torsdag 18 april 2013

Billigt leverne





Idag slog det mig hur enkelt det egentligen är att leva (nästan) gratis. Nu tänker jag på mat och dryck i första hand.

Energidryck
Redan vid Danderyds Sjukhus t-banestation klockan 07:45 – på samma ställe alltså där maken fick en portion Nasi Goreng häromdagen – erbjöds jag min första energikick. En kvart senare – vid Östra Station – fick jag min andra energipåse. Hade jag druckit drinkarna – tänk hur energisk jag hade blivit;-)

Bröd
Lunchen fick jag stå själv för (subventionerad tack vare Rikskuponger), eftermiddagsfika bjöd mitt företag på, men kvällsmålet hade jag utan större problem kunnat äta hos ICA i Täby Centrum. Vad sägs om tre sorters bröd med Bregott på. Nja, det låter ju inte så lockande, men vid köttdisken bjöds på olika sorters skinka som jag lätt som en plätt kunde ha lagt på brödskivorna. Japp, jag hade hunnit med minst fem vändor fram och tillbaks mellan bröd och skinka, då kön till kött var ganska lång. Mätt hade jag definitivt blivit.

Lakrits
Hade jag varit lite tidigare hade jag även kunnat frossa i ett stort antal finska lakritssorter som efterrätt hos ICA.

Slutsats
Energidryckspåsarna finns kvar på mitt jobb. Brödet var av lingon-, russin- och aprikoskaraktär = yuck, och lakrits äter jag inte heller. Så tyvärr bjöds det på hel fel varor för mig idag för att börja ett billigt leverne. Nu väntar jag tålmodigt på ryggbiff med Lallerstedts chilli béarnaise imorgon;-) DS.

22 kommentarer:

llh sa...

Läser lakrits och konstatera att jag inte är en finsmakare av din kaliber. Gratis är gott. Billigt leverne i Stockholm, perfekt jag studsar dit och blir mätt!
Det finns en hake men skam den som ger sig - man kan väl bli husockupant :)

Anna sa...

Bra när det är slutet på månaden, då kan man passa på och provsmaka i butikerna som alla pensionärer gör :)
Godnatt!

Anita - Malta sa...

Här delas det inte ut gratismat !! ...vad jag vet. Verkar lite jobbigt om man ska springa runt och leta ;-) Ska man dessutom ha sina favoriträtter blir nog det mesta en besvikelse. Nä.. klarar mig utmärkt ändå. Inga lunchkuponger eller gratis eftermiddagsfika heller hos maken och mig inte. Men vi har varandra och det räcker GOTT och väldigt lääänge :-) Tänkvärt inlägg Beate ! ..och det där brödet ser ju faktiskt riktigt smarrigt ut ;-)

Rantamor sa...

Energidryck har jag aldrig druckit, kanske har jag inte haft riktigt slut på energin...
ännu.
Luleå hade behövt den drycken ikväll kan jag konstatera just nu när Rantafar har tittat färdigt på hockey för denna säsong och Skellefteå segerhånglar för fullt.
Grattis.

Ja men det var ju inte det jag skulle kommentera om.
Utan gratismat.

Ibland brukar dom ha gratismat på vår ica också och naturligtvis om det är något vi gillar så smakar vi...
Men aldrig har dom smakprov på "grön ica"....
jomen nu ljuger jag det har funnits nå drycker ibland som man fått smaka på...naturligtvis utan alkohol dådå...

Jag kunde bara konstatera att den som brett smör på brödet har haft väldigt bråttomt en klick å klart...

Men du lakrits är ju rätt gott, tänkte på dom alldeles färska lakritspipor som finns, dom va goa när jag var liten....
och är nog goa idag me.

Men ryggbiff med Lallerstedts chilli bèa det lät ju som rena rama lyxen...
va ska då jag svara med imorron,
har färska kycklinglårfilè i kylen, så jag tror att jag ska pröva med något i Thaimatväg imorron...
Säger som ungarna...jag ska googla fram något gott, och sen höfta till lite så blir det nog något gott imorron...tror jag.

Nej nu ska jag knalla upp och läsa lite, inget att se på tv ikväll men en bra bok känns inte dåligt det heller.

TjigTjong i morron är det fredag, och eftersom Colin ännu inte börjat jobba på systembolaget så får jag nog betala fullt pris på en BIB i morron....
=) =) =)

Margareta sa...

Här har det hänt grejer sedan jag var in sist. Nu är jag på benen och har läst mig igenom det som missats under veckan.

Spännande tankar du får kring skyltarna i Täby och vilket namn de fått till det för en barnvagnsparkering. =) Tänker att man kanske inte får ta med sig vagnen dit man går, som att du inte får ta med dig hunden till himlen. Eller, i Los Christianos fick man inte ta med sig väskan in i alla affärer - då stannade jag utanför.

Ja, maten du erbjöds så inte alltför lockande ut även om jag tycker om bröd och gärna ätit av de olika smakerna man aldrig med den smörningen och utan pålägg.

Nu kommer jag då aldrig att våga ... fota på bussen även om det finns stunder då man önskat.

Vad äckligt med baggen fröna, hua ... men du fick ju till lite slibbiga bilder att förevisa. Arten var intressant att se, även om jag försöker att inte titta alltför mycket. Skriver en som älskar att fota insekter.

Färdig mat, hade jag aldrig trott men visst kan en del smaka hyfsat.

Ha det gott och själv är jag glad över att vara inne i ösregnet.

KajsaLisa sa...

Hänger nog på din rundtur, det är några dagar kvar till löningen.
Tack för tipset :)

Monica sa...

Får nog åka in till Danderyd, är det gratis får man bita i det sura äpplet och hugga in även om det inte är favoriterna som det bjuds på;-)
Ha en skön fredag i vårvädret

Marit Johansson sa...

Tack för tipsen, nu vet jag vart jag ska gå när jag shoppat upp alla pengar i stockholm :)

cat sa...

Urk för den där sortens bröd. Lakrits hade jag däremot kunnat äta i massor.
Håller helt och hållet med dig angående marsipanfigurerna, de är bara till för att tittas på. Marsipan är blä.

Ha en härlig fredag.

Jah Hollis sa...

Jag hade nog lyckats gå ner ett och annat kilo om jag levt på sådan gratisdiet. När jag tog tåget till jobbet hade de ibland gratiskampanjer på Malmö C. Men det är väl inte så nyttigt att leva på Flora smörgåsmagarin som en och annan plockade åt sig ett par paket av. Yoghurtkampanjen däremot nappade även jag på.
Hemköp brukar ha en del avsmakningar, men jag brukar ta en omväg förbi sådana för att slippa stå och kallprata om deras erbjudanden.

Hörni sa...

Tack för tipset, känner mig lite hungrig och ska genast bege mig till närmsta köpcentrum.:)

Stare Ström sa...

Nu har jag suttit och roat mig med att kika igenom dina inlägg. Man missar ju när man är ute och reser, men nu är jag uppdaterad! Nyss hemkommen och kassan försvann utomlands så är dina tips om gratismat mycket välkommet! Gick genast till Netto men de hade inte det minsta gratiserbjudande. :-(

Ama de casa sa...

Fiffigt! Här brukar dom ibland ha vinprovning på affärerna. Där skulle man ju kunna stanna ett tag och få gratisvin. Det är ju så dyrt här nere... ;-)

sv: Håller med, 2 dagar max. Vi stannade i Elche i två nätter och det var lagom :-)

Ama de casa sa...

sv: Vi bodde på ett hotell mitt i den där palmrundan, så det var svårt att INTE upptäcka den :-)

Della sa...

Och om dessa delikatesser läser jag när jag är som hungrigast... Nu skriker ju min mage och hjärna efter fett och socker. :(

Ama de casa sa...

sv: Tack för att ni inte var lika kulturella i Elche - jag vill ju inte vara en copycat ;-)

Jane sa...

Oj, det känns som om jag har missat jättemycket då jag inte hunnit med att sitta vid datorn den här veckan! Har haft "häcken full" minst sagt, möten hit och dit och varit mycket med familjen vilket varit nödvändigt! Då får man försaka annat, men jag får väl försöka komma ikapp i helgen. Kanske ska ta mig till affären jag med för avsmakningar så slipper jag stå vid spisen. Undrar om de tar emot tvätt på Elgiganten också? Jag menar ... man måste väl få testa apparaterna :O

Eva Trillian sa...

Gratisprover ... jag klarar inte riktigt av dem. De är en så tydlig fälla för onödiga artigheter (kunde skriva lögn, men det lät väl hårt) och en dos av dåligt samvete för att man inte köper! Ja, alltså, jag bor ju på landet - så jag känner säkert den som bjuder på vad-det-nu-är... så, nej, det blir inget smakande av!

anne sa...

Man skulle kanske testa hur länge man skulle klara sig på att äta gratis. Ost skulle man ju kunna provsmaka i det oändliga vid ostdisken och på torsdagar är ju hela ICA full att smakstationer.

Snygg header förresten!!!

Mona sa...

Lakrits tackar jag inte nej till, men vem behöver energidryck på morgonen? Den som inte hunnit äta frukost eller den som har baksmälla kanske?

esterii sa...

Men efterrätten,, oj oj, så sugen jag vart. Varför äter jag inte sött just nu, tror jag ska ändra på den dieten:) Nåväl, kikar vidare, lämnar ett spår och hoppas du ibland halkar in och gör detsamma. Njut av helgen bruden!

Linnéa sa...

Så du blev inte mätt då? Men skinkan måtte väl ha dugit. Nä, håll dig till Findus "goda exotiska grytor"!
Jo, skulle säga, krokus i Täby, äntligen, här har det kommit maskrosor. På, torpet, mest scilla.