-) Ni är fantastiska! DS.

söndag 19 mars 2017

Skyltsöndag #97

Idag får ni och jag klara mig utan Claes-Görans skyltar. Å då jag större delen av den gångna veckan sett till att min och makens förkylning har frodats blir det faktiskt inte bara nytagna skyltar heller. Tre bilder tog jag på Båtmässan för två veckor sedan, men två nya foton tog jag i alla fall igår.


Det här är en bastu, vilket tog mig ett tag att förstå. Vet inte om den fungerar som en ”simmande” bastu eller om den monteras på en brygga/båt. Men tillräckligt med skyltar och två postlådor finns det i alla fall.


Oooops!


Så här ska motorolja presenteras. Då blir til och med jag intresserad. Motuls knallröda sittgrupp är riktigt fräck tycker jag.


Hur var det nu igen – det går att se ansikten precis överallt. Även här.


Här skrattade jag gott. Inte åt Taxiskylten, för den är ju tämligen tråkig. Men som ni ser på den blåa registreringsskylten på den svarta Mercedes så är det en diplomatbil från Egypten som parkerade på platsen som är reserverad för taxibilar. Trodde taxi var ett tämligen internationellt ord…


Det här inlägget är mitt 19:e inlägg till Blogg 100. 19 down, 81 to go.

Pumita
har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.
Alla skyltare hittar ni här.

lördag 18 mars 2017

Ett nytt EU direktiv


What's new?


En sanning med modifikation. Extra ciggen håller man tyst om.


No comment.

Som ni ser i min blogglista till höger följer jag 35 bloggar regelbundet. Sedan läser jag tio bloggar till. Med andra ord har jag 45 bloggkompisar. Så vitt jag vet finns bland dessa förutom jag själv bara två ”riktiga” rökare och en ”periodare”. Rätta mig gärna om jag har fel. Är medveten om att det här inlägget kan resultera i en rejäl dipp vad gäller kommentarer, men jag chansar;-)

Nya bildhälsovarningar
I några veckor har jag genom en liten lapp i cigarettpaketet blivit förvarnad om att ett nytt EU direktiv kommer att resultera i ett antal avskräckande bildhälsovarningar direkt på paketet. Helt okej, då jag sett dessa varningar i utlandet ett tag.

Antal cigg i paketet
Har rökt länge, men har aldrig räknat antalet cigg i ett paket. Har helt enkelt utgått ifrån att det innehåller 20 stycken. När jag köpte en limpa Marlboro Gold idag lärde jag mig dock att hittills innehöll paketen bara 19 cigaretter, men i och med det nya direktivet ökar antalet till 20. WOW, vilken logik;-)

Ökat pris

Men med tanke på att det måste ha kostat en slant att trycka dessa lappar, de nya paketen (fyrfärgstryck!) samt öka antalet cigaretter med en så är det ju logiskt att cigarettillverkarna passar på och finansierar dessa kostnader med en prishöjning på 38 kronor per limpa. I love EU:-(

Det här inlägget är mitt 18:e inlägg till Blogg 100. 18 down, 82 to go.

fredag 17 mars 2017

Det där med språkbruk

Två bonusbilder som inte har ett dugg med inlägget att göra. Men min novemberkaktus har vaknat till liv, och sin vana trogen blommar den även i mars/april. Blommorna är dock inte lika röda/rosa som i november utan betydligt ljusare.

Några av mina fina bloggkompisar recenserar böcker regelbundet. Har aldrig skrivit en bokrecension och ska inte börja med det heller. Sådant är jag nämligen inte bra på. Men jag kan inte låta bli att introducera boken ”Orten” skriven av Joakim Zander för er. Boken motsvarade omslaget, med andra ord den var bra.

Förorter
Efter att ha läst boken kunde jag konstatera att jag borde kanske röra mig mindre i innerstan och på Söder och i stället besöka förorterna då och då. Alltså jag menar de mera ökända förorterna alltså. För där verkar de pratas ett helt annat språk än vad jag är van vid.

Några smakprov
Här kommer ett liiiiitet urval av uttryck som finns i boken. Författaren borde ha gjort en bilaga med alla invandrarsvenska ”nya” ord tycker jag. Men som tur är finns det ett lexikon här som jag faktiskt använde för många av orden som jag inte visste vad de betydde.

Chok – mycket
Sho bre - Läget?
ey; ey len – Hej, hallå
sharmuta – hora
abri – grabben
habibi – älskling
len – kompis
aina – polis
aight – okej
händish – händer
jalla - skynda, kom
shuno - snubbe, kille
brush – bror
yao - hörru
stiffish - stel
gäri – brud, tjej


PS. Boken är visserligen skriven 2015, men den kändes mycket aktuell med tanke på händelserna i Västerort för några veckor sedan. Kidsen i Rinkeby måste ha haft ”Orten” som förelaga för kravallerna… DS.

Det här inlägget är mitt 17:e inlägg till Blogg 100. 17 down, 83 to go.


torsdag 16 mars 2017

Framförhållning


Klappat och klart:-)


I stället för en bild på en gammal resväska får ni dagens solnedgång.

Även om det låter osannolikt så har jag faktiskt framförhållning… ibland. Ni vet, efter den 30 juni 2017 blir ju 100- och 500-kronorssedlar samt 1-, och 5-kronorsmynten ogiltiga. Då jag hade ett ärende till min bank idag tänkte jag att följa rådet att packa alla våra parkeringsmynt (som ju redan nu inte fungerar längre i automaterna) i en plastpåse (från Teknikmagasinet) och lämna in den på min bank.

Det gick så bra så
Killen tog emot påsen, hällde över mynten i en Loomis dito, skrev ut två kvitton och inom 5-10 arbetsdagar sätts pengarna in på kontot. Smidigt!

Det gick mindre bra…
… för en herre i 50-årsåldern med en gammal resväska i läder vid kunddisken brevid. Han hade ärvt väskan med sedlar i olika gällande valörer. Killen hade till och med tagit med sig officiella handlingar som bevisade att det var ”legala pengar”. Nej då, han fick bege sig till Kista och lämna in sedlarna på ett särskilt ställe där de tas mot. Han var inte glad.

Får jag fota väskan?
När jag frågade herren om jag fick fota väskan höll jag först på att nästan få en smocka. Sedan föll han för mitt snoriga leende och gick med på det. Men där tog det stopp, då den finniga kundservicekillen upplyste mig om att det rådde fotograferingsförbud.

Ja, ja man kan ju inte lyckas jämt;-)

Det här inlägget är mitt 16:e inlägg till Blogg 100. 16 down, 84 to go.

PS. Tusen tack för alla era krya på hälsningar. De har inte hjälpt än. Men då jag delat med mig av min förkylning till maken så är jag åtminstone inte ensam om "lidandet" längre;-) DS.

onsdag 15 mars 2017

För- och nackdelar med en förkylning


Chillbeans - läckert. Kolla färgerna!


Gibbon som säljer slacklines hade gjort sin egen graffitivägg. Gillas skarpt!


Den samiska flaggan på Åsele Rökeriets monter var felvänd, men annars är den färgglad och vacker tycker jag.

Egentligen finns det ju inga fördelar med en förkylning, eller hur!!? Men då jag är en glad person har jag ändå kommit på några positiva saker med en förkylning.

Fördelar
- Sova till mitt på dagen med extremt gott samvete.

- Sitta på en solig balkong med pappersnäsdukar och ingefära shots samt en deckare till klockan 16, då temperaturen sjönk från 26 till 16 grader. Detta utan att röra en fena.

- Få en väldigt sexig röst – enligt maken.

Nackdelar
- Näsan börjar likna Rudolfs mule.

- Åsynen av pappersnäsdukarnas innehåll är långt ifrån upphetsande.

- Avverkning av skog gillar jag inte. Men enligt maken hade mina snarkningar de senaste nätterna kunnat avverka ett större skogsparti.

- Total avsaknad av smakkänsla. Makens extremt heta soppa kryddad med massvis med chili och ingefära rensade i och för sig bihålorna, men smakade ingenting.

- Börjar känna mig ”välanvänd” – ett uttryck jag aldrig hört i samband med personer. Det är Nalta som verkar ha uppfunnit ordet i detta sammanhang. Efter hennes förklaring i en kommentar förstår jag nu precis vad hon menar. Atjoooooo;-)

Det här inlägget är mitt 15:e inlägg till Blogg 100. 15 down, 85 to go.

PS. Då jag inte vill visa er gul gegga i en pappersnäsduk väljer jag att lägga upp några riktigt glada färgklickar från Båtmässan förra veckan. DS.

tisdag 14 mars 2017

Weekly photo challenge: Vecka 11 – Sten

Så här säger synonymer.se om ”sten”:

berg, bergmaterial, grus, singel, klippa, block, bumling, ädelsten, juvel, kärna.

Kan väl säga som så att jag lyckades med tre av synonymerna på ett kanske litet annorlunda sätt. Bilderna är tagna igår och idag, och det trots att jag inte var/är i form. Har nämligen drabbats av en förkylning från ”hell” för första gången på minst 10 år. Så jag ska nog inte klaga alltför mycket, vilket jag inte gör heller. Nu vet jag dock vad killen i reklamen menade med:

- Ni tjejer snackar om att föda barn… men ni skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld.


Enjoy!


Här har jag lyckats med att fånga en krokodil på innergården. Den är gjord av grus och snö.


Det här cirka 25 meter långa berget vid sidan om vår parkeringsplats består av samma material som krokodilen.


Här under Stocksundsbron hittade jag några arrangerade bumlingar och stenar.


Några av stenarna där är sprejade.


Sist men inte minst en färgkick! Viveca Sten. Jag tänkte nog lite ”outside” the box här;-)


Det är Sanna som har uppfunnit världens roligaste temautmaning – Weekly photo challenge. Här hittar ni fler ”steniga” bidrag.

Det här inlägget är mitt fjortonde inlägg till Blogg 100. 14 down, 86 to go.

PS. Kikar in hos er under kvällen. Atjoooooooo;-) DS.


måndag 13 mars 2017

Helgbilden och Glad måndagEfter ett besök på Hamburgarstugan i Arninge i lördags tog maken och jag en promenad i det fina vädret. Det första vi snubblade över var ett antal glada herrar i 60-årsåldern som meckade med sina mopeder modell äldre.

Filmstjärnor
När jag gick fram och frågade om jag fick fota mopederna fick jag ett glatt svar:

- Självklart får du göra det! Men vi vill också vara med på bild, då blir vi kanske filmstjärnor, även om vi ser lika slitna ut som våra mopeder.

Minst 50 år på nacken
Killarna berättade att deras mopeder hade minst 50 år på nacken och att de hade ägt dom sedan de ”fyllt moppe”. Sadelväskorna ni ser på bilderna innehåller förresten inte bara termos och fika utan framförallt verktygslådor, som kom till användning redan innan den första mopedturen i år kunde gå av stapeln. På en av mopederna hade nämligen bakdäcket fått punktering.

Mötet och den korta pratstunden med dessa herrar som definitivt hade barnasinnet i behåll gjorde åtminstone mig glad.

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

Carita har uppfunnit Glad måndag.

Det här inlägget är mitt trettonde inlägg till Blogg 100. 13 down, 87 to go.

söndag 12 mars 2017

Skyltsöndag #96

Hade riktigt svårt att välja skyltar den här veckan – stod i valet av kvalet så att säga. På mässorna vi besökte fanns det ju hur många skyltar som helst. Men sedan valde jag att roa er med en rolig mix av allt möjligt i stället. Enjoy!


När Claes-Göran väl byter text i sina lådor är han faktiskt väldigt aktuell. Den här skylten antar jag syftar på Let’s Dance programmet på tv som enligt flera bloggkompisars inlägg började nyligen.


Andra sidan av lådan var riktigt fyndig. En egen variant av Clash’s låt ”Should I stay och should I go”. Den låten kan till och med jag nynna på.


Jo då, jag gillar bandy. Och det trots att mitt favo lag Hammary i år redan rök i kvartsfinalen mot Bollnäs. Dessutom är Bajens ekonomi så ansträngd att laget riskerar indragen elitlicens och därmed tvångsnedflyttning.


När jag upptäckte den här skylten i Lapplands monter på Viltmarksmässan kunde jag inte låta bli att gapskratta. Med min livliga fantasi såg jag en nedbantad japank sumobrottare - alternativt en svensk kille med moderiktig frisyr - som försöker sig på en Jesus med att gå på vatten. Som ni ser ber han en bön som troligen går ut på att han inte vill drunkna.


Seriöst – jag hade inte velat ha den här registreringsskylten på min bil. Jag menar vem vill åka omkring i kiss (pee = engelska för kiss/kissa).


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

Det här inlägget är mitt tolfte inlägg till Blogg 100. 12 down, 88 to go.


lördag 11 mars 2017

Ett mässbesök till: Del 2 – Allt för Sjön

En anledning till att maken och jag besökte båtmässan Allt för Sjön igår var Freedomtravels inspirerande inlägg därifrån. En annan orsak var att vi för sisådär 20 år sedan besökte mässan varje år, då jag råkade jobba på ett företag som sålde båtmotorer. Alltså tyckte vi att det skulle vara kul att jämföra ”då och nu” samt att kolla hur och om båtmarknaden hade utvecklats. Ganska ambitiöst med tanke på att vi är inga båtmänniskor;-)

Båtar
Att båtmässan har ”krympt” var det ingen tvekan om. Vi saknade bland annat anrika Storebro, ”lilla” Uttern (två svenska klassiker, Azimut och Ferretti (världens fräckaste ”italienare”). Vi såg inte en enda husbåt heller. Så utbudet tyckte vi var aningen avslaget på båtsidan. Det var då en himla tur att den gamla hederliga Folkbåten ”is still going strong” och att finska Targa med sina rena och avskalade arbetsbåtar utan minsta lull lull fanns på plats.Båtmotorer
Här verkar det ha hänt en del de senaste 20 åren – åtminstone hos Evinrude. Dessa läckra ”monster” fanns då inte på min tid;-) Så himla snyggt designade båtmotorer och i många olika och fräcka färger. Bra jobbat där!


Bästa monter
Kan inte låta bli att utse Yamaha’s enkla men snygga monter som mässans bästa. Jag menar det är ju inte varje dag man ser gråa champinjoner alternativt hjälmar växa upp på en båtmässa;-)


Tillbehör i C-hallen
Segel- och motorbåtar samt båtmotorer fanns i mässans A-hall. Tillbehören, en himla massa krimskrams och ytterligare salami, ostar, marmelader och godis fanns i C-hallen. Här hittade jag bland annat en mås som hade landat på ett fat samt nå’t riktigt vettigt faktiskt – ihopvikbara ”lunchlådor” som är perfekta om man har platsbrist i sina skåp, vilket man borde ha på en båt eller i en husbil/husvagn.Det var allt från fredagens mässbesök. Ja, det fanns mycket mer såklart, men jag har en känsla av att ni inte är så värst roade av båtliv;-) Inte jag heller.

Det här inlägget är mitt elfte inlägg till Blogg 100. 11 down, 89 to go.

fredag 10 mars 2017

Ett mässbesök till – Del 1: Vildmarksmässan

Då jag verkar ha betydligt fler läsare som är intresserade av vildmarken än ett liv på sjön/havet (Vildmarksmässan och båtmässan Allt för Sjön pågår parallellt den 10-12 mars 2017) tänker jag berätta om dagens besök på just Vildmarksmässan först. Ni slipper dock inte båtmässan;-) Rapport därifrån kommer imorgon.

Premiär
Maken och jag är varken båt- än mindre vildmarksmänniskor. Men då vi aldrig besökt Vildmarksmässan tänkte vi att det var dags att bredda kunskapen om vildmarkslivet en aning. Vet inte om vi lyckades riktigt med det, då mässan borde omedelbart döpas om till ”Friluftsmässan”, vilket man redan gjort med den engelska beteckningen ”The Swedish Outdoor Show”.

Dum nollåtta
Nu är jag kanske aningen dum, men jag förstår inte riktigt vad Schweizermandel och fransk salami har med vildmark att göra. Även Rosabussarna, Solberga Konfektyrfabrik eller Östgötaskärgården, Svenska Bönchips och Olive Bar tyckte jag var aningen malplacerade. För att inte tala om Memira (ögonlaser och linser), Smidheda Lakrits och många fler utställare som jag som dum nollåtta absolut inte förknippar med vildmarksliv. Rätta mig gärna om jag har fel! Skulle gissa att minst 40 procent av utställarna erbjöd totalt irrelevanta produkter - enligt mig alltså.

Här kommer några bilder från Vildmarksmässan. Enjoy:-)


Här ser ni något riktigt banbrytande. Hunden har en mikrofon som han kan skälla i om h*n har upptäckt en person i nöd. Vi har kommit långt med tekniken måste jag säga;-)


Nu vet jag varför jag är och förblir en asfaltbonde. Dockan gjorde reklam för kurser i Första Hjälpen.


Fransk salami och ostar på en vildmarksmässa...


... eller öländska bönchips???? Det första jag tänkte på när jag såg affischen var inte på att chipsen är gjorda på bönor utan att man ska be en bön innan man äter dom. Ja, jag vet att jag är konstigt;-)


Det här är en roddbåt!!! Den kan man använda om man vill köra Svalbad runt har jag förstått.


Den här bilden dedikerar jag till Rantamor, Beppan och Margareta för heta tips om hur man äter torkat renkött. Är det sådana knivar ni menar? Ser anigen (livs-)farliga ut måste jag säga, speciellt om man ska tälja renköttet mot tummen...;-)

Det här inlägget är mitt tionde inlägg till Blogg 100. Ten down, 90 to go.

PS. Imorgon tänker jag visa er några roliga ”saker” jag hittat på Allt för Sjön. Så stay tuned.” DS.